reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Marzycielko for you
1faza
paczki topoli 2cz
Paczki brzozy 5cz
Owoce jalowca 2cz
Glistnik jaskolcze ziele 4cz
Kwiat wrotyczu 4cz
Korzen tataraku 2cz
Liscie babki 2cz
Lek immunomodulujacy:ekstrakt z eleuterokoka
2Faza
Ziele wierzbowki krzypicy 5cz
Liscie szalwii 2cz
Korzen lukrecji 2cz
Ziele koniczyny 4cz
Liscie czarnej porzeczki 4cz
Nasiona anyzu 2cz
Liscie eukaliptusu 2cz
Lek immunomodulujacy:nalewka z piwonii
Troche tego jest
Maran zatem &&&& za 29maj

reklama
Dzień Dobry!
Dziewczyny dość biegłe jesteście w lekach i wspomagaczach, co mogę brać żeby mieć więcej energii i siły?
Albo coś dzięki czemu nie będzie mi się chciało tak spać? Bo muszę przyznać że jest ciężko, nie wiem co jest tego przyczyną, ale zasypiam na siedząco, ciągle ziewam i jest to nie do zniesienia...
W dodatku dzisiaj zażyłam suplementy rano, więc mnie mdli od rana i zgaga na maxa, Przy serku truskawkowym już skapitulowałam. Śluzu praktycznie brak, a jak jest - to suchy. Dzisiaj mają mi przyjść paski do mierzenia PH to jeszcze obczaję co i jak

PannaMyszka Ja odczuwalnie więcej energi mam jak zaczełam przyjmowac B-100 :) Bierzesz?? Wczesniej brałam B6-100mg + compositum, a teraz mam juz taka B-100 w jednej tabletce i super sie czuje, bo przeciez ja tez usypiam na stojąco jeszcze na dodatek mam ta niedoczynnosc tarczycy przy ktorej sie spac chce

PannaMyszka Ja odczuwalnie więcej energi mam jak zaczełam przyjmowac B-100 :) Bierzesz?? Wczesniej brałam B6-100mg + compositum, a teraz mam juz taka B-100 w jednej tabletce i super sie czuje, bo przeciez ja tez usypiam na stojąco jeszcze na dodatek mam ta niedoczynnosc tarczycy przy ktorej sie spac chce

Biorę....nie wiem czy to zmiana diety czy pora roku czy co...eeehhh...

Dziewczyny zagwostka.
Pisałam że wydawało mi się że owu była w 9 dc, dzisiaj mam 14dc (zawsze właśnie w 14dc była owu) ph 4,0 ale pojawił się śluz rozciągliwy, ale kremowy i szuchszy niż zwykle. Test owu -> kontrolna kreska wyraźna, ta druga bardzo blada w kierunku niewidocznej....i co teraz....była owu teraz, będzie, czy jednak była w 9dc ( wtedy bolał mnie też jajnik, a dzisiaj tylko delikatne ćmienie).
Kupiłam testy PH ale za dwa zapłaciłam 15 zł....podejrzewam że Wy kupujecie jakieś inne?
Test Owu:

11304249_1001565846530091_1493148879_n.jpg

Matik wdł. mnie potówki -> przegrzane dziecie

Załączniki

• 11304249_1001565846530091_1493148879_n.jpg
    11304249_1001565846530091_1493148879_n.jpg
    20,8 KB · Wyświetleń: 52
Ostatnia edycja:
Matik Faktycznie dziwnie to wygląda, troche jak potówki, ale takie duże potówki , niby w tych miejscach to jest gdzie potówki wychodzą....może jest przegrzana dlatego aż takie brzydkie wyszły ... pewnie temperatura na zewnatrz nie sprzyja też chłodzieniu :)

PannaMyszka A na jakiej podstawie stwierdziłaś że owulacja była w 9dc? Tylko po bólu jajnika? Ja mam często od 5dc straszne bóle jajnika, zaczyna się w 5dc , potem gdzieś w 7dc i dalej.... szkoda że jednak od tego 9dc nie robiłaś testów LH, może przegapiłaś pik, który był nie dawno, a owulacja dopiero będzie ? Mierzysz temperature? Ona by bardzo Ci ułatwiła interpretacje cyklu:)
W naszej diecie nie ma chyba niczego co by mozna wziaść na zwiekszenie energi, wszystkie wspomagacze są raczej chłopczykowe.
Ph mierz paskami z allegro- taniej wychodzą ;)100szt za 15zł. Takie dwupolowe weź z przedziałem od 4.0...dobre sa paski Ph Merc ale drogie bardzo, a na allegro ich nie ma juz chyba z rok, wiec kupuje te inne :)

Magic A te zioła można by pic tylko na druga faze? Cos mi sie wydaje że skoro działają na płodność to raczej by bardziej na chlopca pasowaly. Chyba na stronie ojca sroki mozna kupic gotowe te mieszanki, dobrze kojarzę?

reklama
Airfix mnie korci spróbować tych ziółek,tylko obawiam sie ze moge przesadzic z tym wszystkim :-) Ale tez mam male obawy czy nie maja one jakiegos wpływu na plec...

Do góry