reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Ana87 chciałam zaznaczyć ci 3 kreseczki ale właśnie na moment zglupialam... Strasznie zamazany obraz. I w związku z tym mam pytanie: czy masz dobrą ilość wód płodowych? Bo podobno jeśli obraz jest zamazany i słabo widać to ma się za mało wód.
Im dłużej przyglądam się twojemu usg to w dwóch miejscach widzę 3 kreseczki, lepiej więcej niż mniej:)

KItqa- właśnie jak byłam prywatnie u innego to mi powiedział ze mam ilość wod w dolnej granicy.teraz napisał ze niby ilość wod ok.ale ten lekarz się nie nadaje.ja tez widzę 3kreski w dwóch miejscach dlatego pytam gdzie Wy widzicie

Ana w pierwszym momencie stwierdziłam że może być to chłopczyk bo nawet nie spojrzałam na 3 kreseczki tylko zobaczyłam że tam między nóżkami się "dużo dzieje":) a potem jak już wysłalaś zbliżenie to faktycznie stawiam na córkę. Zdziwię się bardzo jeśli będzie inaczej.
Niestety tu na forum pomożemy naszymi przekonaniami, przeczuciami ale odpowiedź uzyskasz tylko od lekarza. Jeśli Ci zależy na spokoju to idź prywatnie, odżałuj za wizytę ale pewność już raczej będziesz miała chyba że nie będzie chciało współpracować, ale na tym etapie jeśli dziecko współpracuje to naprawdę można zobaczyć i nie jest to dla dobrego lekarza żadnym problemem a tu trafiłas na jakiegoś buca który albo taki uczony że nie potrafi określać płci albo zwykły dupek. Nie stresuj się, idź potwierdź dziewczynkę i już biegaj po sklepach i oglądaj sukieneczki bo w styczniu to już będzie Ci za ciężko:)

No to Krasnalko, ja zaczynam w styczniu, Ty w maju, masz jakieś rady żeby i mi się udał synek? Hehe mam znajomych co mają dwóch chłopców drugi mega wiercipięta i dający im w kość i mówią że gdyby on był pierwszy to na drugie by się nie zdecydowali:) powodzenia zatem z 4 synami. Patrząc na statystyki urodzeń to cięzko nie będzie utrafić (choć mnie te statystyki ominęły, to sądzę cały czas że łątwiej o chłopca patrząć wkoło).

To kochana pij, pij i jeszcze raz pij. Rozumiem że sprzęt usg na NFZ to siajs ale u ciebie ten obraz to naprawdę kiepsciutki.
Dla mnie po dłuższym zastanowieniu te 3 kreseczki są o tutaj:,:)
1508771688-d8d0c2646396d08f-aaaaaa.jpeg

I dalej idąc tą myślą, zastanawiam się więc dlaczego u mnie w tym samym tyg było tak okrągło :( ach

No wlasnie ja tez gdzie nie popatrze to chlopcy. Ale tez obracam sie w takim towarzystwie sportowym. Duzo kolezanek zaprzyjaźnionych z silownią to moze to tez ma znaczenie;)

U nas seks w owu, olej z wiesiolka, afrodyta, pozycja i chinski kalendarz.... dieta raczej mieszana no i ile w tym przypadku to Bog jeden wie;))

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ana, współczuje takiego lekarza. Na Twoim miejscu zdałabym go i od razu go zmieniła, poszła prywatnie. Połówkowe tak jak prenatalne bardzo ważne, wiec warto zrobić dokładne pomiary!
Na temat usg się nie wypowiem, póki co trochę poobczajalam nuby, poty shot to już nie ten level ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Do góry