reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

lilly78 oj tak ceny działek są naprawdę kosmiczne - my swoją kupiliśmy 8 lat temu ale wtedy ceny działek też się trzymały - przeznaczyliśmy na nią całe swoje oszczędności i tak powolutku co roku staramy się coś na niej zrobić i mam nadzieję że kiedyś uda nam się tam zamieszkać
Domyślam się jak bardzo chciałabyś żeby ktoś zamieszkał w Twoim M1 - koleżanka była w podobnej sytuacji i lekarze mówili jej żeby odczekała 3 m-ce a dla niej to była wieczność i organizm strasznie jej się buntował po stracie 1 dziecka, udało jej się zajść w ciąże kilka lat po ślubie i strasznie tą stratę przeżyła więc odwlekło jej się do kilkunastu miesięcy a jej psychika nie wytrzymywała tego że z medycznego punktu jest wszystko ok a psychika podpowiada co innego. Teraz ma śliczną, zdrową córeczkę która jest całym jej światem - zobaczysz u Ciebie też teraz wszystko będzie dobrze bo po deszczu przecież musi zaświecić słońce - prawda - czego Ci z całego serca życzę i trzymam mocno &&&& żeby udało Ci się jak najszybciej mieć maluszka

reklama
Kiraa, gratulowałam w smskach ale jeszcze tu nie miałam okazji :-), GRATULUJĘ z całego serca i z całych sił!!! ...i trzymam kciuki za podwójne szczęście :-)

Nuuuśka, ale śliczna górka, trzymam kciuki by nie było już ostrego zjazdu w dół i by teren górzysty ciągnął się przez najbliższe 8 miesięcy :-) Na pewno Ł. będzie miał super wyniki :tak:

Vivienka, no to super córcia Ci się rozwija, pewnie niebawem zacznie się kiwanie przy podporze na dłoniach i kolanach. A dzieci tak jak napisałaś cały czas mi czas organizują, dbają o to by mamusia się nie nudziła ;-) Dasz radę, moje dzieci były (i są nadal ;-)) z tych mega wymagających czasowo (gdy jadę odwiedzić ciocię i widzę tam 2-letniego Dawidka to jestem w szoku jak on sam się sobą zajmuje), potwornie bałam się jak to będzie z dwójką (nieraz pisałam o tym na BB), lekko nie było ale strach ma wielkie oczy a czas tak szybko zasuwa, że ani się nie obejrzysz a będziesz mieć w domu dwójkę przedszkolaków :-)

Maggie, trzymam kciuki by to nie było nic groźnego, jest mnóstwo niegroźnych guzków i jestem pewna, że tak będzie w tym przypadku ...jednak musi Ciebie kosztować to mnóstwo stresów :-(

Kate, zdrowiej nam szybciutko i dbaj o siebie.

aljul, ależ śliczności ogrodowe tu wklejasz, mnie od kilku dni wzięło na zakupy ogrodowe, chcę spróbować m.in. z czerwonolistnym klonem palmowym, moja mama robiła 3 podejścia i drzewka nie przeżywały zimy. Ale masz cudnych chłopaków, do zacałowania po prostu!

Olusia
, co u Ciebie, miałaś już transfer?

Dorcia
, niech moc będzie z Tobą, brakuje Ciebie.

Matik, widać, że estrogeny przyrastają :tak:, może na czwartkowej wizycie będzie widać jakiś pienny pęcherzyk.

Magda, wycałuj wszystkie swoje pociechy od cioci Piranii :-), wspaniałe masz córeczki ...u mojej dwójki ciągle wojny ;-)

lilly, bez testów owulacyjnych ciężko dokładnie oszacować, ja bym założyła owulkę w 19 dc (skoro był jeszcze R) i poszła na badanie w czwartek (6 dpo), gdyby owulka była w 18 dc to wypadnie to w 7 dpo więc będzie dobrze :tak:

Elmo
, post do Ciebie zostawiłam sobie na deser :-) Odebrałam dziś kochana paczuszkę na poczcie, jesteś kochana!!! Łzy wzruszenia polały się z moich oczu, najbardziej gdy ujrzałam uśmiechniętą buzię Michasia. Wielki buziak dla Ciebie i Twojego małego mężczyzny!

blow-kiss.gif

Maran-atha jak macie chrapkę na kolejnego maluszka, to nie ma co zwlekać, a tym
bardziej,że może się nie udać od razu;-) Z wiedzą jaka jest tu na forum, synuś uda się
jak nic!

Ana87 fakt,że w Pl ciężko...ja bym w Pl na pewno nie miała swojej gromadki. To jest chore,że
człowiek musi uzalezniać wtedy swoje wybory od kasy:baffled: Dzięki za dobre słówko:happy2:

Aljul nie słuchaj gadania innych.....marzenia są po to, by je spełnić. Nawet jeśli posiadanie
większej liczby dzieci oznacza skromniejsze życie, to warto ;-) A wyjechać zawsze można,
nigdy nie jest za późno. Pomyślcie nad tym, skoro takie macie realia w Pl...nie mówię,że tu gdzie jestem
jest bajecznie prosto, ale pewne problemy nas nie dotyczą....trzymaj się i nie przestawaj marzyć, a
ja życzę Ci, by to marzenie się spełniło!:tak: Chłopaki superaśne!

Macy tak to właśnie jest...nasz dom tam, gdzie nasza rodzina najbliższa...Tego sie trzeba trzymać.
Oby wszystko się dobrze ułożyło...a kto wie? Może życie zaskoczy Was w najmniej spodziewanym momencie?:-)

Mamuskamimi a u Ciebie jak było ze starankami? Masz przeczucia co do płci? Twoje córeczki będą na pewno
zachwycone rodzeństwem. Wiadomo,że początki są różne, ale będzie dobrze, zobaczysz:-) Trzymam kciuki za
chłopczyka u Was i wierzę,że już niebawem będziesz szalała w kolorze blue!

Vivienka ja też jestem zdania,że im większa gromadka tym lepiej człowiek się organizuje;-) Ja ma teraz 3, pracuję,
wożę dzieci do szkoły itd itp i choć padam, to jakoś to ogarniam...Po 4 dziecku rezygnuję z pracy, ale to już z rozsądku,
bo jednak obowiązków w domu masa. Myślę,że żadna z nas nie wie nawet ile jest w stanie udźwignąć, dopóki nie
zmierzy się z sytuacją:tak:Kiedyś przy jednym dziecku było mi ciężko, a teraz przy trójce zapragnęłam 4:-p Także
poradzisz sobie na pewno. Powodzenia w staraniach! Oby owulka przyszła w odpowiednim momencie &&&&&

Marchew równiez witam:-) Nie ogarniam większości z Was, ale staram się staram;-) Ty zapewne znasz już
płeć i coś nie moge doczytać....będzie synuś? Jak wyglądały staranka? Tak z ciekawości pytam:-p Albo napisz
gdzie pisałaś o tym, ok? Ciąża inna od poprzedniej? :happy2:

Lilly
oby alergia odpuściła....fatalny czas teraz. Trzymaj się!:happy2:

Dorcia wytrwałości w pracy....12h ciężki temat:baffled:

Daria oooo a jednak jest drugi synuś:-) Śliczne zdjęcie w sygnaturce!

Piraniu dzięki! Buziaki przekazałam. Dla Twoich bąbli równiez uściski! A u nas wojny też są...hehe...
Ale miłość ponad wszystko:happy2:

Ja już dziś muszę iść do pracy, mimo że nocka była kiepska, ale tylko dziś, więc dam radę. Pozdrawiam wszystkie bez wyjątku:-)

Magda_z_uk dziękuję za słowa otuchy

Piranhiu
również dziękuję, tez mi się ten klon podoba ale u mnie podobnie jak u Twojej mamy nie zadomowił się, ale Tobie może się to udać bo jeśli z rybkami się udało to może i z ciężkimi gatunkami roślin się uda:tak:. Te gatunki roślin się u mnie sprawdziły i nie wymagają szczególnej opieki . Polecam z krzaczków Kalinę i Hortensje krzewiaste - moja sąsiadka nie może wyjść z zachwytu jak zaczną kwitnąć.

