reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hello!

małe liski, u Ciebie pęcherzyk pękł na pewno i wg mnie owulka była w 15 dc. Ja bym zrobiła test bo jeśli jest ciąża to nie możesz odstawiać Duphastonu, ja w pierwszej ciąży też miałam takie bóle i to dużo silniejsze jak przed @, pomógł Duphaston + magnez + Nospa. Trzymam z całych sił kciuki, wykres bardzo ciążowy.

Airfix
, super, że udało się namówić gina na stymulację, będę mocno trzymać kciuki! Można paznokcie malować :-) Co do tempek, może masz wyższy poziom estradiolu w tym cyklu? ...szkoda, że nie mogę tak jak na enpr porównać ten wykres z poprzednimi. W książce moim zdaniem nie ma błędu:

For ttc a boy you should avoid using the following products because they have been found to lower female testosterone (which favors boys)
Tamarze chodzi o to, że testosteron sprzyja chłopakom a nie jego obniżenie :-)

iweet, dość wysoki estradiol jak na 2 dc, sprawdziłabym poziom E2 na 2 dni przed owulką..

gdusia
, wg mnie emisja jonów z twardego kamienia typu kwarc będzie mniejsza jak ze sproszkowanego zamkniętego w specjalnej osłonie.

Nuuuśka
, hahaha, ale się uśmiałam z tych kocich opowieści, fajne te Twoje zwierzaki :-D Według mnie 12 dc będzie w sam raz o ile owulka będzie znów w 17 dc :-) Mega gratulacje za kilogramy a raczej ich brak :-)

aljul, kołatania, drętwienia i skurcze mogą też wynikać z niedoboru D3, sprawdzałaś poziom tej witaminy? Co do minerałów to koniecznie zwiększ poziom magnezu, zapewne pośrednio zwiększy to poziom wapnia (witamina D3 potrzebuje magnezu a ona zwiększa wchłanianie wapnia), sód też warto odrobinę obniżyć.

gdusia, nie potrzebujesz już zatem Folica, wystarczy to co jest w 2 x B-50. Ja właśnie jadłam mało i wyjątkowo ubogo, odżywiałam się fatalnie.

kate, szaleją i kociaki i dzieciaki :-D

Marchew
, Gabryś jest cudowny, jak z obrazka, GRATULUJĘ tego Cudu!

klaudia
, ja od dziecka miałam psy, to moje pierwsze koty :-), są to kociaki rasy Ragdoll. Gratuluję kochana, mój Krzyś też jest z 18 maja, ucałuj Martynkę ode mnie!

Elmo
, ja Tobie i Twojej cudownej rodzinie również przesyłam mnóstwo buziaków! Też tęsknię za pracą, co prawda nie mam pracy do której mogę wrócić ale po prostu pragnę robić coś co da mi satysfakcję a przy okazji jakiś grosz z tego będzie. Stęskniłam się za zdjęciami Michasia :-)

reklama
Jak patrze na wasze storczyki - to muszę stwierdzić jedno - swojego przelałam... nie wiem czy coś z niego będzie.. Stoi taki klapniety...
Piraniu, dzięki za odpowiedź, wobec tego dobrze zrobiłam, że przestałam brać B9 dodatkowo. Uściski i głaski kotkom :), Jak będziesz miała chwilkę to wklej jakieś zdjęcia :))
Klaudia, cieszę się, że z malutką wszystko dobrze. Niech rośnie zdrowo
Nusia, dzięki za opis diety. Życzę dużo wytrwałości:)

A moja koleżanka, która miała wysoki testosteron i prolaktynę (nie wiem jak inne hormony i minerały) będzie miała dziewczynkę :) Niektórym to się udaje

Dobrze, że już piątek... Pierwszy tydzień po urlopie jak zwykle koszmarny

Miłego i słonecznego dnia!

witam
Marchew sliczny Gabriel
Klaudia GRATULUJE !!!!!
Elmo własnie wczoraj myślałam o Tobie, Maclaren jest fajny, XT kupiłaś?? ten o którym rozmawiałyśmy?
jaki kolor?
aljul Maclaren Xt jest fajnym wózkiem, ma budke powiększaną, rozkłąda się na płąsko, jest zwrotny i lekki,
byłabyś z niego zadowolona
male liski testowałaś dzisiaj?
macy co u Ciebie?

pozdrawiam i życze miłego dnia !!

cześć dziewczyny

czytam was na bieżąco z pisaniem niestety gorzej :(

Marchewka gratuluje raz jeszcze cudownego Gabrielka :) śliczny chlopczyk
Małe liski &&& dziś planowany dzień @ TESTUJ kochana i nie trzymaj nas w niepewności , bo temperaturka piękna :)
Nusia pięknie ci te kg lecą w dół nic tylko pozazdrościć :) a najepiej zabrać się do roboty i ćwiczyć również, bo dieta dziewczynkowa i tak jest dietą bardzo ubogą siłą rzeczy te kg uciekają, ale bez cwiczeń się nie obejdzie, bo ciało już nie takie jak być powinno
Piraniu myślałam ,że nas zasypiesz zdjęciami swoich dzieciaczków z Nono i Nemo :( ciekawa jestem czy Kaja i Krzyś się podzielą , że Nono bedzie np. Kaji , a Nemo Krzysia :) tobie kochana zostanie więc m. ;-)
Airfix super, że udało ci się dogadać z ginkiem :tak:i współczuje załatwiania biurokracji... Ja mam tak samo wszystko musze załatwić sama, bo jakbym czekała na m. to pewnie bym sie nigdy nie doczekałą :( a poza tym właśnie tu wejdę tu zagadam i zawsze uda mi się załatwić szybciej, ostatnio m. był pierwszy raz z wynikami Bąbla u lekarki i jak musialam go za język ciągnąć by czegoś konkretnego się dowiedziec :wściekła/y: a później po 2-3 dniach mu sie jeszcze jakieś ważne zdanie lekarki przypomniało stwierdizłam ,ze pierwszy i osttani raz WOLE WSzystSKO ZAŁATWIĆ SAMA od A do Z

też sobie obiecąłam,że jeśli kiedyś bede miała drugie dziecko to kupię spacerówkę Maclaren :)

dobrze, że dziś piątek ,a weekend zapowiada się słoneczny :)
Miłego dnia wszystkim życzę

hej hej :)

U Nas dzis piekna pogoda :D szkoda ze ja do pracy na popoludnie aaaale mam nadzieje, ze szybko zleci.

katriina pytalas kochana o wage. Odkad pamietam bylam szczupla, zgrabna, przed ciaza wazylam 49kg i taka waga byla u mnie normalna, mialam tak szybka przemiane materii ze moglam jesc i jesc i nigdzie mi nie przybywalo :wściekła/y: dopiero po urodzeniu Olci nabralam niestety jakis dziwnych predyspozycji do tycia, choc wtedy nie widzialam ze kg przybywaja, ale kiedy na poczatku tego roku porownalam siebie sprzed paru lat a teraz, to jak nie ja. Trzeba cos zmienic bo kurcze najgorsze to to kiedy czlowiek sam zle sie czuje w swoim ciele, mysle ze waga 60kg bedzie dla mnie zadowalajaca, choc jak zejde troszke ponizej to tez nie byloby zle. Ale na razie jestem calkiem na poczatku gdzie tam 60kg przy tych moich 67:-D

piranha oki to w takim razie serducho bedzie dzis :D a jak tam kociaki ?????

matik wydaje mi sie, ze twoje korzenie powietrzne u storczyka sa calkowicie suche, ale hah tylko sie nie smiej, ale mnie tak uczono - jesli nie jestes calkowicie pewna czy korzen wysechl utnij kawalek i zobacz pod lupa noo chyba ze bedziesz widziala bez jego wnetrze - jesli w srodku bedze wilgotno znaczy to, ze korzenie mimo ze na zewnatrz suche jak najbardziej funkcjonuja normalnie razem z reszta rosliny; jesli wilgoci nie bedzie - smialo mozesz ciac :-) Swoja droga piekny ten Twoj phalaenopsis :D

małe liski jak tescior ??? robilas ??? widze ze tempka nadal piekna :D !! trzymam mocno &&&&&&&

attachment.php

Starających się : 14
Oczekujących na staranka : 2

LIPIEC 2014 :

małe liski - termin @ 04.07 ( 1 cykl starań )
Roszpunka - termin @ 07.07 ( 2 cykl starań )
lilly78 - termin @ 07.07 ( 1 cykl starań )
Justi - termin @ 09.07 ( 1 cykl starań )
Elle87 - termin @ 13.07 ( 3 cykl starań )
Nuuuśka - termin @ 23.07 ( 14 cykl starań )
Matik2012 - termin @ 23.07 ( 15 cykl starań )
ilaczek - termin @ .07 ( 2 cykl starań )
Vivienka - termin @ .07 ( 2 cykl starań )

