reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hej dziewczynki,
Trochę mnie nie było a tu tyle się dzieje:-)
Maziajka gratulacje zdrowej córeczki:) Ale miałaś przeżycia, masakra, dobrze że już po wszystkim i możesz cieszyć się ukochaną córeczką:)
Imama dobrze że już się wszystko ustabilizowało i możesz powoli myśleć o staraniach, może razem nam się uda:)
Ana dzięki że o mnie pamiętasz:) U mnie staranka dopiero w sierpniu, mam nadzieję że wreszcie coś z tego będzie. Lecimy wtedy na wakacje to może się wyluzuje i zaskoczy;)
Ja ogólnie ostatnio miałam problemy zdrowotne. Serducho coś mi zaczęło za szybko bić:( Lekarka mi dała leki ale po nich znowu mi masakrystycznie spada ciśnienie i jestem nie do życia. Po prostu kilka dni byłam do niczego. Trochę się już wszystko ustabilizowało i już nie biorę tego świństwa.
Ja też tak jak większość z Was marzę o dziewczynce, ale ostatnio jakoś olałam suplementację przez złe samopoczucie. Już mi wszystko jedno oby tylko się udało. Zdrowie jest najważniejsze, dopiero człowiek sobie tak naprawdę zdaje z tego sprawe jak podupada na zdrowiu:(

reklama
Ana87 ja brałam długo bo z półtorej roku ale nie polecam tak jak pisały tu dziewczyny to jest szkodliwe dla zdrowia Piranha pisała że po pół roku brania należy zrobić przerwę i też tak uważam ja brałam Magne b6 i wapń Osteodiag ja go kupowałam w aptece takie podłużne tbl po 250 mg jako cytrynian wapnia żurawinę w tbl ta intensiv też w aptece i witaminy b6 ale to brałam krótko i jeszcze Wit C też duże dawki ale to przez rok potem już nie Po dłuższym czasie brania tych leków nie miałam już wogolę plodnego śluzu i zrezygnowałam z wszystkiego bo miałam problem żeby zajść w ciążę aż zaczęłam później zażywać Oeparol a mąż Salfazin Przed poczęciem nie brałam już niczego oprócz Castagnusa Inofolica w saszetkach i piłam siemię lniane bo po tak długim czasie zauważyłam że zmieniła mi się gospodarka hormonalna i elektrolitowa ale miałam problem z zajsciem w ciążę bo nie mialam chocby śluzu a i dwa poronienie też dały mi do myślenia A i brałam Acard Nie brałam niczego innego jak Saw Palmetto Stawiałam na dietę Powiem wam że nie jest prosto dopasować wszystkiego do siebie
Jeżeli chodzi o wiedzę to dużo wie Mara- ntha jej się nie udało ale wie dużo na temat planowania i jest tu na forum długo

Ostatnia edycja:
Aż nie wierzę że jest tyle kobiet które pragną począć dziewczynkę i że jest to takie trudne(!)
Doskonale Was rozumiem i nie ma nic w tym złego. Każda z nas chce zaznać uroków macierzyństwa córki i synka [emoji7] a to nic złego. To po prostu pełna rodzina.
Sama mam cudowna dziewczynkę i teraz czekamy na kolejne dziecko [emoji7]
Tak jak Wy pragniecie dziewczynki tak ja pragnę synka, a jeśli nie będę go mieć to nic zlego sie nie stanie, poniewaz uwazam ze dwie dziewczynki beda sie lepiej chowac :)

Ostatnia edycja:
Ana87 każda z nas i tak powinna podejść do wszystkiego indywidualnie jedne nie potrzebują tak drastycznych diet a inne tak myślę że każda wie najlepiej co i na ile może sobie pozwolić Trzymam za Was kciuki i życzę wszystkim by się udało

Zgadzam się z Majorcia. Każda powinna przeczytać z osobna na co taki i taki suplement. Popatrzeć na swoją dietę i styl życia w poprzednich ciążach. Jest jednak pre rzeczy sprzecznych chodzby kawa. Otóż tu na forum kawa samo zło a na zagranicznym zaś jak najwiecej kawy dziennie. Ja osobiście patrzyłam na swoje nawyki i rzeczy które jadłam i to zaczęłam zmieniać.
Już nawet nie umie uwierzyć ze to wszystko trwa u mnie od stycznia, czyli 7 miesięcy! W kwietniu pierwsze staranka i pierwsza ciąża. Nie ma co- tak naprawdę wszystkiego nie zaplanujemy.
Monia to zdrówka i abyś już problemów nie miała ze zdrowiem. Gdzie jedziecie na wakacje? Urlop to chyba najlepszy czas, fajnie ze akurat się Wan uda podczas wypoczynku starac bo jednak się nie będziesz przejmować itd.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Lecimy na Cypr Imama:) Już nie mogę się doczekać, taka jestem zmęczona jakaś.
Mi również się wydaje, że każda powinna podejść indywidualnie do planowania, suplementów itp.
Trzeba sięgnąć pamięcią wstecz i przypomnieć sobie jak to było przy poprzednich staraniach i zrobić odwrotnie. Moi chłopcy powstali z codziennych starań i teraz próbuję żeby to był jeden strzał, ale niestety nie wychodzi:(więc następnym razem zwiększam do 3 razy jak Millo i Ana:)
Najgorzej z tą dietą bo bardzo lubię te produkty na chłopca;)

Ana, Millo, Antonia jak samopoczucie?

reklama
Lecimy na Cypr Imama:) Już nie mogę się doczekać, taka jestem zmęczona jakaś.
Mi również się wydaje, że każda powinna podejść indywidualnie do planowania, suplementów itp.
Trzeba sięgnąć pamięcią wstecz i przypomnieć sobie jak to było przy poprzednich staraniach i zrobić odwrotnie. Moi chłopcy powstali z codziennych starań i teraz próbuję żeby to był jeden strzał, ale niestety nie wychodzi:(więc następnym razem zwiększam do 3 razy jak Millo i Ana:)
Najgorzej z tą dietą bo bardzo lubię te produkty na chłopca;)

Ana, Millo, Antonia jak samopoczucie?
U mnie super [emoji3] dziękuję. Tak kopię że już dziś mąż wyczuł [emoji7]

xnw40tc7sy506vxn.png

Do góry