reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Czesc laseczki

Marchew gratuluje spelnienia marzen i czekam na zdjecie Gabrysia :) odpoczywajcie kochana

Dorcia czuje sie dobrze choc czasami juz bardzo zmeczona ale to pewnie ta przeprowadzka Jeszcze troszke i na L4 :)

Aljul
super ze z raczka synka dobrze :)

Piranhu ale super to juz dzis Emocje pewnie od rana :) Czekam na info jak dzieci i kotek :)

Nuuska slonce Ty moje juz nebawem Ty nam wrzucisz zdjecie kropka :) Trzymam dalej mocno kciuki i pamietaj wiara czyni cuda :* kurcze to jakas masakra co sie dzieje u Ciebie w pracy Oby tym razem wyplata przyszla terminowo A jak Olcia?

Ana ciesze sie bardzo ze z dzidzia wszystko ok :)

kurcze juz nie pamietam co mialam odpisac Wam :/

ja dzis jeszcze w lozku :) od niepamietnych czasow Moj K dzisiaj w pracy a pozniej idzie na weselemw roli fotografa Kuzunka mojego szwagra dzisiaj sie chajta i nie mieli juz kasy na fotografa A moj K lubi robic zdjecia i zaoferowal sie nieodplatnie porobic im zdjecia Wiec dzisiaj caly dien sama z dwoma psami :) bo moja siostra podrzuci mi swoja sunie :) niedlugo ide pomalowac moja siostre a pozniej jade (teraz mam kilka min do centrum a wczesniej tomw centrum mieszkalismy) na miasto i jeszcze na chwile do tamtego mieszkania zeby posprzatac a pozniej upragniony relax :)

trzymajcie sie cieplo kochane i zycze Wam milego weekendu :*

Maleliski, jak samopoczucie dzisiaj? Brzuch dalej ćmi? Opisz jak uczucie tam na dole, dziewczyny pisały o charakterystycznym odczuciu rozpulchnienia. Jak u ciebie? Myślałam wczoraj o tobie i przeczucie mi podpowiada, że będą II :tak:

Małe listki- tak , wiltberry pomogła mi wrzucić fotki. jednak nie widać na nich chyba nic:(

dziewczyny w którym tygodniu lekarz powiedział Wam że będzie synek?

Hejka!

maran-atha, a jakiego rodzaju ból owulacyjny masz? U mnie co cykl jest identyczny scenariusz, kiedy tylko pojawi się pseudo EWCM to znaczy, że jutro będzie pik LH (w dniu piku LH pseudo EWCM zanika) a pojutrze owulka, znów się sprawdziło bo pseudo EWCM był 2 dni temu a dziś od rana ból owulacyjny, którego w moim przypadku nie da się z niczym innym pomylić. U mnie ten odstęp jest w miarę stały i wynosi około 24 godziny, czytałam, że raczej jest on mniej więcej taki sam w kolejnych cyklach. Może źle wychwyciłaś pik LH?

Ana, prenatalne USG miałam w 11t+4d i wtedy jeszcze nie było wiadomo, na USG w 12t+5d dowiedziałam się, że będzie synuś, płeć Kai poznałam w skończonym 16 a zaczętym 17 tygodniu :-)

Dorcia osz Ty !!! to moglas wyslac jeszcze raz :p:p !! taka wiadomosc i co ?? i Nuśka dowiaduje sie prawie ostatnia :-p

małe liski dzieki kochana ja mocno i z calych sil trzymam kciuki za Ciebie i za to zeby ten cykl okazal sie szczesliwym :* W koncu nalezy sie to kazdej z Nas :)

piranha to super :) w II czesciach wyslali Wam drapak ?? a czemu ? przecie normalnie mogli ja poslac w jednej paczce, a jaki zamowilas ? masz gdzies zdjecie ?
Co do mnie, staram sie wierzyc ze histeroskopia i pozniejsza ewentualna stymulacja pomoze ale sama nie wiem w co wierzyc i co bedzie lepsze. Staram sie nie myslec, ale czasem przychodza takie momenty ze zaczynam sama siebie pytac dlaczego to takie niesprawiedliwe...choc wiem, wszystko sie jeszcze odwroci na pewno na lepsze, szkoda ze tyle musimy na to lepsze czekac, ale wiem ze warto :tak:

roszpunka kochana ciesze sie ze sie odezwalas :) co u Ciebie ??

zakrecona szkoda gadac, normalnie rece mi juz opadaja jak mysle o najblizszych dwoch tygodniach bo kolezanka poszla na urlop i w sumie przez to jestem sama na ....dwoch zmianach ?? normalne to ? :eek: jest co prawda jedna nowa dziewczyna ktora bedzie na tej drugiej zmianie razem z pielegniarka, ale niestety bede musiala schodzic na miedzyzmiany, i czesto bede przezucana, najwazniejsze ze to tylko dwa tygodnie, mam nadzieje,ze szybko zleci.
Niestety problemy finansowe szefostwa sa bardzo duze, nie wiem czy beda w stanie sobie z Nimi poradzic, oczywiscie na razie nikt nic nie mowi, ale wszyscy szepca po katach i wiedza, ze jest nieciekawie a bedzie jeszcze gorzej. Nie spodziewalam sie tego tu, bo wydawac by sie moglo poradnia, ktora ma takie zyski, tylu pacjentow, ma takie problemy...:no: Nasz urlop za pasem a ja nie wiem prawde mowiac, czy dostane pieniadze w terminie..szkoda gadac.

Piranha pik to na bank wychwyciłam dobrze bo robiłam test wczesniej ok 8 I kreska nie była pikowa, nawet była leciutko jasniejsza niż kontrolna, wiec myslałam, że pik bedzie gdzies popołudniu lub pod wieczór a tu o 11 byl mega pozytywny, nie wiem czy kiedykolwiek tak mocny miałam a robie testy dosc czesto jak sie pokazuja dwie kreski bo co 2-3 godziny, bo u mnie ten pik nie trwa długo, kolejny test ten z 14stej kreski był już podobnej barwy, wiec testowa zaczeła słabnąć I kazdy kolejny był słabszy.... w cyklu kwietniowym owulacja wystapiła po ok. 20h od piku, wczesniej jak testowałam innymi testami to tez wychodziło ok. 10-12 h ale tamte testy były inne nie te one step ovulation test ból owulacyjny taki typowy pojawił sie wczoraj wieczorem tak gdzies od 21-22 I to ten ból taki charakterystyczny zwlaszcza przy siadaniu, jakby balon w podbrzuszu uciskał I rano był wciąż jeszcze dośc mocno odczuwalny a teraz słabnie... Rano temperature byla niższa niż w całym cyku co tez swiadczyc moze o owulacji bo zwykle mam ok 36.65-68 a dziś 36.58, wiec pewnie w najblizszych dnaich podskoczy znacznie... No nie wiem sama, może w cyklu kwietniowym przegapiłam jakims cudem pik, albo miałam słabszy wyrzut LH... nie wiem sama bo tez myslałam , że to zawsze tak samo sie odbywa I jest stałe... Wychodzi na to, że w moim przypadku trzeba bedzie działać zaraz po pozytywnym tescie...

Witam sie i ja weekendowo:-D

Marchew
no i wkoncu doczekalas sie Gabrileka.GRATULACJE!!!! Szybkiego powrotu do sil wam zycze i jak bedziesz miala chwilke napisz jak tam porod przebiegl i ciocie forumowe czekaja na Gabrielka.

Male liski kiedy masz w plnach robic tesciorka? Ale by bylo super dalszy ciag pozytywnych wiadomosci, w zeszlym cyklu czarna perla,dorcia,teraz ty oj ebdzie to lato owocne.Posypia sie fasolki w 2015

Elle za ciebie tes kciukaski trzymam.Z kazdym cyklem jesetsmy madrzejsze i coraz to lepsza strategie mozna zaplanowac.Takze tym razem napewno bylo super!

Piranho dziekuje za super wyjasnienie,o to wlasnie mi chodzilo z tym dojzewajacym pecherzykiem. Mi sie tez wydaje ze cos juz bylo na rzeczy bo testy byly naprawde juz obiecujace ale jeszcze nie takie jak co miesiac ze testowa byla ciemniejsza od kontrolnej. Z fazami ksiezyca na wykresie podpatrzylam u Roszpunki i odrazu skorzystalam na swoim wykresie z pomyslu ;)
Trzymam kciuki za dzisiejsze przywitaniej NONO pewnie wszyscy juz od rana podekscytowani.Czekamy na relacje jak zareagowaly dzieci i jak tam nowy domownik w nowych 4 scianach ;)

Mam do ciebie pytanko,nie wiem czy bedzie cos widac ale ciekawosc mnie zjada od srodka,to byla moja pierwsza ciaza i zawsze bylam ciekawa co nosilam pod serduszkiem,zobaczysz czy widac cos ?

Ola wyda mi sie ze te zdiecia testow to jeszcze nie pik, kreska testowa musi byc conajmniej taka sama jak kontrolna.Byc moze tez ci sie wydluzy pierwsza faza,witaj w klubie.

Maran jutro napisze ci na priva w zwiazku z nasza poprzednia rozmowa,taty nie bylo nie mialam jak sie zapytac.Ale zebys wiedziala ze pamietam ;)
Co do bolu owulacyjnego w zeszlym cyklu tez czulam go slabiej ale przypisalam to raczej kuleczka homeopatycznym a nie supl. Ale cos musi byc wtedy na rzeczy skoro u ciebie tez tak jest.
Piekny pik.Dobrze ze masz jeszcze okolo dwa miesiace to bedziesz mogla zobaczyc jak sie jeszcze w tych dwoch kolejnych sprawa rozegra z odstepem do owu.

Ana87 super ze z fasolka wszytsko jest w porzadku!Nie moze byc inaczej ;) gratuluje i czekamy na usg w polowie lipca wtedy powinno sie wyjasnic kto tam mieszka,

Aljul super ze synusiowi juz sciagneli gips i wszytsko uadalo sie pomyslnie z usztywniaczem.Teraz tylko moze byc z gorki. Zdrowka dla synka.

Airfix wczoraj dostalm wyniki meza i jezeli chodzi o witamine D to mial lekki niedobor pomimo tego ze laka juz okolo3 miesiace tab z vit d3 1000, norma jest od 30 a on mial 24 i lekarz kazal lykac przez dwa miesiace po dwie tabletki 1000,jedna rano a druga wieczorem.Moze ty tez powinnas zwiekszac dawke?

Vivienka, widać pięknie i wyraźnie dziewczynkowego nuba :-), dziewczynkowy jest i kształt nuba i jego ułożenie. Z którego tygodnia jest to zdjęcie? Podobno najlepiej oceniać płeć w skończonym 13 tygodniu, ewentualnie od 12t+3/4d, wcześniej nuby chłopięce mogą przypominać wciąż dziewczęce.

maran-atha, ta rozbieżność zapewne wynika z faktu, że są to inne testy, ja stosowałam cały czas przez wiele miesięcy (od lutego do października) te same czyli One Step Ovulation Test.

Ostatnia edycja:
reklama
Piranho to bylo zdiecie z 12 tygodnia gora 12+1, a wiec przeczucie mnie mylilo :sorry::laugh2: ale nie ma sie co dziwic bo caly czas odzywialam sie tak samo.Ale przynajmniej jestem teraz jeszcze bardziej zmotywowana na synusia :tak::-) Dziekuje ci slicznie za rozwianie watpliwosci :*
Jak tam dzieci podeksyctowane juz?

Do góry