reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Wybaczcie ze post po poscie ale zapomnialam :
Ana slickness dZieciatko, tez czekam z niecierpliwoscia Na Twoje kolejne usg:)
Piranha juz wczesniej mialam napisac ze kot piekny jak z obrazka. Jak juz bedzie u Was zdaj relacje jak dzieci zareagowaly:)

reklama
Marchew, wielkie gratulacje :happy2: Wracajcie do sił. Czekamy na zdjęcie Gabrysia:tak:

Maleliski, z doświadczeń dziewczyn, nie powinnaś się nakręcać, bo wiesz jak boli zawód, ale trzymam kciuki żeby te krechy oznaczały kropeczkę:tak: Ja w zeszłym cyklu też robiłam test po owu i też wyszły krechy.

Piranho, dzięki za kciuki. Wiem, że to głupie, ale mam mieszane uczucia. Z jednej strony tak bardzo chcę, żeby zamieszkała u mnie mała istotka, ale z drugiej strony wiem, że jak już się uda, to już nie będę miała wpływu na to kto to będzie. Wiem, że ciężko będzie mi przeżyć jeśli to nie będzie dziewczynka. :sorry: Nie powinnam się nakręcać, ale właśnie tak jest:sorry2:

kate, testy doszły. Dzięki:-)

maran, ja nie mam zupełnie żadnego bólu niestety:dry:

Ana, gratuluję ślicznego dzieciątka:happy2: Cudowny widok.

Lili, ja piję takie prawdziwe kakao, takie jak do ciast, nie instant i dosładzam słodzikiem jak mam ochotę na słodkie. Smakuje tak samo, mieszasz z odrobiną ciepłego mleka, i później dolewasz do pełna. I na pewno jest o wiele zdrowsze niż Nesquik.

Ola, owu jest dopiero jak kreski tak samo ciemne, lub testowa ciemniejsza. Jak jest jaśniejsza, to na pewno jeszcze nie to.

Marchew wpadam z GRATULACJAMI !!! Zdrówka dla Ciebie i syneczka, zycze mu samych pieknych chwil po tej stronie swiata a Tobie duuuuuzo sily na najblizszy czas :* Buziaki!

Ana
gratuluje zdrowego bobaska.

Pozdrawiam

hej dziewczynki

Alez zalatane dni ostatnio a czekaja mnie jeszcze gorsze bo kolejna dziewczyna sie zwolnila z poradni i zostalysmy we dwie z kolezanka :/ do tego problemy firmy coraz wieksze, ciekawa jestem jak bedzie w tym miesiacu z wyplatami - tzn w lipcu :no::no:

marchew ale cudnie !!! swietna wiadomosc kochana gratulacje dla Was i odpoczywajcie :*

Dorcia kurde blaszka !!! To Ty kropka przedstawiasz Nam a mnie nic niepisalas ?????? jak moglas ?!! :-p Gratuluje Ci z calego serducha i wierze ze teraz bedzie juz tylko dobrze !!

piranha dalej nie da sie zamieszczac serduch :/ co do @ to on odkad przestalam brac estrofem jest bardziej skapy..powiem Ci ze w porownaniu z tym kiedy bralam suplementy to to jest nic. Krwawienie jest mocne pierwszego dnia, nie ma brudzen tylko od razu zywa krew, ale drugiego dnia i tak dalej jest juz slabiutkie :-(musze powiedziec o tym ginowi, pewnie endo tak cienkie teraz jest ze chyba wolalabym nie wiedziec niektorych rzeczy :| Kurcze musi byc dobrze ! w koncu musi ! Choc powiem Ci, ze jak patrze na to wszystko to nie wiem czy walka o Pascalka bedzie taka prosta...eh, endo juz calkiem do bani sie zrobilo,na prawde licze, ze po tej przerwie w suplementach i histeroskopii gin wywali z dobra stymulacja, bo tez tego wydaje mi sie ze nie mamy co marzyc o Naszym 2+2 :-(
Drapak juz zakupiony dla Nono ??? o ktorej jutro po niego jedziesz ???? :D

