reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ja też się nie znam, ale jak na początku zobaczyłam to zdjęcie, to też wydało mi się, że to chłopczyk .... mój synek wyglądał podobnie ;-)

reklama
mici, gratuluję synusia! Z tego co pamiętam to hormony sprawdzałaś w 2 dc,Twój estradiol był wtedy bardzo wysoki (chyba 77 pg/ml, tak?) a przy planowaniu córki powinien być niski, pamiętam też, że hormony sprawdzałaś też w ciąży już kilka dni po zagnieżdżeniu - estradiol miałaś mega wysoki, progesteron również ale to były już wyniki podniesione obecnością hCG. Twoja prolaktyna spoczynkowa była dobra (ale powyżej 15 ng/ml, właściwy poziom prolaktyny mieści się w granicach 5 - 15 ng/ml) i miałaś prolaktynemię czynnościową - tyle tylko pamiętam. Sprawdzałaś progesteron w 7 dpo? Pamiętam też, że potas 31 sierpnia (datę akurat musiałam sobie przypomnieć ;-)) miałaś bardzo wysoki tuż poniżej górnej normy a on ma bardzo duże znaczenie (najważniejsze znaczenie ma potas i wapń), w ciążę zaszłaś we wrześniu, czy sprawdzałaś jeszcze później poziom minerałów? Co do odstępu to pamiętam, że działaliście 3, 2 i 1 dzień od owulki :-) Sylk w obniżaniu pH potrafi być zbyt delikatny a u Ciebie po staraniach pH rosło do 7, czy obniżałaś pH do < 5 co 30 minut? Zresztą nie ma już co analizować, najważniejsze, że rośnie w Twoim brzuchu prawdziwy cud i jest na pewno czymś najpiękniejszym co mogło Ciebie spotkać, raz jeszcze gratuluję kochana!

Katriina, tak, witamina B6 we większych dawkach (czyli np. w takich jak w B-100) zmniejsza wydzielanie prolaktyny, która to z kolei zaburza wydzielanie LH i FSH, powinno więc to wpłynąć na poprawę cyklu :tak:

ilaczek, śliczna dzidzia, najważniejsze, że zdrowa. Zapewne kolejny skan to już połówkowy? Masz możliwość przesłania mi nie zdjęcia wydruku ale skanu (zeskanowania wydruku w skanerze)?

Ostatnia edycja:
ilaczek dziękuje, dzidzia cudna
Pirania mnie też ciągle zadziwiasz, Twoja wiedza jest ogromna,
czekam z niecierpliwością na Twoją książkę

Mici a dlaczego nie miałabyś jeszcze raz pomarzyć i spróbować by do synka dołączyła córcia :)? Po porodzie synka, hormony mogą tak się ułożyć, by sprzyjały potem bardziej poczęciu dziewczynki, plus dobra dieta, obniżenie potasu...

Piranhu, serio - poklony za wiedzę i umiejętność analizowania.
Ilaczek, ja się na nubach nie znam. Dzidzia jest cudna. I już. Wierzę, że jednak będzie siusiaczek. :tak: Pamiętasz, jak Elmo wszędzie kreseczki widziała? ;-)

Miłego dnia. Ja muszę zebrać tyłek i zacząć nas pakowac. Jutro wyjezdzamy. A młoda kaszle...

reklama
Mici To twoje pierwsze dziecko, więc spokojnie..zobaczysz za jakiś czas zapragniesz drugiego bobaska, wtedy przyłozysz się żeby hormony były dziewczynkowe, potas niski i zobaczysz że będzie córcia :) ja też tak jak i Ty zakodowałam sobie w głowie już 6 lat że ja nie bede miec córki, że na pewno będzie synek drugi, a najpierw- ze nigdy juz dzieci miec nie bede na pewno :) Ale spróbuje zrobić wszystko co mogę żeby zwiększyć szansę na tą córkę. Choć tak jak pisałam - maz i synek chcą drugiego chłopca :)

Piranhu Zadziwiasz mnie :) Czekam z niecierpliwością na książkę z autografem

Do góry