reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Dziewczyny już jestem... dopiero teraz piszę b od rana byłam u fryzjera ;-) zrobiłam test 10-tke i jakiś tam cień jest... ale mało widoczny jak dla mnie. zrobiłam zdjęcie ale kreseczka ledwo widoczna, na żywo ciut ciemniejsza :tak: podbrzusze boli jak na @ i (.)(.) mocno bolą więc to może dobry znak... kupiłam dziś jeszcze test 25-tke i myślę żeby zatestować w poniedziałek to będzie 14dpo. w lipcu miałam już taką sytuację, a potem ciąża się nie utrzymała więc jak na razie strasznie się boję cokolwiek mówić, nawet m nic nie wie :sorry: poniżej zdjęcie testu...
20141113_132218.jpg

jeśli chodzi o jonizatory to ja mam 2 sztuki- takie wkładane do gniazdka

Załączniki

• 20141113_132218.jpg
    20141113_132218.jpg
    11,1 KB · Wyświetleń: 75
  • 20141113_132218.jpg
    20141113_132218.jpg
    11,1 KB · Wyświetleń: 71
  • 20141113_132218.jpg
    20141113_132218.jpg
    11 KB · Wyświetleń: 86
Ostatnia edycja:
Elle87 Kreseczke widać :) także oby wszystko było dalej pomyślnie &&&&

Piranhu Ja własnie nie ogarniam tego jonizowania.... bo na dziewczynke niby trzeba sie jonizować ujemnie żeby komórka się naładowała ujemnie czy dodatnio? Dodatnio naładowane są plemniki Y-chłopiece-wiec zeby był chłopiec komórke trzeba ładować ujemnie, tak? I żeby ją ładować ujemnie to trzeba się otaczać jonami dodatnimi? A na dziewczynkę X- są naładowane ujemnie, wiec komórke trzeba ładować dodatnio,otaczajac się jonami ujemnymi, tak? Nigdy tego nie mogę sobie tak logicznie wytłumaczyć....i gdzies znalazlam artykuł na zagranicznej stronie że wytyczne sa źle podane, i wynikało z tego że ujemne jony ładują komórkę ujemnie, a dodatnie -dodatnio....i że ten bład jest powielany na wszystkich forach, ale ile w tym prawdy.... Pewnie mi to wytłumaczysz tak łopatologicznie ;)

male liski Jej ale się cieszę z Twojej córci!! Mam nadzieje że kiedys nam opiszesz jak szczęki wszystkim w Twojej rodzinie opadły

Ciesze się, że zauważyłyście tą moją bladą kreseczkę ;-)szczerze to zaraz po owulacji jak dostałam tych plamień to byłam pewna, że cykl stracony bo coś z hormonami się dzieje, a tu taka miła niespodzianka! nawet nie wiecie ile bym dała żeby tym razem fasolka została ze mną... tak długo na nią czekałam... ale teraz stres nic nie pomoże i pozostaje czekać co przyniosą kolejne dni ;-)

Elle, ja już po wykresie wiedziałam, że wstawisz nam tu fotkę z zabarwioną kreską testową :-), śliczna kreseczka (na żywo na pewno jeszcze ciemniejsza), moja w 12 dpo była bledsza, aparat jej nie uchwycił. Trzymam mocno kciuki i nie puszczam! Bierzesz Duphaston?

Airfix, tu są rysunki obrazujące jaka musi być polaryzacja komórki jajowej Selecting Your Baby's Gender - Gender Selection, Gender Prediction, how to have a baby boy, how to have a baby girl, podobno trzeba się jonizować ujemnie by komórka jajowa naładowała się dodatnio - może jakiś fizyk albo chemik by nam to wyjaśnił bo dla mnie to też mało logiczne, nawet Tamara nie potrafi tego wyjaśnić ;-) Przecież jony ujemne to cząstki z dodatkowymi elektronami, dlaczego więc miałyby powodować oddawanie elektronów przez kolejne cząstki? A może wtedy śluz i komórka ładują się dodatnio by móc przyjąć te elektrony? :-D Nie lubię jak czegoś nie potrafię logicznie zrozumieć a tego właśnie nie rozumiem, ale byłyby jaja gdyby było odwrotnie i był to jak piszesz powielany błąd ;-), znalazłabyś linka do tej dyskusji?

reklama
Do góry