reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

To u mnie chyba bedzie dzis pik LH :) dla mnie mega pik bo takie ciemne to u mnie nie bywaja nigdy I to na 30ml. no I dziś nów sie zaczął I ksiezyc z znaku zenskim wiec na dziewczyne wszystko ;) wiecie, że po suplementach zaczelam slabiej odczuwac owulacje, tzn ból owulacyjny sie zmniejszył :szok: I cięzej teraz mam z wykryciem momentu owu, choc w moim przypadku gdybym miła działać na syna to wypadało by zadziałać jutro wczesnym rankiem ok 6-7, ale to jeszcze nie ten miesiąc, wiec póki co dalej sprawdzam... a WY straczki chlopczykowe macie dalej taki sam ból owulacyjny jak przed supelementami?

a to test z dziś z godziny 11:00
27 06. 1100 pik.jpg27 06. 11001.jpg27 06. 11002.jpg27 06. 11003.jpg

Załączniki

• 27 06. 1100 pik.jpg
    27 06. 1100 pik.jpg
    10,8 KB · Wyświetleń: 35
  • 27 06. 11001.jpg
    27 06. 11001.jpg
    11,7 KB · Wyświetleń: 37
  • 27 06. 11002.jpg
    27 06. 11002.jpg
    13,8 KB · Wyświetleń: 31
  • 27 06. 11003.jpg
    27 06. 11003.jpg
    12,6 KB · Wyświetleń: 39
reklama
Dziękuje Dziewczyny za pamięć o mnie
u mnie na razie wszystko ok. niby ok:( dziś byłam u doktorki i chciała wysłuchać na takim jakimś urządzeniu tętno dziecka , męczyła się i męczyła i nie dała rady:( trochę mnie przestraszyła że już powinna słyszeć bo szczupła jestem:(
dała mi rade by iść na jakieś usg i dowiedzieć się czy wszystko jest ok. usg państwowo mam 14 lipca, dopiero. a ona nie ma możliwości zrobić w gabinecie;(
doradzcie dziewczyny co sądzicie o tym wszystkim???????

odnośnie samopoczucia to jest słabo
boli mnie kręgosłup między łopatkami i słabo mi się robi, oraz kręgosłup dolny.
włosy mam do niczego , jestem blada jak kościotrup, smaki.............. jakoś na kwaśny mnie nie ciągnie:)

Witajcie,

Marchewko GRATULACJE!!!!!! Niech Gabryś zdrowo się rozwija.

Dorcia dla Ciebie również GRATULACJE!!! Zaciskam mocno kciuki za "kropka".

Małe liski
&&&&& za zdrową ciążę i "różowe sukienusie"

Elle &&& za owocne staranka

Ana87 ja bym poszła na to USG

Dorcia
śliczne dzieciaczki, mój starszy synek też był ponad rok rehabilitowany bo miał uraz w postaci wylewu do mięśnia mostkowo-obojczykowo-sutkowego, rehabilitacje nam pomogły jednak przykurcz był na tyle silny że w wieku 1,5 r.ż. miał operację i musiał nosić gorset - 3 m-ce na całą dobę a kolejne 3 m-ce na samą noc. Strasznie się wtedy nacierpiał a ja razem z nim, mój M na czas rehabilitacji wychodził bo nie mój tego przesłuchać (mały strasznie krzyczał) i patrzeć na to a ja musiałam tam zostać z nim i zrobić wszystko żeby było dobrze więc tylko mogę się domyślać co teraz przeżywasz - dużo wytrwałości dla Ciebie a dla synka szybkiego pożegnania się z rehabilitacjami

Piranhiu to już jutro No-No będzie z Wami - jest boski a dzieci z pewnością będą się nim fajnie opiekować. Mój M też namawia mnie na zakup kotka:tak: ale ja póki co chcę aby reszta domowników zaczęła się lepiej organizować co by opieka nad kotem nie przypadła tylko mi bo mam stanowczo za dużo obowiązków.

Synkowi w środę zdjęli gips - po 5 godz siedzenia w poczekalni doczekaliśmy się tego momentu, ręka wygląda ładnie więc lekarz nie zrobił nawet zdjęcia RTG, zalecił noszenie opaski usztywniającej na którą nasze miasto nie jest zbytnio przygotowane - nie przewidzieli że dzieci mogą mieć złamane ręce:wściekła/y:. W szpitalu próbowali wcisnąć mi coś na zasadzie "rękawicy na rower" z tym że na kciuk zakładanej, bez żadnego usztywnienia za 150zł:tak::-) które refunduje NFZ ale udało mi się zamówić z usztywnieniem i ma przyjść dziś - więc czekamy. Brak mi słów na to co się wyprawia w tej służbie zdrowia i jak musimy zdać się na jakąś intuicję żeby nie dać sobie byle czego wcisnąć.

Pozdrawiam WSZYSTKIE!!!!

Mar-chew gratulacje, az mi ciarki po plecach pszeszły jak wspomnę jakie to cudowne uczucie, gdy ma się już takiego małego aniołka na piersi ;)

Małe liski trzymam kciuki

Airfix wiem, że starasz się o dziewczynkę więc chyba magnezu bierzesz 300 mg, skoro chela mag b6 ma 100 to 3 tabletki a nie 12, popraw mnie jeśli się mylę. I jeszcze mam pytanko odnośnie kakaa. Jakie pijesz, ja mam nesquika i tam jest dużo cukru i węglowodanów około 80 gr na 100 gr, czy to jest wskazane na dziewczynkę?

Ana ja bym poszla na USG bo takie zamartwianie sie nie jest wskazane w Twoim stanie.... &&&&& trzymam za same dobre wiesci...
Male liski no oby ten owulacyjny byl zapowiedzia pozytywnego ciazowego &&&&

Justi_ Ja zapomnialam dopisac zeby M. z tym obciazeniem jeszcze sprzatał w domu, chodził po zakupy, gotował i zajmował się dzieckiem i oczywiscie był dla Ciebie miły i uprzejmy i podstawiał obiadek pod sam pyszczek ;) oczywiscie potem zbierajac i myjac talerze jeszcze , nie zapomnij zapalic w centralnym zeby w domu było z 40stopni, albo lepiej..tak z 45.. no przeciez upał kobiecie w ciazy doskwiera nie tylko na zewnatrz bydynku :) a jak juz pochodzi tak z 5 miesiecy z tym balastem to co dzien to mocniej szturchaj go w żebra, żeładek, jak sie da rade to najlepiej w kilka miejsc na raz- trzeba mu jakos namiastke kopania maluszka zrobic, nie ;)

male liski Łykam, łykam dzielnie ta Vit d3 :) Vigantoletten 1000 mam, powinno starczyc.. suplementy biore cały czas, co ma byc juz to bedzie :) Badania chce zrobic zaraz jak sie cykl sierpniowy zacznie, bo boje sie robic miesiac wczesniej, zeby za kolejny miesiac cos mi nie wypadlo, jakas choroba tfu tfu tfu czy cos :)
male liski Ja kciuki mocno trzymam za Ciebie :) Zobaczysz ze uda sie miec ta corcie, wiem ze ciezko walczyc z własna psychiką, szczegolnie na poczatku ciazy;) ale dotrwasz spokojnie do usg na ktorym lekarz rozwieje Twoje watpliwosci i spelni sie marzenie :) Na razie czekamy na dwie kreseczki:) A ten test owu wychodzi Ci pozytywny-czyli jednakowo ciemne czy sa po prostu dwie rozne kreski? Bo u mnie dzien przed @ na tescie tez były dwie kreseczki ale rozne, jasne...

Mar-chew Gratuluje !! Ależ spory facet Ci sie trafił :) Ja już wiem czemu nie chciał opuścić gniazdka- pewnie za dobrze go karmiłaś pysznościami ;) Super wieści ze masz synka, swoje marzenie przy sobie :)

Ana87 Ja bym jak najszybciej poszła na prywatne usg, u nas po prostu idziesz do przychodni prywatnej i czekasz pod drzwiami bez rejestracji, sproboj , moze znajdziesz taki gabinet zeby nie czekac. Ja bym nie dała rady wytrzymac do 12 lipca.Ja z tych niecierpliwych :) Ana ja w pierwszej ciazy to na poczatku wygladalam jak upiór hehe

aljul Dobrze ze z raczka wszystko dobrze...a co sluzby zdrowia to ja juz wiele razy sie przekonalam- ze szkoda słow i nerwow...najlepiej zeby rodzice wylozyli cały portfel pieniedzy

Lili81 Na dziewczynke kochana to wapnia trzeba brac 1200mg :) wiec tabl ktora ma 300mg trzeba wziasc 4, a tej ktora ma 100mg to niestety 12szt :) magnezu 400-600mg biore . Kakao Nesqiuk tez odpada, bo tam wlasnie duzo cukru, weglowodanow, ja mam w domu tez nesquik o obnizonej zawartosci cukru, ale to tez nie to... Kupuje zwykle kakao ciemne gorzkie, łyzeczke albo póltora do szklanki, zalewam troszke mlekiem, mieszam i dolewam do konca mleko, daje 3-4 tabl slodzika i ujdzie ;) Takie kakao gorzkie ma duzo magnezu a o to chodzi:)

hej
Marchew moje GRATULACJE !!!! Niech synek zdrowo rośnie !!!
Dorcia serdecznie GRATULUJE !!!! i zycze nudnej ciąży

zmykam dalej do pracy bo dużo mam jeszcze a dzieci ostatnio jakieś bardziej wymagające są

pozdrawiam wszystkie !!!

kochane kobietki czy mozecie sprawnym okiem spojrzeć na te moje testy, ten środkowy z dzis godz 12, ten trzeci godz 15, mozna to interpretować jako owulacje? proszę o odpowiedz( powiedzcie mi ze tak :)) ;-)

Załączniki

• testy.jpg
    testy.jpg
    21,8 KB · Wyświetleń: 45
reklama
Airfix teraz już rozumiem, dlaczego tak dużo kakaa pijesz, i też będę to stosować. Co do wapna i magnezu się zgadzamy. Rozumiem, że bierzesz więcej magnezu ze wzg na to, że się mniej wchłania. Najgorsze że mój M nie chce iść na badania i suplementy też bierze w kratkę. ja tu się staram, a on co ma być to będzie. pewnie tam mówi, bo ma już syna i jest mu obojętne.

Do góry