reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Wybaczcie ze post po poscie ale zapomnialam :
Ana slickness dZieciatko, tez czekam z niecierpliwoscia Na Twoje kolejne usg:)
Piranha juz wczesniej mialam napisac ze kot piekny jak z obrazka. Jak juz bedzie u Was zdaj relacje jak dzieci zareagowaly:)

reklama
Marchew, wielkie gratulacje :happy2: Wracajcie do sił. Czekamy na zdjęcie Gabrysia:tak:

Maleliski, z doświadczeń dziewczyn, nie powinnaś się nakręcać, bo wiesz jak boli zawód, ale trzymam kciuki żeby te krechy oznaczały kropeczkę:tak: Ja w zeszłym cyklu też robiłam test po owu i też wyszły krechy.

Piranho, dzięki za kciuki. Wiem, że to głupie, ale mam mieszane uczucia. Z jednej strony tak bardzo chcę, żeby zamieszkała u mnie mała istotka, ale z drugiej strony wiem, że jak już się uda, to już nie będę miała wpływu na to kto to będzie. Wiem, że ciężko będzie mi przeżyć jeśli to nie będzie dziewczynka. :sorry: Nie powinnam się nakręcać, ale właśnie tak jest:sorry2:

kate, testy doszły. Dzięki:-)

maran, ja nie mam zupełnie żadnego bólu niestety:dry:

Ana, gratuluję ślicznego dzieciątka:happy2: Cudowny widok.

Lili, ja piję takie prawdziwe kakao, takie jak do ciast, nie instant i dosładzam słodzikiem jak mam ochotę na słodkie. Smakuje tak samo, mieszasz z odrobiną ciepłego mleka, i później dolewasz do pełna. I na pewno jest o wiele zdrowsze niż Nesquik.

Ola, owu jest dopiero jak kreski tak samo ciemne, lub testowa ciemniejsza. Jak jest jaśniejsza, to na pewno jeszcze nie to.

Marchew wpadam z GRATULACJAMI !!! Zdrówka dla Ciebie i syneczka, zycze mu samych pieknych chwil po tej stronie swiata a Tobie duuuuuzo sily na najblizszy czas :* Buziaki!

Ana
gratuluje zdrowego bobaska.

Pozdrawiam

hej dziewczynki

Alez zalatane dni ostatnio a czekaja mnie jeszcze gorsze bo kolejna dziewczyna sie zwolnila z poradni i zostalysmy we dwie z kolezanka :/ do tego problemy firmy coraz wieksze, ciekawa jestem jak bedzie w tym miesiacu z wyplatami - tzn w lipcu :no::no:

marchew ale cudnie !!! swietna wiadomosc kochana gratulacje dla Was i odpoczywajcie :*

Dorcia kurde blaszka !!! To Ty kropka przedstawiasz Nam a mnie nic niepisalas ?????? jak moglas ?!! :-p Gratuluje Ci z calego serducha i wierze ze teraz bedzie juz tylko dobrze !!

piranha dalej nie da sie zamieszczac serduch :/ co do @ to on odkad przestalam brac estrofem jest bardziej skapy..powiem Ci ze w porownaniu z tym kiedy bralam suplementy to to jest nic. Krwawienie jest mocne pierwszego dnia, nie ma brudzen tylko od razu zywa krew, ale drugiego dnia i tak dalej jest juz slabiutkie :-(musze powiedziec o tym ginowi, pewnie endo tak cienkie teraz jest ze chyba wolalabym nie wiedziec niektorych rzeczy :| Kurcze musi byc dobrze ! w koncu musi ! Choc powiem Ci, ze jak patrze na to wszystko to nie wiem czy walka o Pascalka bedzie taka prosta...eh, endo juz calkiem do bani sie zrobilo,na prawde licze, ze po tej przerwie w suplementach i histeroskopii gin wywali z dobra stymulacja, bo tez tego wydaje mi sie ze nie mamy co marzyc o Naszym 2+2 :-(
Drapak juz zakupiony dla Nono ??? o ktorej jutro po niego jedziesz ???? :D