Magda_z_Uk, z radością czyta się Twoje posty. :tak:
Aljul, przynajmniej nie jestem sama. Nabrałam trochę sił, a teraz lecę po moją rozdartą księżniczkę. ;-) Dała mi rano tak w kość, że pióra leciały. :-D

vivienka - myślałam bardzo przyszłościowo - mam sporo unisexów tak do rozmiaru 86 - bo właśnie miałam nadzieję, że drugi będzie chłopiec :) Hania się urodziła taka malutka, że nawet rozmiar 56 zdążyła wynosić :-p
Magda - muszę chwilę pomyśleć jakiego dnia napisałam o moich staraniach i podam Ci numer strony, ok? Tak, będzie upragniony chłopiec :-)
masakra kobiety co ja oglądam! to TLC wykończy mnie psychicznie ;-)

Piranha pochwal się co za "bombę" od Elmuśki dostałaś ( to tak na przyszłość żeby prezenty się nie dublowały !!!) Całuski dla Kajuni i Krzysia !!!

Lilly
...ciężko...jak na razie ogarniam temat...jutro mam dwunastkę i pojutrze również ...padnę plackiem jak będzie wolny dzień !!! A jak Twoje samopoczucie ?

Witam Dziewczynki,

właśnie otrzymałam moje wyniki, wszystko w normie oprócz wit D3 i najważniejszego AMH, które u mnie wynosi 1. Załamałam się trochę ...

Piranju, jakie są szanse na ciążę przy tak niskim AMH?
Aljul, super chłopaki i piękne roślinki. Widzę, ze lubisz krzaczki i kwiatki tak jak ja :tak:Mam działkę prawie 4000 m2 więc mam co robić :-)

reklama
Dorcia, dostałam pudełko przepysznych kasztanów, kartkę z przemiłymi słowami i cudowne zdjęcie jeszcze cudowniejszego roześmianego Michasia, naprawdę nieziemsko (czyt. do łez) się wzruszyłam.

Elmo, raz jeszcze Ci dziękuję!!!! :-* :-* :-* :-* :-*:-*:-*:-*:-*:-*:-*:-*:-*:-*:-*:-*:-*:-*:-*:-*:-*:-*:-*:-*:-*:-*

Annette
, to nie jest jakiś tragiczny wynik (Kiraa zaszła teraz w ciążę przy 4 razy niższym wyniku, przy takich wartościach lekarze zazwyczaj nie dają szans na zapłodnienie naturalne a i przy in vitro dają niewielkie szanse). Jaki poziom D3 Ci wyszedł? Pytam gdyż niski poziom D3 fałszuje wynik AMH obniżając go, wielu lekarzy w PL. tego nie wie.

aljul, byłam w Kwiatonie i kupiłam klon palmowy, spróbuję, a co! :-) Myślałam tez o magnolii Genie (mam w domu Susan) ale cena mnie powaliła. Hortensję i kalinę kupię na pewno, są cudowne. W tamtym roku zrobiłam skalniak (górka z ziemi wyłożona pięknymi kamieniami z Gór Sowich :-)) i muszę go w tym roku obsadzić. Strasznie mi brakuje oczka wodnego (miałam takie około 2500l, zlikwidowałam gdy zaszłam w drugą ciążę, bałam się), jak sobie przypomnę te lilie wodne i inne piękne rośliny, latające nad wodą ważki.

Marchew, ja też go szukałam bo chciałam podliczyć czynniki i wpisać Ciebie do moich statystyk ...nie udało mi się jednak znaleźć, może z pamięci mi podasz ilość czynników? :-D

Do góry