reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Majorcia- mogłabyś wstawić jakie suplementy brałaś? i przez ile?
Ieeleth- to zadziałaliście tak jak ja myślałam zadziałać ;) codziennie i wstrzymac sie na 3 dni przed.
Jednak narazie zajmę się suplementami i zmianą diety na stałe. ponieważ nie wiem kiedy bedzie ,,ten " czas.

reklama
Buniczek-mam ju 2synow byłam juz tu na watku jakieś 3latatemu. Planowałam dziewczynkemoim marzeniem którego nikt nie rozumie jest zdrowa corka...

brat mojego meza ma 3corki my 2synow.szczerze to nie wierze ze mogłoby spełnić sie moje marzenie jakim jest corka. Czasami mysle ze za bardzo świruje z corka☹ ale jest to silniejsze....kocham moich chłopaków nad zycie
ale pragnę tak mocno córki ze nie umiem sobie poradzic

Ana87 rozumiem to doskonale, moja siostra mam 3 córy i synka. Jak patrzę na dziewczynki to mnie ściska w gardle, że też bym chciała...ciężkie to uczucia. Gdy dowiedziałam się o drugiej ciąży miałam ogromna nadzieję ze bedzie dziewczynka, wówczas nie wiedziałam nic o planowaniu, dietach, ph, jonach...nie wiedziałąm że można szcześciu dopomóc, więc teraz staram się ile mogę

Imama to co Cb spotkało wg mnie nie jest żadną karą, to się zdarza. Mi samej 2 lata temu zdarzyła się ciąża pozamaciczna, ciężkie to doświadczenie ale wg mnie nie mają nic wspólnego z karą za nasze pragnienia, marzenia...

brat mojego meza ma 3corki my 2synow.szczerze to nie wierze ze mogłoby spełnić sie moje marzenie jakim jest corka. Czasami mysle ze za bardzo świruje z corka[emoji852] ale jest to silniejsze....kocham moich chłopaków nad zycie
ale pragnę tak mocno córki ze nie umiem sobie poradzic

Ja właśnie tez mam takie odczucia, w jakiś sposób by mnie to dopełniło. Ja widzę dziewczynki to serce mi pęka z tęsknoty za moja własna, wyśnioną...

Tez nie bardzo wierze, ze nam sie uda ale ten jeden raz spróbować nie zaszkodzi. Chciałabym jeszcze kilkoro ale raczej już nie zdążę bo wiek nie ten, już mam 38lat, wiec taki ostatni raz koło 40 będzie [emoji17]

@ana nam z odstępu 2-3 dni przed nic wczesniej nie wychodziło wiec sama nie wiem co dokładnie wpływa na moment zapłodnienia [emoji849]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mogę powiedzieć to samo ze tak bardzo pragnę córci ze aż czasami sama się boje swojej reakcji jak się okaże ze to syn i zaraz mam wyrzuty sumienia ale wiem ze nie jestem sama bo sporo koleżanek w koło tez pragnie corki i nawet boja się zajść w ciąże bo może być kolejny chłopczyk... mój K ma dorosłego syna z poprzedniego związku ja również i ta córcia byłaby teraz takim naszym dopełnieniem do pełni szczęścia ;) podobno kobieta czuje w ciąży czuje co nosi pod sercem ale nie wiem czy u mnie to przeczucie czy tak ogromne pragnienie ze nie dopuszczam innej myśli :D ja tez tak od roku a może nawet i dłużej stosowałam dietę zupełnie inna niż przy synku ale minerałów nie badałam. Zawsze miałam dużo śluzu pewnie tez przez dietę a teraz nie było wcale. Co wyszło to się niedługo okaże :D

reklama
Kurczę, tak Was czytam i jakbym o sobie czytała. Jestem na staraczkach i już 7 cykli się staramy o trzecie dziecko. Mam dwóch chłopaków 12 i 10 lat i marzę jak Wy o córce. Za późno znalazłam to forum, bo jak czytam to wcale nie takie proste spłodzić córkę [emoji6] Ja mam już 36 lat i od zawsze chciałam Julkę, ale zawsze coś nam przeszkadzało w podjęciu decyzji. Dwa lata temu pojawił się na świecie mój bratanek i od tego czasu wiedzieliśmy z mężem, że musimy się postarać. No i się staramy na razie bez powodzenia od grudnia [emoji17] muszę Was poczytać i może dietkę dziewczynkową wdrożyć [emoji6]

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry