reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Piłam herbatki owocowe ale zawierały hibiskus a on ponoć może spowodować poronienie zaraz na początku więc odstawiłam Jeżeli chodzi o magnez to dziewczyny tu stosowały jak Airfix sole magnezowe ja natomiast polecam magnez z witamina b6 jednej firmy sanofi Magne b6 zarejestrowany jest jako lek nie suplement mnie jedyny podnosił dobrze magnez

Ostatnia edycja:
reklama
Próbowałam wszystkiego mam do tej pory żele i jakieś resztki suplementow Polecam Castagnus jest ponoć dziewczynkowy ja brałam go bardzo długo

Ostatnia edycja:
Ja używałam Rephresh ale po jakims czasie odstawiłam a zaszłam z córa w cyklu już bez wszystkich zakwaszaczy i suplementow tylko ze zmieniona całą gospodarka elektolitowa i hormonalna i myślę że tylko dieta i suplementy miały wpływ na to że mam córkę jak już choć może się mylę ale mam czarno na białym wyniki z początku i z końca starań

Ostatnia edycja:
Majorcia- przypomnij mi jak było u Was ze zbliżeniami? masz wykres? masz synów i córke tak? przepraszam ale dopiero niedawno ponownie dołączyłam

Mój najmłodszy syn poczety został napewno dwa dni przed owulacja a córa w owulacje Jeżeli chodzi o córeczkę to z codziennych starań nic nie wychodziło Ze starań 0 + 12 a tak dokładnie to gdzieś było może ze 4godziny po owulacji zaszłam w dwie ciąże ale obie straciłam Według mnie odstęp nie ma dużego znaczenia w planowaniu płci

Leeleeth uważam ze nic złego w twoim pragnieniu. Ja naprawdę również pragnę córki ale jestem realistka i osobiście nie będę próbować w nieskończoność. Po trzecim dziecko najprawdopodobniej dam podwiązać jajniki. Wiem. Nie każda uzna to za słuszne itd. Ale wiem ze nie chce się truć hormonami i porostu wiem ze kalendarzyk dużo nie pomóże bo mąż ma mocne plemniki. Ogólnie jak naprawdę by mi nie było pisane to pomyśle żeby zaadoptować dziecko- córkę. Mam taka pustkę i chęć i wiem ze to nie jest tak do końca złe. Czytam fora zagraniczne i naprawdę uwierzcie ze dużo dziewczyn przeżywa traumy. Troszkę mnie może pokarało, sama nie wiem. Ale z drugiej str pragnienia nie są czymś złym ze myśle ze z tego powodu nie straciłam tez tych ciąż. A moze się tak tym pocieszam sama nie wiem. Może nie chce żeby tak było. Wiadomo pragnę zdrowego dzidziusia. Mam dwóch kochanych synów których bym nie zamieniła ale córka No była by dopełnieniem. Rozumie Cię i wiem ze czujesz Leeleeth to samo. Może czasem ciężko nam się do tego przyznać. Ale z drugiej strony co w tym złego? Przecież krzywdy nikomu nie robimy. Wiadomo ze każda chce zdrowa dzidzie.
Napisz kochana proszę jak wyglada twój styl życia? Dieta, posiłki , produkty co jesz i ile. Jak było przy synach, jeden strosunke wiecej? Myśle ze każda przy starankach powinna przeanalizować jaki był jej styl życia, jedzenia itd jak zaszłas w ciąże z poprzednimi dziećmi. Jeśli naprawdę jesteś osoba która podjada, czyli non stop je, nawet zdrówe produkty ale jednak nie ma tej przerwy. Do tego np brak kawy bardz alkoholu. Zdrowe produkty tj. Oliwa Z oliwek, otręby, avokado, pierś z kurczaka czarna czekolada, orzechy itd. To jest moja dieta która Miałam z chłopcami. Typowo te produkty podnoszą testosteron. Do tego wysoko białkowa bardzo dużo jajek jadłam. Dla mnie poprostu było logiczne dziewczyny zmienić to. Takie minerały nie przemawiają do mnie. Bardzo dużo płci przeciwnych jest po tych "dietach". Nie maja one podstaw naukowych do tego bardzo ciężko te minerały podwyższyć/obniżyć. Dużo czytam z forum genedergreaming. Już to nieraz pisałam. Tu są info od ingender co naprawdę uwierzcie nie maja dużo wspólnego z planowaniem a są nieraz niebezpieczne.
Buniczek uważam za bezsensowne tracić czas na badanie mieneralow. Stres podnosi teatosteron. Badania pokazują ze naprawdę nawet testosteron nie daje pewności jak niski ze córka. Nie zamartwiaj się. Organizm pobiera minerały z produktów co nawet byś nie pomyślała maja mag/wapń itd. Nasz organizm nie będzie funkcjonował bez potasu czy sodu weźmie go z innych produktów.
Myśle ze jak ktoś jednak ma już np dwóch chłopców to BARDZO duże prawdopodobieństwo synów. Leeleeth myśle ze ciężko po tylu synach spłodzić córkę ale z drugiej str warto chcieć spełnić Marzenia. I tego Ci życzę. Ale to myśle i tk jest z naszej str 75% ze możemy dopomóc.
Poroniłam dwa razy ale nadal myśle o córce. Ale nie za wszelka cene! Ja od początku czytałam o negatywnych skutkach supelementow a co za tym idzie poronieniu. A niestety dwa razy straciłam ciąże. Wg wszystkiego powinnam już być w połowie ciąży. Ale No nie wiem pech, wola siły wyższej- nie wiem. Pozostaje nadzieja ze będzie dobrze

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Tak Imama jajka bardzo podnoszą testosteron Imama wiadomo że sod i potas są niezbędne do życia ale niektórzy mają go w górnej a nie którzy w dolnej granicy bo wiadomo że nie obniży się go za bardzo bo odbije się to na naszym zdrowiu jest to nie możliwe Zresztą ja trafiłam na to forum dawno temu i nie żałuję bo gdybym kiedyś nie uwierzyła w to że może warto popróbować to bym dzisiaj nie miała mojej ukochanej córci ale co tam każdy chyba wie co robi nikt nikogo nie zmusza do niczego i też niczego na 100% nie obiecuje a każda musi chcieć mieć przedewszystkim dziecko bo jak już kiedyś pisałam nie ma 100% recepty na to jak spłodzić syna lub córkę

Imama co do cukrów to wiem że jak jesz mało posiłków tzn jak jesz 3 razy na dobę to cukry będziesz mieć wysokie po każdym kolejnym posiłku glukoza będzie znacznie się podwyższać wiem że przerwa trzy godzinna między posiłkami jest najlepsza żeby nie dochodziło do zbyt dużych wahań cukrów we krwi Żeby mieć niskie cukru należy jeść regularnie 5 mniejszych posiłków na dobę z przerwami nie dłuższymi niż 3 godziny

Ostatnia edycja:
rany jakie to wszystko zagmatwane....troch mi skrzydła opadaj...ale dobrze e piszecie, kazda z "nowych" dziewczyn znajdzie co dla siebie i moe sie uda:) Ja te minerały podniosę do sierpnia, zastosuje zakwaszanie, spojrzę na jony.
Ja zaszłam w ci z chłopakami odżywiam si typowo na chłopaka, ostro, pikantnie, sono, wyraziste smaki, lubie fast foody, pizze. Teraz zmienie żywienie, ale 3 m-ce to możne faktycznie za mało, z drugiej strony wiek mnie juz goni, 37 lat i chyba najstarsza jestem tu.

reklama
Leeleth- jak z takiego dużego odstępu masz syna to twój m ma silne nasienie ;) my ostatnio działaliśmy codziennie do 4 dni przed i nic nie było. moge zapytać czy działaliście codziennie i osłabialiście plemniki? czy tylko jeden raz z tak dużym odstępem?

Codziennie do owu czyli cztery dni, potem miałam usg cztery dni pozniej( po ostatnim serduszkowaniu) i nadal był pęcherzyk, który wg gina nie miał szans pęknąć. Ale tegoż dnia zrobiłam test owu i mega kreska wyszła, a dobę pózniej czułam ból jajców, wiec chyba wtedy była owu.
Mój gin był w szoku, i sam nie dowierzał, że sie udało

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry