reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

POLISIA MAMAWCZEŚNIAKA ... WIELKIE GRATULACJE DZIEWCZYNY !!!
Witamy małych przystojniaczków na tym pokręconym świecie !!!
Buziaki od BB ciotki !!!

Kirra
&&&& za wysokie becisko !!!

Matik wierzę że niedługo do Nas wrócisz...w dwupaku !!!

Mamawcześniaka
ale masz maleńkich przystojniaczków !!!! FIU FIU !!! Super chłopaki !!!

Nuuśka
Ty wiesz ...prawda ??? Kurde babo jak ja Ci życzę mdłości - ciążowych mdłości !!! Naprawdę !!!

Lecę doczytać dalej !!!

Ostatnia edycja:
reklama
matik u Nas w Polsce odpowiednikiem tego leku jest INO-FOLIC , zawiera inozytol i kwas foliowy, mnie ginka go dala zebym stosowala, ale szczerze na razie odpuscilam bo nie chce wszystkiego na raz mieszac.
Smutno bedzie bez Ciebie, ale chyba kazdy czasem potrzebuje czasu wiec trzymam mocno kciuki :)

macy normy podam Ci jak wroce z pracy bo nie pamietam, choc wiem ze progesteron u mnie ma gorna granice - 15,9 wiec znowu poza granica jestem :wściekła/y:
A co do chlopa - ach ! Wczoraj mi powiedzial, ze bedzie kara i obiadu nie jemy a ja zastanawialam sie dlaczego to ja mam miec kare jak to on walnal focha ? :cool2:

mamawczesniaka sliczny synus kochana !! niech Wam zdrowo rosnie.

kiraa no to slonko kciuki mocne za piekna betke ! nie moze byc inaczej !! :)

lilly Ty wiesz co mi sie wczoraj podzialo wieczorem ???? po tym bolu brzucha i sensacjach, samopoczucie jak by ktos obuchem mi przywalil i niestety jak kladlam sie spac mialam prawie 38st. ( dokladnie 37.95). Wzielam paracetamol na noc, dzis czuje sie juz praktycznie jak by nic sie nie stalo tylko glowa ciezka. Wczoraj myslalam, ze to kurde jelitowka bo w zyciu czegos takiego nie mialam, no ale jelitowka nie trwa jednego dnia wiec ja nie wiem co zjadlam ale na bank sie czyms chyba strulam bo co by innego :no:

Uciekam szykowac sie do pracy :* milego dzionka :*

Dzien doberek
przyszlam zobaczyc czy matik jeszcze jest, czy sie pozegnala ;(((:)crazy:
i znow ryk..... Ah te hormony ...... Szok......ostatnio plakalam jak kuzynka opowiadala mi jak jej synowa rodzila.....:crazy:

Dziewczeta, lece na bete.... Weczorem mam usg.... Matko jak sie boje cala noc nie spie

dorcia
maggie

dzieki.....
do wieczorka slonca. Dam znac przez zakrecie, szefowej nie bede truc bo biedna nie ma czasu

kiruś tempka wyzej, ale nie wiem czy nie miala na nia wplywu ta cala wczorajsza sytuacja, choc teoretycznie wychodzi ze nie, bo jakos bardzo wysoko nie poszla, wrecz bym powiedziala ze nawet jak na mnie i FL to tempki mam bardzo niskie - ani razu 36.8 no ale moze taki cykl akurat sie trafil :tak:
W kazdym badz razie ciesze sie ze nie poszla bardziej w gore, bo wtedy uznalabym ja za zafalszowana, a tak mimo wszystko wydaje mi sie, ze jest w porzadku.

A co do Ciebie to ty sie nie martw na pewno wszystko bedzie dobrze !!!

Kirusia trzymam kciuki za bete noi za usg. Koniecznie daj znac co i jak. Caly dzien bede kciuki trzymala.
Matik smutno bedzie bez ciebie :-( Wracaj szybciutko oznajmic ze jestes w 2 packu.
Macy i dzisiaj tempka w gore hmmm.
Vivienka nie wiem czy udalo sie pik ustrzelic. Mialam dwa testy i jeden zmarnowalam i ten jeden zrobilam i krechy obie identyczne. Ale nie wiem jak ciemniala. Porownywałam poprostu z tym co dziewczyny wstawiały.
Nie staram sie jeszcze ale obserwuje siebie, ale chcialabym byc przygotowana ze moze cos by sie udalo. A tak planowalam starania na lato.:tak:
Mamawczesniaka piekne rodzenstwo. A kruszynka cudowna.

Milego dnia kobietki i lece ogarniac sie i dom a na 11 do pracy.

Hejka!

ania, piękny owulacyjny skok! :tak:

gdusia, poziom D3 masz w porządku, z wykresami związku to nie ma.

Nuuuśka
, dobrze, że już przeszło, u mnie jelitówki były zazwyczaj krótkie (od kilku godzin do jednej dobry). Gdy zobaczyłam Twój wykres rano to mordka mi się uśmiechnęła i od razu zwizualizowałam implantację (dziś dzień najczęstszych implantacji) po wczorajszym wyrzucie estrogenu :-D ....oczywiście nie nakręcamy się i nie zapeszamy a przynajmniej próbujemy ;-)

aljul, gitara pierwsza klasa! Rewelacyjny ten tekst o szczęściu.

Elm
o, co powiedziała pediatra? Jak się czuje mały Przystojniaczek? Buziaki od cioci Piranii!

ilaczek
, czekam kochana na piękne wyniki.

Katriina
, normy dla FSH są następujące:

< 3 mIU/ml niewydolność przysadki
9-12 mIU/ml obniżona rezerwa jajnikowa
12-18 mIU/ml wyczerpująca się rezerwa jajnikowa, trudna stymulacja owulacji
> 18 mIU/ml stymulacja owulacji bardzo trudna, a często niemożliwa, prawdopodobieństwo ciąży jest bardzo małe

Podobno przy PCOS skutki wysokich androgenów równoważy często wysoki estradiol, jednak zazwyczaj FSH jest niskie (o ile nie kończy się oczywiście rezerwa). Może sprawdź raz jeszcze poziom testosteronu całkowitego i wolnego, androstendionu i siarczanu dehydroepiandrosteronu (DHEAS). W PCOS poziom androgenów jest zwykle nieznacznie podwyższony lub w górnych granicach normy (dotyczy to czasem tylko jednego z androgenów a nie wszystkich). Zrobiłabym również krzywą cukrową. Sprawdziłabym też cholesterol LDL, HDL i trójglicerydy.

Roszpunka, cieszę się, że testy dotarły :-)

mamawcześniaka, ale cudne zdjęcie, Twój malutki syneczek jest cudowny!

Matik, pewnie już tego nie doczytasz, działajcie też później bo zwykle przy takim pęcherzyku to owulka jest za 3-4 dni :-) Wracaj do nas szybciutko z mega newsem! Ten Ovusitol warto przyjmować :tak:

reklama
Do góry