Ana gratuluje zdrowej dzidzi :*

attachment.php

Starających się : 10
Oczekujących na staranka : 6

LIPIEC 2014 :

małe liski - termin @ 04.07 ( 1 cykl starań )
Roszpunka - termin @ 07.07 ( 2 cykl starań )
lilly78 - termin @ 07.07 ( 1 cykl starań )
Justi - termin @ 09.07 ( 1 cykl starań )
Elle87 - termin @ 13.07 ( 3 cykl starań )
Nuuuśka - termin @ 23.07 ( 14 cykl starań )
Matik2012 - termin @ 23.07 ( 15 cykl starań )
ilaczek - termin @ .07 ( 2 cykl starań )
Vivienka - termin @ .07 ( 2 cykl starań )

SIERPIEŃ 2014 :

maggie2205 - termin @ .08 ( 1cykl starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

gdusia_ ( sierpień 2014 )
Annette ( sierpień 2014 )
Airfix ( sierpień 2014 )

kate.. (lato 2014 )

Katriina ( sierpień 2014 )

ania_g21 ( wiosna 2015 )

Ostatnia edycja:
Nusia, głowa do góry. Wiem, że już tak długo walczycie, że zaczynasz mieć wątpliwości, ale ja jestem pewna, że w końcu się uda, to nieuniknione;-). Musi tak być:tak:

Czy któraś z was potrafi mi logicznie wytłumaczyć, dlaczego przed dietą moje ph wynosiło 4,5, a teraz nawet po owu jest ponad 5, do 6. Dziś sprawdzałam, bo miałam ostatni pasek w pudełku i było w paski 5-6. Im więcej wapnia biorę tym bardziej się podnosi :-( chcialabym wiedziec co zrobic zeby to cholerstwo w koncu spadlo.

Ostatnia edycja:
Skan_20140627 (3).jpg mam jeszcze takie zdjęcie. wiltberry jak możesz to to zdjęcie też wstaw . dziękuje :*

Załączniki

• Skan_20140627 (3).jpg
    Skan_20140627 (3).jpg
    17,8 KB · Wyświetleń: 84
maran-atha, WOW, jaki piękny pik :-)

aljul, dzięki kochana, oby tak było a nie że po pierwszym zachwycie wszystko spadnie na mamusię ;-) (a pewnie tak właśnie będzie znając życie i moje dzieci :-D). Zapomniałam Ci wstawić fotkę perukowca z mojego ogródka, może jutro wrzucę :-) Dobrze, że ręka się już zrosła.

ola
, dla niektórych dziewczyn (o niskim poziomie LH, czasem jest tak przy prolaktynemii) to będzie pik a dla innych jeszcze nie a jedynie chwilowy wzrost LH, trzeba poczekać na tempki w kolejnych dniach. Jakiej czułości był ten test?

małe liski, kciuki zaciśnięte, ja tam mam dobre przeczucie, w FL nie ma pików LH :-D

Roszpunka, znam te uczucia, będzie inaczej gdy już ta istotka stanie się bardziej "namacalna" i ujrzysz jej pięknie bijące serduszko na ekranie USG, spragnione Twojej miłości. Niestety suplementy wapniowe potrafią czasem podnosić pH, nie można jednak z nich rezygnować bo za dużo nabiału w diecie nie jest zbyt sprzyjające.

Nuuuśka
, będzie dobrze, ja bardzo wierzę, że pomoże histeroskopia i porządna gonadotropinowa stymulacja, jestem pewna, że jeszcze w tym roku będziesz nam tu pisać o mdłościach ciążowych :-) Nono odbieram jutro o 18-tej, drapak wysłano mi w 2 częściach i niestety dotarły dziś tylko same słupki bo na sortowni popełniono błąd, reszta przyjdzie w poniedziałek.

reklama
Piranha wychodzi na to, ze wlasnie mam owulacje bo od 21szej odczuwam bol owulacyjny to bedzie 10godzin od piku, ostatnia owulacje mialam ok 20h po piku a myslalam, ze od piku do owulacji mija tyle samo czasu w kazdym cyklu a tu sie okazuje, ze chyba jednak nie... wiec jak tu teraz dzialac na syna..., chyba od razu po piku co? Bo jak zadzialam za pozno to sie boje, ze corka bedzie... a podczas bolu owu to chyba troche za pozno bo plemniki musza jeszcze dojrzec... kurcze myslalam, ze czas od piku do owulacji jest zawsze staly a tu sie okazuje, ze nie...

Do góry