Hejka!
ania, piękny owulacyjny skok!
gdusia, poziom D3 masz w porządku, z wykresami związku to nie ma.
Nuuuśka, dobrze, że już przeszło, u mnie jelitówki były zazwyczaj krótkie (od kilku godzin do jednej dobry). Gdy zobaczyłam Twój wykres rano to mordka mi się uśmiechnęła i od razu zwizualizowałam implantację (dziś dzień najczęstszych implantacji) po wczorajszym wyrzucie estrogenu
....oczywiście nie nakręcamy się i nie zapeszamy a przynajmniej próbujemy ;-)
aljul, gitara pierwsza klasa! Rewelacyjny ten tekst o szczęściu.
Elmo, co powiedziała pediatra? Jak się czuje mały Przystojniaczek? Buziaki od cioci Piranii!
ilaczek, czekam kochana na piękne wyniki.
Katriina, normy dla FSH są następujące:
< 3 mIU/ml niewydolność przysadki
9-12 mIU/ml obniżona rezerwa jajnikowa
12-18 mIU/ml wyczerpująca się rezerwa jajnikowa, trudna stymulacja owulacji
> 18 mIU/ml stymulacja owulacji bardzo trudna, a często niemożliwa, prawdopodobieństwo ciąży jest bardzo małe
Podobno przy PCOS skutki wysokich androgenów równoważy często wysoki estradiol, jednak zazwyczaj FSH jest niskie (o ile nie kończy się oczywiście rezerwa). Może sprawdź raz jeszcze poziom testosteronu całkowitego i wolnego, androstendionu i siarczanu dehydroepiandrosteronu (DHEAS). W PCOS poziom androgenów jest zwykle nieznacznie podwyższony lub w górnych granicach normy (dotyczy to czasem tylko jednego z androgenów a nie wszystkich). Zrobiłabym również krzywą cukrową. Sprawdziłabym też cholesterol LDL, HDL i trójglicerydy.
Roszpunka, cieszę się, że testy dotarły :-)
mamawcześniaka, ale cudne zdjęcie, Twój malutki syneczek jest cudowny!
Matik, pewnie już tego nie doczytasz, działajcie też później bo zwykle przy takim pęcherzyku to owulka jest za 3-4 dni :-) Wracaj do nas szybciutko z mega newsem! Ten Ovusitol warto przyjmować