reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

PannaMyszka Tak się czasem zdarza jak się bierze te suplementy :) Zazwyczaj jeden, dwa cykle sa takie zwariowane..no i obowiazkowo ten staraniowy hahah nigdy nic nie wiadomo co się zdarzy ;) Może ze stresu że to juz nie długo te starania tak Ci sie owulacja przesuneła. Bierzesz castagnus ?
Kurcze własnie wizyta prywatna nie wchodzi teraz w gre, Ona nie ma w gabinecie prywatnym dostępu do wyników które są w szpitalu, drugie to , to że mnie nie stać na wizytę u niej ok 300zł, do tego na prywatnej wizycie zleci mi wiadomo, szybciej badania kolejne które sie liczy w tysiącach- a ja nie mogę sobie na to pozwolić, te które miałam teraz robione jak tak patrze cenniki na necie to immnulogia i hematologia ok 4.000zł, a nie wiem ile genetyka kosztowała, ale też ceny się zaczynają od 2.000zł za pakiet. Takie badania na własną rękę nie wchodzą w grę u nas, to trzy pensje. Pocieszam się faktem że jeśli bym była bardzo chora to wtedy bym dostała telefon że mam się zgłosić na szpital, a mam wizytę w poradni ;) zawsze trzeba coś optymistycznego z tego wyciagnąć:)

reklama
Hej dziewczyny:-) przepraszam ze nie odpisze każdej z Was osobno ale jak tylko skonczylam czytać to zapomniałam kto co pisał:-/ skleroza:-/ ja bardzo ale to bardzo chciałabym blizniaki. Niestety w mojej rodzinie nie było nigdy żadnych więc szanse nikłe. No chyba ze mialabym po prostu szczęście ale jakoś w to nie wierze ech. Tez jestem bardzo niecierpliwa i obawiam się ze bede głupiec jak nie będzie nam wychodziło. Tez myslalam o planowaniu względem miesiąca czy wyjdzie zobaczymy. Baaardzo chciałabym synka ale z tymi suplementami i dieta to mnie trochę przeraża.

Airfix nie biorę castagnusu, bo do tej pory wszystkie cykle jak w zegarku - 29 dni, w 14 dniu dokładnie owulka. Co do stresu...nie stresuję się staraniami, wręcz przeciwnie, cieszę się że w końcu możemy zacząć działać, tyle czekałam, a to guz na macicy, a to poronienie, a to problem z kasą. Teraz jak już wszystko się pookładało chcę tylko zaliczyć ostatniego klienta z którym podpisałam umowę 2 lata temu i zacząć działać.
Btw. masz rację, za taką kwotę ja raczej też nie poszłabym prywatnie na badania. Niestety tak jest nasz kraj poukładany, że albo się czeka, albo się płaci i ma.
Na szczęście jajnik przestał mnie już boleć, bo w nocy już mieliśmy z TŻ jechać na SOR bo chodziłam po ścianach z bólu

Maran, dziękuję. Zdaje się, że za dwa dni masz usg? Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze. I czekam na wieści. :-)
Kate, cieszę się, że malutki zdrowy. Macie już imię?

Airfix z tak długim czekaniem to można nigdy nie dowiedzieć się, co jest. Wysyłają od jednego do drugiego a czas się nie cofa. Trojaczki to już wyzwanie spore ;). Nie myślałaś, by sobie zrobić prawo jazdy? Ja pierwszą ciążę miałam zagrożoną od połowy i właśnie musiałam leżeć. Gorzej jak ma się już jednego malucha. Ja nie sprawdzałam wózków bliźniaczych. Pojedynczy już masz upatrzony pewnie :). Drogie są te badania. Mało kogo stać na zrobienie ich prywatnie. Jak tylko chce się zaczynać starania, to zaraz wszystko jest pod górkę.
Jak sprawdzasz cykle jonasa kosmobiologiczne?

PannaMyszka ja się starałam od września tamtego roku. W styczniu zrobiłam sobie przerwę na kilka miesięcy. Ja mam problemy z długością cykli itp. Już zapisałam się do poradni ginekologiczno-endokrynologicznej i jeszcze chcę się zapisać do kliniki niepłodności. Mój ostatni cykl miał 21 dni, więc i tak nic by nie wyszło, bo owulacji nie było. Mierzyłaś sobie ph tego śluzu? Zależy na ile przed owulacją Ci się pojawia taki śluz. Dużo jogurtów, budyń, kakao :D. Oj, zjadłabym sobie ;)

maran-atha może przejdzie Mai okres niejedzenia warzyw :) Moja zaś jadłaby chleb z szyneczką na okrągło. Już niedługo wizytę masz. Ciekawa jestem, kto u Ciebie zamieszkał.

