reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

U mnie super [emoji3] dziękuję. Tak kopię że już dziś mąż wyczuł [emoji7]

xnw40tc7sy506vxn.png
Super Antonia! ale Ci fajnie:)

reklama
Kochane znalazłam co nieco o staraniach Małych Lisków i oczy mi spuchły [emoji15]
Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Link do: Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Mam nadzieje, ze dobry link wklejam bo pierwszy raz tak robię

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Już widzę, że wkleiło cały link a nie odniesienie do konkretnej strony [emoji17]
Jednak możecie znaleźć ciekawe dyskusje klikając w te trzy kreseczki (ustawienia?) i w wyszukiwarce wpiszcie Małe Liski szukajcie po wpisach, sporo lektury i niesamowitego szkolenia [emoji6][emoji173]️
Czekam na burzliwe dyskusje

Leleeth ja też czytałam forum do tylu a starałam się też w tym samym czasie co Matik czy Małe Liski Zakręcona ale się nie udzielalam Na stronie 9202 jest podane co jeść na diecie dziewczynkowej stosowałam się do tych zaleceń

Ja nie wiem juz sama czy dieta cos daje bo jak robilam badanie minerałow to wszystko mialam na odwrot wlasnie na chlopca.Diety nie zmieniłam bo jestem leniwcem.Udawalo mi sie jedynie tydzien wytrzymac przed owulacja z tym ze miesa nie jemy obydwoje od 2 lat.Ph tez mialam wysokie i sluz typowo plodny.
Wierze ze Castagnus i Saw Palmetto pomoglo:p

Monia u mnie juz dobrze:)Tez czuje ruchy codziennie choc balam sie ze przez lozysko na przedniej scianie nie bede tak czula:)a jednak!Nie moge sie doczekac 11.07 bo wtedy mam polowkowe i wkoncu wszystko sie wyjasni:p

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Millo a zakwaszałaś się żlelem?żeby to ph zmienić.
Ja pierwszy raz wychwyciłam wczoraj owulację i chwile po niej, dosłownie z godziny na godzinę widziałam jak się zmienia ten śluz i w końcu szyjkę zbadałam i widac było wyrażną różnice. TYlko co mi z takiej wiedzy jak ja na dziewczynke mam się starać kilka dni przed owu, a ja mam róznie owu raz 15, 17, 20 dc i jak bede liczyła na 1 stosunek w danym cyklu to pewnie się nie wstrzelę i nici. aaaaa no i śluż się zmienia na bardziej zazadowy, widać to na tych panierkach.
Obmyślam plan dla mnie i zastosuje: dieta, zmiana minerałów, castangus, saw palmetto, spojrze na jony i to ph jest też bardzo ważne, wieć bedę się delikatnie zakwaszałą. Kupiłam abiofem i jeszcze papierki ph w przedziale 4-7 muszę nabyć bo mam te od 1-14 i zbyt ogólnie to ph określają.
Napiszcie może dziewczyny starające się na co będziecie zwracały uwagę przy planowaniu.

Ostatnia edycja:
Buniczek teoria odstepu danow obalona ja staralam sie dziennie od pn do piatku a owu byla w czwartek i mam corke.

Millo do 11.07 juz nie dlugo!

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Buniczek tak sylkiem ale podnosil mi ph:p Lacovaginal to samo..a jak zaczelam jesc wapń i magnez to wzrastal mi potas i sód:/

Moim zdaniem mieneraly to bzdura. Poczytałam pre wpisów wcześniejszym itd. I nie można patrzeć na to ze komuś się dało i robić to z myślą ze tej i tej się dało to to działa. Dużo z tych dziewczyn schudło przy diecie i moim zdaniem to tez jest kluczem. Nie mienneraly. Uwierzcie ze analizowałam to od listopada aż do lutego. I dużo chłopców jest przy niskim sodzie i potasie. Dziewczyny sklejały swoje badani krwi.
Link do: Gender Diet, Natural Gender Selection : Ingender.com
Tu macie statystyki z ingender. Moim zdaniem to się nie sprawdza. Ale wiadomo jazda wierzy w to co chce. I tak 100% nic nam nie da szans.
Na genderdreaming jasno pokazują startystyki. Ale mówię to 75-moze80% ze najlepszymi metodami na dziewczynkę to: jeden stosunek w płodne, kawa, alkohol, błonnik w tabletkach, clomid, omijanie snidan, ćwiczenia 5-6 razy w tyg cardio nie siłowe, 2-3 posiłki dziennie No i ta dieta 40-60g protein i tłuszczy.
Jony nie działają pH tez nie. A odstęp to już napewno Buniczek nie działa. Stracisz miesiące a może lata na strzelanie przed owu. Bez sensu naprawdę.
Ewentualnie można dorzucić ciele prysznice przed, płytka penetracja, podmycia po 5-15 min po starankach. No i jakieś tam zioła nie zaszkodzą ale trzeba pamiętać żeby obserwować wszystko bo tak naprawdę po takich dawkach kombinowania szanse na ciąże bardzo maleją i jak np mąż nie ma super mocnych plemników to niestety ale nie będzie się udawało.
Millo czas w ciąży szybko leci. Nim się popatrzysz a już będą połówkowe.
Monia super Cypr, wypoczniecie. I mam nadzieje ze Wam się uda.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Ja nie wiem juz sama czy dieta cos daje bo jak robilam badanie minerałow to wszystko mialam na odwrot wlasnie na chlopca.Diety nie zmieniłam bo jestem leniwcem.Udawalo mi sie jedynie tydzien wytrzymac przed owulacja z tym ze miesa nie jemy obydwoje od 2 lat.Ph tez mialam wysokie i sluz typowo plodny.
Wierze ze Castagnus i Saw Palmetto pomoglo:p

Monia u mnie juz dobrze:)Tez czuje ruchy codziennie choc balam sie ze przez lozysko na przedniej scianie nie bede tak czula:)a jednak!Nie moge sie doczekac 11.07 bo wtedy mam polowkowe i wkoncu wszystko sie wyjasni:p

A ja z kolei brałam castagnusa i co [emoji7] siusiolek.ja myślę że jednak nie da się nic zaplanować a te wszystkie teorię są dlatego że np 4 kobiety nie jadły mięsa - przypuśćmy - udało im się więc w Internecie pisze się Opinie. Inne czytają i to samo. Trzem się uda czterem nie. A to poprostu przypadek przeznaczenie. Tak miało być [emoji3] i tak właśnie działają te wszystkie fora i wątki nawet anglojezyczne. Jednym się udaje innym nie i maszyna się napędza [emoji3] Gdyby były te teorie potwierdzone jakoś naukowo to ginekolodzy by sugerowali np nie jedź mięsa dwa lata Będzie córka itp [emoji7]

xnw40tc7sy506vxn.png

Do góry