reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dorcia Jak dobrze że juz w domku jesteś :) A z tym sprzataniem, bo myslalam ze tylko mój m. ma inna definicje sprzatania niz ja. Jego sprzatanie ograniczało się do zmiecenia paneli ( bron boże odkurzaczem ;) za duzy wysiłek ) i stwierdzenia ze -juz jestm czysto i co ja chce.

Justi_ Ja bym zadziałała tak jak PIranha radzi, ewentulanie dziś rano, a jak nie daliscie rano to sprobujcie wieczorem, a moze sie uda akurat :) Kciki trzymam &&&&&

iweet84 U mnie w ogole cyrk jakis z tymi testami w tym cyklu, no czuje ze wczoraj powinny wyjsc dwie krechy...a tu nic nie było...

Matik Ale cudowna kropeczka !!!

Elle87 No i u mnie moje przypuszczenia sie nie sprawdziły, wczoraj miały wyjsc dwie kreski ,a tu nic...wiec watpie zeby owulacja dzis była....moze jutro...tyle ze jutro pcherzyk juz bedzie miał rano 24,5mm, a mi pekaja jak sa mniejsze:/ Ciagle mysle ze do owulacji nie dojdzie. A jak u Ciebie ??

Piranhu Nie wiem czy cos bedzie z tego cyklu .... wczoraj nie było dwoch kresek, zadnych kresek na tescie owu, dzis jest 16dc , rano pecherzyk powinien miec 21,5mm wiec idealny do pekniecia, ale znow nie było pozytywnego testu wiec nie peknie :/ moze w nocy dzis? Tylko ze pasowało zebysmy wczoraj jeszcze zadziałali , ale mojego M. strasznie bolały krzyże i kregosłup, nałykał sie leków jak głupi, maści tona, a i tak boli dalej-wiec nie dało rady. Ja jednak mysle ze procz lewego jajnika na ktorym jest pecherzyk dominujacy, to ze na prawym tez cos jest mniejszego bo czuje ( choc wiem ze to moze z lewego promieniowac, ale to jest inny taki bol ) - moze to musi dorosnąć, dlatego sie wszystko przesuwa...nie wiem juz co myslec...Jesli owulacja bedze jutro to wyszedl mi odstep 4,3 dni..a chcialam 3,2, zadziałam po owulacji na pewno -o ile jakos sie to mozliwie zgra z powrotem M. z pracy z godziną normalną. Z takim odstepem jak mi wyszedl teraz to raczej sie nie uda zajsc w ciaze, w sumie synka mam z 5 dniowego odstepu, dlatego o corcie chcialam te 3,2 dni miec. A jeszcze jakies plamienia mam, bo patyczkiem higienicznym sprawdzalam Ph sluzu ( a raczej niewiem czego bo sluzu nie ma ;) ) i sa slady na nim. Podobno ze osoby ze skazami krwotocznymi tak maja, ze jeszcze przed owulacja jak pecherzyk zbiera sie do peknecia to pojawia sie z niego krew- moze to jest to. Dziwny ten cykl jak nie wiem, czy to nie moze byc prostsze:)
Czy mam od dzis brac Luteine od 16dc tak jak ginek zlecił? Zawsze czekam az bedzie owulacja i dopiero biore, ale zuplenie nie wiem co robic w tym cyklu

Ostatnia edycja:
reklama
Airfix :-D Piranhia pisala wczoraj wieczorem ze mialam zadzialac dzien wczesniej wieczorem albo wczoraj rano... a ja hmm wczoraj po pracy po poludniu sprawdzilam owu byl juz test owu negatywny, a my hmm szkoda gadac.... przegapilam ten cykl tyle powiem :-(
Trzymam z calych sil kciuki by to byl choc wasz cykl. ..

U nas w pracy zmiany. .. zmiany. ..pytanie czy na lepsze.... chce juz weekend i nie myslec o niczym...

Matik sliczna dzidzia :tak:
Airfix widze ze i Tobie owulka plata figle... czlowiek czeka a tu takie cos :sorry2: ale nie przejmuj sie bo jesli owulka bedzie jutro to taki odstep tez jest ok a jeszcze jest szansa z 0+12 ;-) ja jeszcze troche poczekam na owulke... licze ze bedzie w srode no ale zobaczymy.
Justi ja bym mimo wszystko jeszcze dzis zadzialala :-) sprawdz sluz i szyjke i do dziela

Justi_ A ja bym sprobowała jeszcze dzis wieczorem na Waszym miejscu, no chyba ze nie da rady z uwagi na sytuacje to nic na siłe ;) Nie przejmuj sie..ja co dwa dni się rozwodzę, a co kolejne dwa kaze się M. wyprowadzic z domu :-D sie przyzwyczaił ;-) Takie oto są chłopy... ja czasem mysle że oni rozumowo rosną do wieku ok 14lat i dalej jest juz stop , czasem nawet mam wrazenie ze poziom jego rozumowania jest na etapie zerówki- ale cóż ;) Z nimi źle, a bez nich chyba gorzej :)

Elle87 Złosliwe te pecherzyki w tym cyklu, uczeka się człowiek, a one i tak sobie z nas robią jajka ;) Oby u Ciebie do srody tez popękały &&&&& A ja nie wiem co z Luteina, czy brac od dzis czy nie...od 16-25dc mam brac, ale jak nie pekło nic, to nigdy nie brałam, a jak wezme i sie pecherzyki wchłoną zamiast peknąć.... Oszaleć idzie hihih

kirus kciuki dalej zasnisniete!!!

lili hak tam tescior dzisiaj??

airfix niech wkoncu ta owulja przychodzi, a moze teraz trochę poczekasz parę dni i przyjdzie ze zdwojoną sila ;)

male liski ciężarnym sie nie odmawia ;)

Dorcia kuedy idziesz z mezem na polowkowe? ?

macy, ilaczku i piranho niech wkoncu ci wasi m siegna po rozum do głowy jakie to wspaniałe zonki maja!!!!

Ostatnia edycja:
Vivienka dobrze mówisz ;)) ciężarnym się nie odmawia - śliczności :) jaka już duża
Piranhiu zdrowia i sił
Dorcia oby cholerstwo już nie wróciło. Wiesz mężczyźni sprzątają po swojemu ;) tak że czasem efektów nie widać :)
Lilly jak tam? testowałaś dziś jeszcze raz? &&&&&&&
Matik jaki dzidziuś fajny

u mnie wymiotów ciąg dalszy, ale odliczam tygodnie - jeszcze tylko 4 ;) i będzie lepiej. A dziś i ja widziałam nasze Maleństwo, nie mam takiego pięknego zdjęcia jak Matik, u mnie trochę bardziej rozmazany obraz, ale serduszko pięknie bije 166 razy na minutę, a dzidziuś ma 1,8 mm....a z innej, gorszej półki - pokłóciłam się dziś z mamą, przepłakałam całą naszą rozmowę i doszłam do wniosku że jesteśmy z różnych glin ulepione i chyba nigdy się nie zrozumiemy

Hejka!

Matik
, śliczne Maleństwo, który to już tydzień? Będę trzymać kciuki za kolejne wyniki glukozy.

Justi, następnym razem na pewno złapiesz owulkę, witamina B6 potrafi zrobić różne psikusy w pierwszej fazie i stąd ja testowałam w szczęśliwym cyklu z dużym marginesem bo od 8 dc :-)

Airfix, ale jak Ty to liczysz? :-) We wtorek pęcherzyk miał 12,5 mm (byłaś jeszcze później na USG? ...wybacz ale czytam w biegu, nie doczytuję i mam mega sklerozę ;-)) więc małe szanse, że teraz ma 21,5, stawiam raczej na 18-20 mm i pik w sobotę lub ewentualnie niedzielę. Ależ Twój M musiał mieć komandosów, że wytrzymały 5 dni :-), mojego M żołnierze nawet 2 dni nie dawali rady. Nie bierz Luteiny przed owulką, dopiero od 2 dpo, lekarz założył owulację w standardowym 14 dc i stąd łykanie Luteiny od 16 dc (2 dpo w przypadku owulki w 14 dc).

Vivienka, ale ślicznotka z Twojej córeczki i jaką ma słodka kiteczkę, ależ urosła a roczek tuż tuż :-)

małe liski, niech moc będzie z Tobą, przytulam mocno, ja niestety z moją też się często nie dogaduję.

Też wrzucę na chwilkę zdjęcie córci zrobione wczoraj wieczorem:

Zobacz załącznik 645640

Piranha Kajunia cudna...naprawdę udały Ci się dzieciaki !!! Też takie chcę !!!!!!!!!!!!
Duzy buziak dla K i K i mizianko dla kociastych !!!

Vivienka na połówkowe pójdę z początkiem października ale dokładnie nie ustaliłam jeszcze kiedy ... jutro mam randkę z moim ginkiem to zapytam co i jak. 2.10 mam umówione drugie prenatalne ale raczej nie pojadę bo później połówkowe i echo serca płodu to za dużo tego wszystkiego na raz będzie- tak myślę !

Dziękuje za miłe przywitanko ...czuć z Waszych postów sympatię do mojej osóbki co mnie baaardzo cieszy !!! Kocham Was ( tylko ciiiiiiii żeby mąż nie usłyszał )

reklama
Dziewczyny
Witam się - jestem tu nowa
I zgodnie z tematem zainteresowana jestem planowaniem płci i Waszą z tym wiedzą
Mam 3 synków i teraz chciałabym córeczkę
Poczytałam sobie i ogólnie rzecz biorąc mam mentlik więc może jakaś dobra dusza uststematyzuje moją wiedzę w temacie ???
- powinnam zakwaszać organizm aby ph w owu miała około 4
- jakieś linki do diety / co zakwasza plis
- powinnam uzywać żeli zakwaszających - jakieś polecicie?
- starania 3-4 dni przed owu czy 12h po ow ?
- jony ujemne

Plis czy coś jeszcze pominełam / czy możecie mnie odesłać do jakiegoś źródła gdzie mogę zweryfikować te informacje??

Będę ogromnie wdzięczna za wszelką pomoc

Do góry