reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Asioch gratulacje! Mam nadzieje ze tez nie będę musiała długo czekać na dwie kreski na teście. Ale starania zaczynam dopiero od września/ października.

Kate jestem za Leonkiem zdecydowanie:-) mnie się bardzo podoba Feliks i Tymon ale mój D się nigdy na to nie zgodzi, jemu za to podoba się Bruno i Dorian na co ja się nigdy nie zgodze wiec jesteśmy w kropce... Za to o dziwo imię dla ewentualnej córki mamy wybrane juz dawno ha ha a oboje marzymy o pierworodnym synku. Zgadzam się że ziołami można sobie krzywdę zrobić. Dlatego tak mnie przeraża ta ilość suplementów bo to jednak w jakieś interakcje wchodzi. Zastanawiam się czy brać jakieś wspomagacze owulacji skoro ze swoja raczej nigdy problemów nie miałam.

reklama
witaj w klubie tynka tez starasz sie o synka mam te same pytania moj m tez cwiczy na silce i bierze odzywki bialko itd ja cwicze ale biore tylko zen szen wit d cynk i selen mam nadzieje ze to pomoze :-D

Magic,Kate raczej Was posłucham i dam sobie spokój z tymi ziółkami.Mysle ze moja Pani doktor dala mi wystarczajaco lekarstw zebym mogla zajsc w ciaze :-) Czasem co za duzo to nie zdrowo i mozna sobie zamiast pomoc to zaszkodzic:tak:

Kate oba imiona ladne ale mnie osobiscie bardziej podoba sie Alex:-)

Maggie mi od zawsze podobalo sie imie Aleksandra :-)

asoch moje wielkie Gratulacje!!!
Przypomnij mi tylko czy staralas sie o corcie czy o synka?

Tynka ja bym raczej nie brala nic na stymulacje owulacji skoro masz swoja:tak:
Ja niestety musze bo mam cykle bezowulacyjne:-(

a co do imion mam dwa wymarzone Fabian lub Kordian nieraz czuje sie jak bym byla chora na glowe tak sie nakrecam eh ja to corke juz mam dlatego takie parcie na synka i maz chce syna juz pierwszego chcial corka tez chce brata nie chce siostry

Witajcie,
Kate oba imiona fajne - u mnie tez one były brane pod uwagę:tak:

matik też wygląda mi to na potówki

asioch
GRATULACJE!!!! Trzymam &&&&& żeby była z tych starań śliczna córeczka

Tynka wkleję Ci to co kiedyś wklejała któraś z dziewczyn - może to coś pomoże:tak:
[FONT=&quot]„Protesteronowa [/FONT][FONT=&quot]dieta[/FONT][FONT=&quot] i trening[/FONT][FONT=&quot]
Ci, którzy mają testosteronu nieco za mało i chcieliby mieć go więcej, również nie są bez szans. Dwie podstawowe metody podniesienia poziomu testosteronu to: właściwa dieta i odpowiedni dobór ćwiczeń fizycznych.
Jeśli chodzi o dietę, to musisz pamiętać o tym, aby:
- nie przesadzać z kaloriami - codziennie spożywać ilość kalorii odpowiadającą potrzebom Twojego organizmu; nadmierne "obcinanie kalorii" w diecie albo jedzenie zbyt obfitych posiłków zaburza produkcję testosteronu,
- jeść mięso: drób, wołowinę, wieprzowinę, ryby - badania dowiodły, że dieta wegetariańska prowadzi do obniżenia poziomu testosteronu, nawet wtedy, kiedy ilość spożywanego białka była taka sama u osób jedzących mięso i wegetarian; polecamy szczególnie chude czerwone mięso, które jest bogate w cynk, minerał sprzyjający produkcji testosteronu,
- jeść zdrowe tłuszcze - naukowcy ustalili, że zarówno nasycone, jak i nienasycone tłuszcze powodują podwyższenie poziomu testosteronu, ale z przyczyn ogólnozdrowotnych lepiej wybierać produkty bogate w tłuszcze jednonienasycone: awokado, orzechy, nasiona, oliwę z oliwek,
- jeść produkty zawierające cholesterol HDL: czerwone mięso i jajka - osoby trenujące z ciężarami, w których diecie jest dużo produktów bogatych w ten "dobry" cholesterol, mają nie tylko wyższy poziom testosteronu, ale także szybciej i wyraźniej budują mięśnie i siłę,
- jeść warzywa kapustne: brokuły, kalafior i kapustę - zawierają one związek chemiczny o nazwie indol-3-karbinol, który oprócz tego, że ma działanie antynowotworowe, to jeszcze powstrzymuje proces przekształcania testosteronu w estrogen,
- unikać picia alkoholu - alkohol powoduje do obniżenia poziomu testosteronu, ponieważ jest swego rodzaju katalizatorem przemiany części tego hormonu w żeński hormon estrogen.
Ćwiczenia aerobowe - takie jak bieganie, jazda na rowerze czy pływanie - zmniejszają poziom testosteronu. Badania wykazały, że u mężczyzn, którzy w ciągu tygodnia przebiegali około 130 km tygodniowo, poziom testosteronu mieścił się zazwyczaj w dolnych 20% normy.
Dlatego, jeżeli zależy Ci na zwiększeniu poziomu testosteronu, powinieneś ograniczyć trening tego rodzaju i zastąpić go lub przynajmniej uzupełnić treningiem siłowym. Pamiętaj, że poziom hormonu męskości zmienia się w ciągu doby. Najwięcej jest go rano, a najmniej około godziny 20. Dlatego, jeżeli planujesz coś, do czego testosteron mógłby się przydać, umów się na rano.”[/FONT]

Marzycielka tak naprawdę to mysle o np. Inofolicu bo właśnie odstawilam tabletki anty, a bralam je ponad 2,5 roku. Przed tabl zawsze czulam ze mam owulację bo mnie po prostu bolal prawy lub lewy jajnik. Teraz to może kupie testy owu i sprawdze jak się to przedstawia. Do września się może cos wyklaruje z moimi cyklami i będę wiedziała na czym stoję. Za to myślę żeby chociaż kwas foliowy zacząć juz lykac.

Magda1609 wiesz jak na złość praktycznie każdy mojego D kolega z podobnymi zainteresowaniami (silownia) ma córkę lub dwie:-) tylko jeden ma syna. Ale wielu jeszcze dzieci nie ma. Mam nadzieje ze nam się uda planowanie i spełni się nasze marzenie. Ja się tak nastawilam ze chyba wolalabym nie pytać na USG o płeć bo jak powiedzą ze chłopiec a urodzi się dziewczynka to będę w mega szoku. Z drugiej strony jak ma być dziewczynka to wolalabym więcej czasu na przyzwyczajenie się do myśli o sukienkach i warkoczach. Generalnie planów jest dużo tylko najpierw musi się udać zajść w ciążę.

Aljul dzięki bardzo:-)

Ostatnia edycja:
Dziękuję Dziewczyny ;-)

Marzycielka86, staraliśmy się o dziewczynkę, bo mamy już 3 synków ;-)
A najważniejsze jest, żeby maleństwo było zdrowe :-)

Wracając do Waszej dyskusji o zależności płci od miesiąca urodzenia, to ja mam 2 synków z maja i jednego z sierpnia ;-)

asioch gratulacje :))) zdrowej, spokojnej ciąży
kate cieszę się bardzo że jest wszystko w porządku, że Malutki zdrowy. Oba imiona bardzo mi się podobają. Ściskam cię ciepło!
macy :) ..ja chodzę po ścianach, a niedługo będę chadzała chyba po suficie :) nocne karmienia, plus w nocy zaczynają nam się chyba kolki tfu tfu tfu, a za dnia 100 spraw do załatwienia, jupijajej!
maggie moja miała być Hanią, wszystkie imiona śliczne. Jak się czujesz ciążowo?
airfix już za miesiąc starania - trzymam kciuki, nie wiem na jakie wyniki czekasz, ale niech wszystko dobrze się u ciebie układa i żeby nic nie stanęło na przeszkodzie do starań o córcie

reklama
Kate ja bym z chęcią z monitoringu skorzystała tylko mój charakter pracy na to nie pozwala. Chyba ze ginekolodzy z którymi pracuje robiliby mi USG co jakiś czas i sprawdzali czy rosnie ten pecherzyk czy nie ha ha:-) chyba narazie spróbuje z testami owu. Mam nadzieje ze problemów nie będzie. Juz samo to czy starać się od razu po odstawieniu czy odczekać chociaż trzy miechy spędzało mi sen z powiek. Każdy mówi co innego i nie wiadomo kogo słuchać.

Do góry