reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Dziewczyny już jestem... dopiero teraz piszę b od rana byłam u fryzjera ;-) zrobiłam test 10-tke i jakiś tam cień jest... ale mało widoczny jak dla mnie. zrobiłam zdjęcie ale kreseczka ledwo widoczna, na żywo ciut ciemniejsza :tak: podbrzusze boli jak na @ i (.)(.) mocno bolą więc to może dobry znak... kupiłam dziś jeszcze test 25-tke i myślę żeby zatestować w poniedziałek to będzie 14dpo. w lipcu miałam już taką sytuację, a potem ciąża się nie utrzymała więc jak na razie strasznie się boję cokolwiek mówić, nawet m nic nie wie :sorry: poniżej zdjęcie testu...
20141113_132218.jpg

jeśli chodzi o jonizatory to ja mam 2 sztuki- takie wkładane do gniazdka

Załączniki

• 20141113_132218.jpg
    20141113_132218.jpg
    11,1 KB · Wyświetleń: 74
  • 20141113_132218.jpg
    20141113_132218.jpg
    11,1 KB · Wyświetleń: 71
  • 20141113_132218.jpg
    20141113_132218.jpg
    11 KB · Wyświetleń: 86
Ostatnia edycja:
Elle87 Kreseczke widać :) także oby wszystko było dalej pomyślnie &&&&

Piranhu Ja własnie nie ogarniam tego jonizowania.... bo na dziewczynke niby trzeba sie jonizować ujemnie żeby komórka się naładowała ujemnie czy dodatnio? Dodatnio naładowane są plemniki Y-chłopiece-wiec zeby był chłopiec komórke trzeba ładować ujemnie, tak? I żeby ją ładować ujemnie to trzeba się otaczać jonami dodatnimi? A na dziewczynkę X- są naładowane ujemnie, wiec komórke trzeba ładować dodatnio,otaczajac się jonami ujemnymi, tak? Nigdy tego nie mogę sobie tak logicznie wytłumaczyć....i gdzies znalazlam artykuł na zagranicznej stronie że wytyczne sa źle podane, i wynikało z tego że ujemne jony ładują komórkę ujemnie, a dodatnie -dodatnio....i że ten bład jest powielany na wszystkich forach, ale ile w tym prawdy.... Pewnie mi to wytłumaczysz tak łopatologicznie ;)

male liski Jej ale się cieszę z Twojej córci!! Mam nadzieje że kiedys nam opiszesz jak szczęki wszystkim w Twojej rodzinie opadły

Ciesze się, że zauważyłyście tą moją bladą kreseczkę ;-)szczerze to zaraz po owulacji jak dostałam tych plamień to byłam pewna, że cykl stracony bo coś z hormonami się dzieje, a tu taka miła niespodzianka! nawet nie wiecie ile bym dała żeby tym razem fasolka została ze mną... tak długo na nią czekałam... ale teraz stres nic nie pomoże i pozostaje czekać co przyniosą kolejne dni ;-)

Elle, ja już po wykresie wiedziałam, że wstawisz nam tu fotkę z zabarwioną kreską testową :-), śliczna kreseczka (na żywo na pewno jeszcze ciemniejsza), moja w 12 dpo była bledsza, aparat jej nie uchwycił. Trzymam mocno kciuki i nie puszczam! Bierzesz Duphaston?

Airfix, tu są rysunki obrazujące jaka musi być polaryzacja komórki jajowej Selecting Your Baby's Gender - Gender Selection, Gender Prediction, how to have a baby boy, how to have a baby girl, podobno trzeba się jonizować ujemnie by komórka jajowa naładowała się dodatnio - może jakiś fizyk albo chemik by nam to wyjaśnił bo dla mnie to też mało logiczne, nawet Tamara nie potrafi tego wyjaśnić ;-) Przecież jony ujemne to cząstki z dodatkowymi elektronami, dlaczego więc miałyby powodować oddawanie elektronów przez kolejne cząstki? A może wtedy śluz i komórka ładują się dodatnio by móc przyjąć te elektrony? :-D Nie lubię jak czegoś nie potrafię logicznie zrozumieć a tego właśnie nie rozumiem, ale byłyby jaja gdyby było odwrotnie i był to jak piszesz powielany błąd ;-), znalazłabyś linka do tej dyskusji?

reklama
Do góry