Ana gratuluje zdrowej dzidzi :*

attachment.php

Starających się : 10
Oczekujących na staranka : 6

LIPIEC 2014 :

małe liski - termin @ 04.07 ( 1 cykl starań )
Roszpunka - termin @ 07.07 ( 2 cykl starań )
lilly78 - termin @ 07.07 ( 1 cykl starań )
Justi - termin @ 09.07 ( 1 cykl starań )
Elle87 - termin @ 13.07 ( 3 cykl starań )
Nuuuśka - termin @ 23.07 ( 14 cykl starań )
Matik2012 - termin @ 23.07 ( 15 cykl starań )
ilaczek - termin @ .07 ( 2 cykl starań )
Vivienka - termin @ .07 ( 2 cykl starań )

SIERPIEŃ 2014 :

maggie2205 - termin @ .08 ( 1cykl starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

gdusia_ ( sierpień 2014 )
Annette ( sierpień 2014 )
Airfix ( sierpień 2014 )

kate.. (lato 2014 )

Katriina ( sierpień 2014 )

ania_g21 ( wiosna 2015 )

Ostatnia edycja:
Nusia, głowa do góry. Wiem, że już tak długo walczycie, że zaczynasz mieć wątpliwości, ale ja jestem pewna, że w końcu się uda, to nieuniknione;-). Musi tak być:tak:

Czy któraś z was potrafi mi logicznie wytłumaczyć, dlaczego przed dietą moje ph wynosiło 4,5, a teraz nawet po owu jest ponad 5, do 6. Dziś sprawdzałam, bo miałam ostatni pasek w pudełku i było w paski 5-6. Im więcej wapnia biorę tym bardziej się podnosi :-( chcialabym wiedziec co zrobic zeby to cholerstwo w koncu spadlo.

Ostatnia edycja:
Skan_20140627 (3).jpg mam jeszcze takie zdjęcie. wiltberry jak możesz to to zdjęcie też wstaw . dziękuje :*

Załączniki

• Skan_20140627 (3).jpg
    Skan_20140627 (3).jpg
    17,8 KB · Wyświetleń: 85
maran-atha, WOW, jaki piękny pik :-)

aljul, dzięki kochana, oby tak było a nie że po pierwszym zachwycie wszystko spadnie na mamusię ;-) (a pewnie tak właśnie będzie znając życie i moje dzieci :-D). Zapomniałam Ci wstawić fotkę perukowca z mojego ogródka, może jutro wrzucę :-) Dobrze, że ręka się już zrosła.

ola
, dla niektórych dziewczyn (o niskim poziomie LH, czasem jest tak przy prolaktynemii) to będzie pik a dla innych jeszcze nie a jedynie chwilowy wzrost LH, trzeba poczekać na tempki w kolejnych dniach. Jakiej czułości był ten test?

małe liski, kciuki zaciśnięte, ja tam mam dobre przeczucie, w FL nie ma pików LH :-D

Roszpunka, znam te uczucia, będzie inaczej gdy już ta istotka stanie się bardziej "namacalna" i ujrzysz jej pięknie bijące serduszko na ekranie USG, spragnione Twojej miłości. Niestety suplementy wapniowe potrafią czasem podnosić pH, nie można jednak z nich rezygnować bo za dużo nabiału w diecie nie jest zbyt sprzyjające.

Nuuuśka
, będzie dobrze, ja bardzo wierzę, że pomoże histeroskopia i porządna gonadotropinowa stymulacja, jestem pewna, że jeszcze w tym roku będziesz nam tu pisać o mdłościach ciążowych :-) Nono odbieram jutro o 18-tej, drapak wysłano mi w 2 częściach i niestety dotarły dziś tylko same słupki bo na sortowni popełniono błąd, reszta przyjdzie w poniedziałek.

reklama
Piranha wychodzi na to, ze wlasnie mam owulacje bo od 21szej odczuwam bol owulacyjny to bedzie 10godzin od piku, ostatnia owulacje mialam ok 20h po piku a myslalam, ze od piku do owulacji mija tyle samo czasu w kazdym cyklu a tu sie okazuje, ze chyba jednak nie... wiec jak tu teraz dzialac na syna..., chyba od razu po piku co? Bo jak zadzialam za pozno to sie boje, ze corka bedzie... a podczas bolu owu to chyba troche za pozno bo plemniki musza jeszcze dojrzec... kurcze myslalam, ze czas od piku do owulacji jest zawsze staly a tu sie okazuje, ze nie...

Do góry