92Tynka92 cieszę się, że nie jestem sama w planowani synka. Dieta w sumie jest całkiem przyjemna. Tylko suplementów jest bardzo dużo.

Macy też chętnie zobaczyłabym Waszego synka. Czy mogłabym dostać zaproszenia do grupy zamkniętej?

U mnie oczywiście owulacja przesunęła się znowu do przdu, odkąd jestem na diecie :/ Śluz płody tylko 1 dzień miałam. Gorze niż przed dietą. Ehh.

elisse Tu gdzie teraz jestem diagnozowana to wiem ze szybko wszystko pójdzie, Oni nie mają czasu na badania w nieskończoność tak jak w poprzednim szpitalu byłam. Tu juz od razu miałam zrobione wszystko co sie dało bo Pani profesor mówi- nie bedzie Pani jezdzić taki kawał bo ma Pani dziecko w domu, spróbujemy dziś pobrać wszystko- także wyniki są, tylko że wizyta pod koniec sierpnia- wtedy pewnie dowiem się co i jak. A może w tych wynikach które do domu przyjdą coś będzie nakreślone..zobaczymy :)
Nad prawem jazdy to ja mysle już 13 lat :D Zdawałam trzy razy, byłam pewna że wszystko umiem, instruktor to samo mówił, że zdam za pierwszym razem, ale ja sie denerwuje strasznie na egzaminie i to mnie gubiło. Powiedziałam że jak już urodzę drugie dziecko to wtedy spróbuje znów podjesc do egzaminu ;) Dla pocieszenia napisze- ze mam prawo jazdy ale w USA haha w Polsce sie nie nadaję do tego widocznie, a żeby z Usa sie nadawało tutaj to trzeba w USA zdać na miedzynarodowe- a aż tak mi wtedy nie zależało. Cykle kosmobiologiczne liczy Ci taki program Płodnością i płcią rządzi Księżyc, podajesz date urodzenia, godzinę, rok najlepiej podac 2014 i 2015 - wtedy sie masz na 2015...albo 2015 i 2016 wtedy na te dwa lata :) i zapisuje sie plik na pulpicie mi.
Elisse Ty planujesz chłopca, to po diecie i suplementach powinien się ten sluz zwiększyć, a tu odwrotnie ....a pijesz ten guajazyl co dziewczyny polecały?

Airfix pisalas ze ciaza jest kwalifikowana do zagrozonych jezeli jest efektem stymulacji. Co to oznacza?

Ja dzis bylam u kolezanki ktora urodzila tydzien temu coreczke i moj starszy synek nie mogl sie napatrzec na nia :-) A gdy po powrocie do domu go zapytalam czy chcialby takiego dzidziusia jeszcze jednego miec w domu to pokiwal glowka i zapytal mie " kiedy mu urodze taka dziewczynke":tak: A mnie az zatkalo i nie wiedzialam co mu odpowiedziec:zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
Elisse Ty planujesz chłopca, to po diecie i suplementach powinien się ten sluz zwiększyć, a tu odwrotnie ....a pijesz ten guajazyl co dziewczyny polecały?

A ja chcę dziewczynę i śluzu mam coraz mniej i coraz bardziej suchy, to znaczy że dobrze?
I napiszę tylko tyle, że już nas 4 razy poniosło z mężem i nie zdziwię się jak na tydzień zobaczę 2 krechy na teście :szok::szok: podobno mąż uważał, ale coś mi się wydaje że nieeeee....

Elisse, nie wiem, kto zarządza grupą, ale myślę, że nie powinno być z tym problemu. Maran, połówkowe dziś???

reklama
Marzycielko To nie tak każda ciąża będąca wynikiem stymulacji będzie miała kategorie zagrożonej , ja pisałam na swoim przypadku. Mi lekarz powiedział że każda ciąża bedaca wynikiem stymulacji będzie zagrożoną z powodu wcześniejszych niepowodzeń położniczych, poronien samoistnych, leczenia niepłodności, u mnie dochodzi jeszcze niedoczynnosc tarczycy, hashi i skaza krwotoczna- wszystko to łącznie daje przesłanie do uznania ciąży jako zagrożonej do której dojdzie w wyniku stymulacji . Stymulacja moze byc lekami typu Clostilbegyt, Femara, Gonadotropiny, jednak u Ciebie w przypadku PCOS Clostilbegyt stosowany jest w leczeniu pcos, po to zeby pecherzyk mogł urosnąć, więc raczej nie ma tu mowy o ciazy zagrozonej w takim przypadku stymulacji. Chyba ze w przeszłosci wystapiły u Ciebie poronienia, jesli długo sie starasz o dziecko ( u mnie 3,5 roku juz leci ) i jesli dojda inne choroby przewlekłe mogace miec wplyw na zarodek.

PannaMyszka to co , trzymac kciuki za dwie kreseczki?? :-)

Do góry