macy mam dokładnie te same obawy więc doskonale Cię rozumiem, i też nie jest oazą spokoju - niestety:-(
Matik dziękuję
mamuśkamimi zapewne chodzi Ci o magnolię SUSAN (różowa, kwitnie 2 razy w sezonie) - moja ulubiona
, a pozostałe krzaczki to może Krzewuszka (występuje chyba w 3 odmianach, ja tyle mam), drzewko TULIPANOWIEC, ZŁOTOKAP, krzew BUDLEJA (różne rodzaje), MIGDAŁEK, FORSYCJA (żółta i różowa)

Żylistek Arietta (zasadziliśmy w zeszłym roku)
fajny jest też JAŚMINOWIEC (krzak - fajnie pachnie tylko mszyce go lubią),

MAHOŃ i MAHONIA - rosną podobnie (kwitną na żółto a później mają takie fioletowe jakby jagódki)

ja zbytnio nie pielęgnuję tych krzaków ale mam podłoże gliniaste na działce (jedynie je przycinam na wiosnę). Chyba wszystkie nazwy wpisałam o których pamiętam
kate.. dziękuję. Ja mam zamiar posadzić przed tujami krzaczki bukszpanu jeszcze - między nimi tylko tak je wysunąć do przodu bardziej - żeby takich luk między nimi nie było - fajnie go można kształtować
Matik dziękuję
mamuśkamimi zapewne chodzi Ci o magnolię SUSAN (różowa, kwitnie 2 razy w sezonie) - moja ulubiona

Żylistek Arietta (zasadziliśmy w zeszłym roku)

fajny jest też JAŚMINOWIEC (krzak - fajnie pachnie tylko mszyce go lubią),

MAHOŃ i MAHONIA - rosną podobnie (kwitną na żółto a później mają takie fioletowe jakby jagódki)

ja zbytnio nie pielęgnuję tych krzaków ale mam podłoże gliniaste na działce (jedynie je przycinam na wiosnę). Chyba wszystkie nazwy wpisałam o których pamiętam
kate.. dziękuję. Ja mam zamiar posadzić przed tujami krzaczki bukszpanu jeszcze - między nimi tylko tak je wysunąć do przodu bardziej - żeby takich luk między nimi nie było - fajnie go można kształtować
Ostatnia edycja: