reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Maziajka Ja nie chce myśleć nawet co będzie potem, z roku na rok jest co raz gorzej.3-ech takich mamy w klasie z rodzin dysfunkcyjnych, ciągle bicia,wyzwiska, kradzieże,słownictwo z rynsztoku,a wychowawczyni nic. Twierdzi ze sa "zywi"

Elenaa Tak w szkole. Pytałam dziecko gdzie był nauczyciel na dyżurze, oczywiście odpowiedź jest taka sama zawsze - Pani akurat nie widziała. Te dzieci które tak biją sa cwane, one patrzą kiedy nauczyciel się odwróci. Ale do protokołu w szkole aż 2 nauczycieli się znalazło którzy sytuację widzieli. Ehhs

Imama Moje przygotowania trwały dwa lata :) wszystko spisalam tylko jest tego tak dużo ze przez telefon nie da się spisać. Czekam na urządzenia do Internetu i dopiero z laptopa wyśle.

Arya Jak ten czas leci szybko:) Ja też już 23ryg uff

A 92Tynka92 czy Ty zagladasz?
juz sie nie moge doczekac jak wyslesz ten opis tego jak sie przygotowywalas:-) ale 2 lata to kupe czasu :-)ja poki co czekam na testy owulacyjne i cos dojac nie moga :-(.A jeszcze mam pyt do was dziewczyny .Te testy do ph to te co 2 kosztuja 15 zł czy sa jakies tansze??

reklama
Maciurka to teraz niżej lajtowo podejść do planowania skoro to drugie, moze akurat wyjdzie dziewczynka
Ja będę wlasnie próbowała 0+12 i z moim tez dzialac będę ale to od nowego roku narazie czytam

Miciurka.ja tez przeziebiona ehh ta pogoda do tego jajniki mnie ciagna chyba od tego duphastonu i castangusa...

Andzelisia chyba tanszych nie ma.Ale to jest 100 sztuk na.dlugo wsytarcza ja zamawialam w czerwcu i dopiero terqz mi sie koncza ale kolejnych nie biore juz.

Airfix o matko...dobrze ze ja na wsi mieszkam i u nas patalogicznych rodzin bardzo malo w zasadzie zadnej nie znam..ani nie mam w sasiedztwie ale to taki region chyba u nas.

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też chciałabym zacząć starania po Nowym roku narazie czytam i naprawdę nie wiem o czego zacząć ? Jak z tymi suplementami co jeść na dziewczynkę.bo sexik na pewno nie z 3 dni przed owu bo z tego mam właśnie chłopczyka.może będę codziennie, co drugi dzień aż do owu co myślicie???

Andzelisia dokładnie to te z zakresem 4-7.
Ja osobiście teraz dużo nabiału. Niby trzeba 3/4l dziennie mleka i ogólnie produkty bogate w wapń i magnez. Do tego wlasnie kupiłam suplementy bo akurat będę jechała do polski to odbiorę. Dla siebie kupiłam: żurawinę, wit C, B6, magnez, wapno, kwas foliowy i saw palmetto. Dla męża wit C, kwas wapno i magnez i lukrecję. Ale zacznę przyjmować myśle w lutym. A i do higieny intymnej z pH 3,5. A resztę będę kombinowała pozniej.

Imama- ja się starałam o córkę tez trochę przygotowań w to poszło, wiele miesięcy dużo czynników spełniłam naprawde- ale ze strony mojego Tylko dieta była bez suplementów (dlatego mowie ze po raz 3 to już się zajmę obojgiem)- nie wiem czy się udało z jednej strony chciałabym wiedzieć z drugiej trochę się boję rozczarowania - w sumie to się nastawiam na chlopca bardziej ale nadzieja o córce nie ginie ;)

Maziajka- masakra naprawdę co gadam z kimś to wszyscy chorzy to nie jest normalne cholerna jesień ;) - ja jutro idę na wizytę do Polskiej lekarki bo mam takie duszności ze nie spie po nocy, nerki dalej bolą - mój lekarz niestety nie potrafi mi pomóc idę na konsultacje do innego,

Może być ze czujesz jajniki po castagnusie :), zdrówka dla.Ciebie :)

Andzelisia - co prawda nie wiem. Co mam [emoji23], ale ja nie patrzałam na odstęp u mnie wyszło tak ze seks był codziennie od 13 dc , 2 dni przed owu koniec (ja mam późno owulację ) - miałam w 19 dc dopiero pozytywa testu owulacyjnego, no i cały czas się w sumie zakwaszałam itp. W tym cyklu co zaszłam nie liczyłam na nic w sumie ale zagalopowalismy się i tak... bo był seks a później zrobiłam test owu i wyskoczyły dwie kreski [emoji23], także ups :D - nie wiem co będzie ale trochę w ten odstęp powątpiewam stwierdziłam ze się po prostu będę zakwaszac :)
, tak paski ph dobre z tym zakresem, Maran-atha (chyba) polecała taki miernik ph ja mam zamiar zakupić po porodzie jak wyskoczy chłopiec :) hehe , mówiła ze dobry - tylko nie pamiętam Ile.kosztuje ,

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Miciurka nadzieja umiera ostatnia. Okaże sie na porodówce. Super niespodzianka bedzie. Wiadomo ze każda z nas boi sie rozczarowania jak tak dużo sie zrobiło.
Ja wiem ze u mojego dieta nie przejdzie także dlatego wybrałam suplementację.
A ile czasu sie staraliście?
Używałaś tez sylku bądź jakiś globulek zakwaszajacych czy irygacji?
I czy do owu kontrolowałam cały czas pH?

Do góry