reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Asioch gratulacje! Mam nadzieje ze tez nie będę musiała długo czekać na dwie kreski na teście. Ale starania zaczynam dopiero od września/ października.

Kate jestem za Leonkiem zdecydowanie:-) mnie się bardzo podoba Feliks i Tymon ale mój D się nigdy na to nie zgodzi, jemu za to podoba się Bruno i Dorian na co ja się nigdy nie zgodze wiec jesteśmy w kropce... Za to o dziwo imię dla ewentualnej córki mamy wybrane juz dawno ha ha a oboje marzymy o pierworodnym synku. Zgadzam się że ziołami można sobie krzywdę zrobić. Dlatego tak mnie przeraża ta ilość suplementów bo to jednak w jakieś interakcje wchodzi. Zastanawiam się czy brać jakieś wspomagacze owulacji skoro ze swoja raczej nigdy problemów nie miałam.

reklama
witaj w klubie tynka tez starasz sie o synka mam te same pytania moj m tez cwiczy na silce i bierze odzywki bialko itd ja cwicze ale biore tylko zen szen wit d cynk i selen mam nadzieje ze to pomoze :-D

Magic,Kate raczej Was posłucham i dam sobie spokój z tymi ziółkami.Mysle ze moja Pani doktor dala mi wystarczajaco lekarstw zebym mogla zajsc w ciaze :-) Czasem co za duzo to nie zdrowo i mozna sobie zamiast pomoc to zaszkodzic:tak:

Kate oba imiona ladne ale mnie osobiscie bardziej podoba sie Alex:-)

Maggie mi od zawsze podobalo sie imie Aleksandra :-)

asoch moje wielkie Gratulacje!!!
Przypomnij mi tylko czy staralas sie o corcie czy o synka?

Tynka ja bym raczej nie brala nic na stymulacje owulacji skoro masz swoja:tak:
Ja niestety musze bo mam cykle bezowulacyjne:-(

a co do imion mam dwa wymarzone Fabian lub Kordian nieraz czuje sie jak bym byla chora na glowe tak sie nakrecam eh ja to corke juz mam dlatego takie parcie na synka i maz chce syna juz pierwszego chcial corka tez chce brata nie chce siostry

Witajcie,
Kate oba imiona fajne - u mnie tez one były brane pod uwagę:tak:

matik też wygląda mi to na potówki

asioch
GRATULACJE!!!! Trzymam &&&&& żeby była z tych starań śliczna córeczka

Tynka wkleję Ci to co kiedyś wklejała któraś z dziewczyn - może to coś pomoże:tak:
[FONT=&quot]„Protesteronowa [/FONT][FONT=&quot]dieta[/FONT][FONT=&quot] i trening[/FONT][FONT=&quot]
Ci, którzy mają testosteronu nieco za mało i chcieliby mieć go więcej, również nie są bez szans. Dwie podstawowe metody podniesienia poziomu testosteronu to: właściwa dieta i odpowiedni dobór ćwiczeń fizycznych.
Jeśli chodzi o dietę, to musisz pamiętać o tym, aby:
- nie przesadzać z kaloriami - codziennie spożywać ilość kalorii odpowiadającą potrzebom Twojego organizmu; nadmierne "obcinanie kalorii" w diecie albo jedzenie zbyt obfitych posiłków zaburza produkcję testosteronu,
- jeść mięso: drób, wołowinę, wieprzowinę, ryby - badania dowiodły, że dieta wegetariańska prowadzi do obniżenia poziomu testosteronu, nawet wtedy, kiedy ilość spożywanego białka była taka sama u osób jedzących mięso i wegetarian; polecamy szczególnie chude czerwone mięso, które jest bogate w cynk, minerał sprzyjający produkcji testosteronu,
- jeść zdrowe tłuszcze - naukowcy ustalili, że zarówno nasycone, jak i nienasycone tłuszcze powodują podwyższenie poziomu testosteronu, ale z przyczyn ogólnozdrowotnych lepiej wybierać produkty bogate w tłuszcze jednonienasycone: awokado, orzechy, nasiona, oliwę z oliwek,
- jeść produkty zawierające cholesterol HDL: czerwone mięso i jajka - osoby trenujące z ciężarami, w których diecie jest dużo produktów bogatych w ten "dobry" cholesterol, mają nie tylko wyższy poziom testosteronu, ale także szybciej i wyraźniej budują mięśnie i siłę,
- jeść warzywa kapustne: brokuły, kalafior i kapustę - zawierają one związek chemiczny o nazwie indol-3-karbinol, który oprócz tego, że ma działanie antynowotworowe, to jeszcze powstrzymuje proces przekształcania testosteronu w estrogen,
- unikać picia alkoholu - alkohol powoduje do obniżenia poziomu testosteronu, ponieważ jest swego rodzaju katalizatorem przemiany części tego hormonu w żeński hormon estrogen.
Ćwiczenia aerobowe - takie jak bieganie, jazda na rowerze czy pływanie - zmniejszają poziom testosteronu. Badania wykazały, że u mężczyzn, którzy w ciągu tygodnia przebiegali około 130 km tygodniowo, poziom testosteronu mieścił się zazwyczaj w dolnych 20% normy.
Dlatego, jeżeli zależy Ci na zwiększeniu poziomu testosteronu, powinieneś ograniczyć trening tego rodzaju i zastąpić go lub przynajmniej uzupełnić treningiem siłowym. Pamiętaj, że poziom hormonu męskości zmienia się w ciągu doby. Najwięcej jest go rano, a najmniej około godziny 20. Dlatego, jeżeli planujesz coś, do czego testosteron mógłby się przydać, umów się na rano.”[/FONT]

Marzycielka tak naprawdę to mysle o np. Inofolicu bo właśnie odstawilam tabletki anty, a bralam je ponad 2,5 roku. Przed tabl zawsze czulam ze mam owulację bo mnie po prostu bolal prawy lub lewy jajnik. Teraz to może kupie testy owu i sprawdze jak się to przedstawia. Do września się może cos wyklaruje z moimi cyklami i będę wiedziała na czym stoję. Za to myślę żeby chociaż kwas foliowy zacząć juz lykac.

Magda1609 wiesz jak na złość praktycznie każdy mojego D kolega z podobnymi zainteresowaniami (silownia) ma córkę lub dwie:-) tylko jeden ma syna. Ale wielu jeszcze dzieci nie ma. Mam nadzieje ze nam się uda planowanie i spełni się nasze marzenie. Ja się tak nastawilam ze chyba wolalabym nie pytać na USG o płeć bo jak powiedzą ze chłopiec a urodzi się dziewczynka to będę w mega szoku. Z drugiej strony jak ma być dziewczynka to wolalabym więcej czasu na przyzwyczajenie się do myśli o sukienkach i warkoczach. Generalnie planów jest dużo tylko najpierw musi się udać zajść w ciążę.

Aljul dzięki bardzo:-)

Ostatnia edycja:
Dziękuję Dziewczyny ;-)

Marzycielka86, staraliśmy się o dziewczynkę, bo mamy już 3 synków ;-)
A najważniejsze jest, żeby maleństwo było zdrowe :-)

Wracając do Waszej dyskusji o zależności płci od miesiąca urodzenia, to ja mam 2 synków z maja i jednego z sierpnia ;-)

asioch gratulacje :))) zdrowej, spokojnej ciąży
kate cieszę się bardzo że jest wszystko w porządku, że Malutki zdrowy. Oba imiona bardzo mi się podobają. Ściskam cię ciepło!
macy :) ..ja chodzę po ścianach, a niedługo będę chadzała chyba po suficie :) nocne karmienia, plus w nocy zaczynają nam się chyba kolki tfu tfu tfu, a za dnia 100 spraw do załatwienia, jupijajej!
maggie moja miała być Hanią, wszystkie imiona śliczne. Jak się czujesz ciążowo?
airfix już za miesiąc starania - trzymam kciuki, nie wiem na jakie wyniki czekasz, ale niech wszystko dobrze się u ciebie układa i żeby nic nie stanęło na przeszkodzie do starań o córcie

reklama
Kate ja bym z chęcią z monitoringu skorzystała tylko mój charakter pracy na to nie pozwala. Chyba ze ginekolodzy z którymi pracuje robiliby mi USG co jakiś czas i sprawdzali czy rosnie ten pecherzyk czy nie ha ha:-) chyba narazie spróbuje z testami owu. Mam nadzieje ze problemów nie będzie. Juz samo to czy starać się od razu po odstawieniu czy odczekać chociaż trzy miechy spędzało mi sen z powiek. Każdy mówi co innego i nie wiadomo kogo słuchać.

Do góry