SIERPIEŃ 2014 :

maggie2205 - termin @ .08 ( 1cykl starań )

WRZESIEŃ 2014 :

Katriina - termin @ 17.09 ( 1 cykl starań )
Airfix - termin @ 20.09 ( 13 cykl starań )
gdusia_- termin @ .09 ( 1 cykl starań )
Annette - termin @ .09 ( 1 cykl starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

kate.. (lato 2014 )
ania_g21 ( wiosna 2015 )

Ostatnia edycja:
Witam
Ja tylko na chwile bo chcialam male liski zobaczyc i pieknego testa, ale widze, ze jeszcze nie bylo jej... kochana &&&& trzymam caly czas i czekam na pomyslne wiesci

Wszystkim milego dnia zycze

piranha no to mnie pocieszyłaś, a ja myślałam że hormony mam niezłe. czytałam o wysokim estradiolu na początku cyklu no i jest duże prawdopodobieństwo że jest to spowodowane jakąś torbielą, bo mam endometriozę i już 4 lata temu miałam usuwaną ogromną torbiel z jajnika i niestety część jajnika też mi usunięto, potem brałam długo hormony, a przed zajściem w ciąże odstawiłam odczekałam 5 miesięcy i w 4 cyklu starań zaszłam bez problemu w ciąże. Chyba że mam niską rezerwę jajnikową właśnie z powodu tego nadgryzionego jajnika. W kwietniu byłam u gina i żadnych torbieli nie było, był za to pęcherzyk i gin kazał się starać bo endo może wrócić w każdej chwili. No i teraz się zastanawiam czy odpuścić lipiec czy się jednak starać. Bo ja bym bardzo chciała rodzeństwo dla mojego synka ;(

gdusia
moja koleżanka też miała wysoki testosteron (w górnej granicy normy) i urodziła dziewczynkę, drugiej koleżanki mąż dosala wszystko co możliwe (ona ogólnie dużo soli a on to jeszcze poprawia bo dla niego za mało słone), do tego jedzą mało nabiału i też urodziła dziewczynkę. wierzę że dieta może pomóc ale nie daję 100% szans. :/

małe liski
czekamy na dobrą wiadomość od Ciebie :)

Ostatnia edycja:
cześć dziewczyny,

Nusia dziękuję za szczegółową instrukcję obsługi storczyka :) zastosuję się do wszystkich wskazówek, ja naprawdę jestem "zielona" jeśli chodzi o uprawę kwiatków, jedynie zioła u mnie na balkonie ładnie rosną :). Spróbuję z odżywką, będę też opryskiwała liście...mam teraz dwa storczyki, jeden biały, ten bez kwiatów aktualnie i drugi - ma mnóstwo małych fioletowych kwiatków, może to cambria, bo wygląda podobnie jak tu chochlikowy ogródek. Powoli się wkręcam i chciałabym jeszcze ze dwa storczyki dokupić

Aljul kiedy zaczynasz brać suplementy? pytałaś o mleko - nie sprawdzam zawartości potasu, najczęściej kupuję 1,5-2% mleko mlekovity. A jogurty Krasnegostawu chyba znajdziesz w biedronce

Justi miałam właśnie pytać co u Ciebie - patrzę na twój wykres, powiedz owu była 19 dc, tak jak ovu friend wyliczył, bo wydaje mi sie, że przewidywałaś ją wcześniej. Ale wykres ładny.

Elle, Vivienka, Roszpunka - co u was dziewczyny? jak wykresy? Vivienka jak u ciebie sytuacja?

dziękuję za kciuki, ja byłam przekonana, że temperatura raczej spada, a tu dziś taka niespodzianka. Nie testowałam, dziś wstąpię do apteki, jutro rano zrobię test i dam wam na pewno znać

reklama
Do góry