reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Anufifi mysle, ze po staraniach powinnas sie zakwasic i pilnowac tego by ph nie skoczylo piwyzej 4-4.5 bo jesli sie nie zakwasisz to plemniki xy tez beda czekac na jajko, zakwaszenie unieruchami ogonki plemnikow xy a jesli go nie bedzie to xx i xy beda razem czekac na jajko w bance jajowodu. Do tego zakwaszenie powinno wplynac na polaryzacje komorki jajowej wiec ja bym zakwaszala, ale nie mocno by nie wybic wszystkich plemnikow, zwlaszcza, ze sluz masz dziewczynkowy :) powodzenia

reklama
anufifi poniżej wklejam fragment wypowiedzi piranhu na temat irygacji, ale może jeszcze ktoś się wypowie :-)

Irygacje:
Do wody destylowanej należy dodawać tyle soku z limonki by pH roztworu wyniosło 2 (babydust z forum in-gender robiła roztwór z 16 ml wody destylowanej i 4 ml soku z limonki). Roztwór musi postać minimum 10 minut. Zaleca zrobić irygację godzinę przed staraniami jeśli pH jest wyższe jak 4-4,5 i występuje śluz płodny. Należy ją zrobić irygatorem albo strzykawką (należy je powoli i delikatnie opróżniać z roztworu), najlepiej w pozycji leżącej by uzyskać najlepszy efekt. Przed staraniami można robić irygację np. ze strzykawki 12 ml, należy wymyć śluz płodny. Co pół godziny po staraniach należy sprawdzać czy pH wciąż jest niskie. Jeśli pH wzrośnie to należy zrobić irygację z 1-3 ml płynu by je obniżyć. Nie trzeba robić irygacji przed staraniami jeśli pH jest poniżej 4,5 i nie ma śluzu o cechach płodnego. 4 godziny po stosunku można włożyć tampon nasiąknięty kwaśnym roztworem (np. roztwór wody i limonki) i pozostawić go w środku na 4 godziny. Należy umieścić roztwór wody z limonką w plastikowym kubeczku a następnie umieścić w nim tampon ale nie wyjmując go z plastikowego aplikatora. Kiedy tampon nasiąknie to należy wyjąć go z kubeczka i włożyć - należy to zrobić ostrożnie by nie wypłynęła sperma.

ula87 w diecie dziewczynkowej podobno można jeść orzechy brazylijskie, bo zawierają dużo CA

kopiuszku jak pierwsza wizyta u lekarza?

Ostatnia edycja:
Witajcie:)
Chciałabym podzielić się moim szczęściem.Wczoraj na wizycie widziałam serduszko,które bije:) Wszystko jest dobrze.:)
Nawet nie wiecie jaki głaz z serca spadł.Uff.
Przesyłam ciążowe fluidki dla wszystkich starających się.Na razie nie dziewczynkowe bo nie wiadomo Kto tam sobie siedzi;)
Miłego dnia!

Maranatha wlasnie nie ..ale juz nie zdarze zamowic :(. Mialam sie wogole nie zakwaszac ...mam swoje ph 4.00 i myslalam ze bez bedzie w miare ok teraz jak m przyjechal u sprawdzilam ze po mam 7 przez 24 do 30 godzim to sie zastanawiam. Z kolei biorac pod uwage moja sytuacje i problemy z progesteronem i rezerwa jajnikowa która chyba jest coraz mniejsza waham sie bardzo.

reklama
Anufifi nie wiem co Ci radzic bo to zalezy jak bardzo zalezy Ci na corce... moze zrob tak, ze po staraniach odczekaj 30 minut to plemniki beda jyz w bezpuecznym miejscu i wowczas zrob tampon z limonki i wody destylowanej.... a bedziesz sie starac 12h po owu czy przed owulacja, bo jesli po owu to ten tampon na 12h a jak przed to misisz pilnowac ph az do owulacji

Do góry