reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Anufifi mysle ze nie ma sensu wklejac tych testow, szczegolnie dzisiejszego bo tak jak na tamtych dwoch z 10dpo i 12dpo jest cien to dzisiaj kreseczka praktycznie niewidoczna :-( ja mam te testy z tesco firmy pepino... plytkowy tez mam i jutro zrobie ale juz mam czarne mysli
Nuuska tak na pewno cos bylo tylko teraz pytanie czy zostanie ze mna bo kreseczki powinny ciemniec a nie blednac :-( ok nie zanudzam Was moim smeceniem. chyba do jutra jajo zniose z tym testem plytkowym
Patka mowisz ze te z allegro tez byly 10-tki i nie wychodzily Ci? Ale widze na Twoim wykresie ze juz 11 dpo mialas 2 piekne kreski... bolaly Cie wtedy (.)(.) i podbrzusze jak na @?

Ostatnia edycja:
reklama
dzien doberek dziewczynki, widze ze dobre wiesci:-)

gorgusia
sliczne skarby masz:tak:

elle
zaciskam kciuki i bierz dupka i luteine obowiazkowo kochana

u mnie niestety wiesci zle, ale coz.... nuska wpisz mnie prosze na

14 cykl starankowy-------12.12 na niechciana @ ... zaczynam cykl z gonalem, prosze o kciuki....

buzka dla nowych dziewczyn:tak:

Ostatnia edycja:
Elle
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
cały czas mocno zaciśnięte ... zaciskam ja , Kropek i wszyscy w koło !!!

Nuuśka j
estem kochana ...jestem !!! Zaczynamy pomału działać , robimy mały remoncik ( Młodej pokój przenosimy na antresolę ... będzie mieć typowo "młodzieżowy" pokoik )
Ja rosnę ( w zastraszającym tempie ) Kropek również - już 1200 g mojego szczęścia ! Nie powiem żeby ta ciąża przebiegała bez nerwów ale nie jest źle ! Często "stawia" mi się brzuś , toxoplazmoza też nie nie wyszła fajnie - będę robić kolejne badania ! Ale jestem dobrej myśli - cóż innego mi pozostaje ?
A co u Ciebie ...widzę że też słabo z Twoją frekwencją ! A i na FB nie mogę Cię złapać !!! Jak w pracy? Kiedy zabieg ? Jak córcia ? Jak się miewa "głowa rodziny" ???

Gorgusia Twoi chłopcy normalnie są cudni !!! Toś i Kac ... słodziaki dwa !!! A wirtualna matka chrzestna częściej poprosi zdjęcia Antosia ... przystojniaczka małego !!!

Kiraa kurcze no ... za słabego masz kopa !!! Trza tą @ walnąć raz a porządnie !!! Trzymam kciuki żeby ta @ poszła gdzieś gdzie jej oczekują na najbliższy rok !!!

Piranha czy u Ciebie zaczyna świecić słoneczko ??? Śniłaś mi się ostatnio ... tyle dobra od Ciebie mam ...nawet we śnie !!! Ślę BUZIAKI !!!!!!

Ostatnia edycja:
Elle zaciskam mocno kciuki musi się udać :) &&&&&&&&&&&&&&, czy jutro będziesz testowała 25tką? Robiłam ost porządki i odnalazłam nie rozpakowane opakowanie luteiny, jeśli byś potrzebowała daj znać...Pięknie widoczna druga krecha :))!

Maran tempka super &&&&&&&&&& Kira i dla ciebie zaciśnięte mocno &&&&&&&&&&&

Dorcia rośnie twój Mały mężczyzna, już kilogram szczęścia

Piranha dziękuję ci bardzo za fotki :* ...powiedz mi czy na tych zdjęciach, pierwszych dwóch, widać te trzy kreski :)?...jak się macie? jak dzieci, zdrowe?

Anuffifi ja również miałam mętlik w głowie :) bardzo dużo jest tych wszystkich informacji ale niedługo wszystko będzie dla ciebie jasne i będziesz ekspertką w tym temacie ;)

Macy jak u was, co słychać? jak się czujesz - nadal pojawiają się skurcze?

niedzielne pozdrowienia dla was :)

Małe liski, dziękuję. M. poleciał rano. Ma być wieczorem czasu lokalnego. Więc jeszcze kilka godzin przed nim. :tak: Kupiłaś już jakąś kieckę dla malutkiej? W zeszłym tygodniu przyszły nasze rzeczy a w nich rzeczy dla malucha. Szkoda, że większość różowych. I te sukienusie malutkie. Chyba sobie zaraz po małym strzelę dziewuszkę, bo żal mi tych rzeczy wyrzucać. :-D Skurcze nadal są, chociaż staram się nie przeginać. Ale cięzko nie chodzić czy nie stać. Dzisiaj stwierdziłam, że Bóg na pewno nie jest kobietą, bo jak można kazać w niedzielę odpoczywać. No przecież przy dzieciach się nie da. Ja przez trzy godziny prasowałam! :confused2:
Kiraa, &&& za pomyślność. Obyś miała prezent przedświąteczny,
Elle, &&&
Dorcia, co z tym toxo?
Piranhu, filmik może i głupi, ale też się uśmiałam do łez. Też dość często wyłapuję takie polskie zlepki.
Gorgusiu, ale fajne te Twoje urwiski. :tak:

Elle, u mnie kreski były bardzo długo blade ale można było zaobserwować przyrost w natężeniu barwnika, zdarzało się jednak, że kolejnego dnia były takie same jak poprzedniego a raz zdarzyło się, że kreska wydawała mi się bledsza - mocz mógł być wtedy mniej stężony. A może zrób rano betę by się nie zadręczać myślami?

Nuuuśka
, moje olewają wszystkie piłki, myszki i takie tam :-D, ganiają tylko za wędką i laserkiem, może pod choinkę sprawię im teleskopową wędkę BigCats :-)

Dorcia, ale jaki masz wynik toxo? Co do słoneczka u mnie - niestety zaświeci może częściowo za rok a całkowicie dopiero za kilka lat. W chwilach kryzysu psychicznego uświadamiam sobie jednak, że najważniejsze by było zdrówko bo wszystkie inne problemy da się jakoś pokonać. Kropek rośnie jak na drożdżach, spory jak na 26 tydzień :-) Buziaki dla Ciebie! :-*

małe liski, tak, to są te słynne 3 białe kreski :tak: :-) Na szczęście na razie wszyscy jesteśmy zdrowi, moja mama jednak się pochorowała i teraz czekam czy się pozarażamy.

macy, hehehe, no właśnie, przecież przy dzieciach ciężko odpocząć ;-), zawsze posty do was piszę na kilka rat bo moje dzieci to już w ogóle wytchnienia nie dają ;-) Jejku, to już 21 tydzień zaczynasz - nakręcacie te suwaczki czy co? :-)

Piranha masz rację .. ja sobie cały czas tak tłumaczę !!! Ale w tym moim śnie to byłaś taka uśmiechnięta , radosna i w ogóle ...wstałam z myślą że musze do Ciebie napisać !!! Zaciskam kciuki żeby jak najszybciej słoneczko się pojawiło !!!!!!!!!!!! Zasługujesz na nie !!!!!!!!!!!!!
Kropek większy jest od samego początku ... o tydzień, półtora , miałam nawet zleconą dodatkową krzywą cukrową czy nie mam cukrzycy ale wynik po 2 godzinach wyszło 108 więc jest ok !

A moje toxo ... wynik z początku ciąży to 0,06 a ostatni 0,71 i nie mam pojęcia dlaczego tak urósł !!! Zaraziłam się ??? Wynik nadal mieści się w "ujemnym" bo jest do 0.8 ale ja się martwię że urósł ... dlaczego ? Kolejny stres !!!

Elle tak te testy u mnie nie wychodziły nawet nie było cień cienia dopiero jak zrobiłam ten plytkowy to wyszła blada kreska. 11 dpo wyszła mi blaaaadziutka kreseczka naprawdę bardzo słaba dopiero teraz w czwartek to był chyba 14 dpo wyszła ładna druga kreska (na plytkowym tescie). (.)(.) Mnie W ogóle nie bolały dopiero lekko zaczynam je czuć. Brzuch tez mnie nie bolał tylko jajniki bardzo czułam i czuje do dziś.
Czekam na dobre wieści jutro i trzymam &&&&&

reklama
Dorcia, strasznie miłe to co napisałaś, bardzo Ci dziękuję
MKindzTqp.gif

Co do wyników, ale to jest IgM czy IgG i czy IgG masz też ujemne?

Do góry