reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

kate ja jak bylam w ciazy mowilam otwarcie ze bedziemy chcieli postarac sieszybko o rodzenstwo dla corci to narafilam tylko na potepienie... jak my tak mozemy egoistycznie myslec ze corcia nie bedzie miala dziecinstwa, ze bedzie odtracona ze ja strace zdrowie bo dwie ciaze w tak krotkim czasie to zabojstwo dla ciala itp. ach mowie ci nasluchalam sie....
i co jeszcze jest najlepsze... w ciazy sie nudzilam bo dostalam od lekarza zakaz pracy( bo pierwsza ciaze poronilam w 17 tyg i tak na wszelki wypadek maialm zostac w domu) i postanowilam zaczac studia zaoczne... no i mam nadzieje ze przy dwojce bedzie mi dane je skonczyc :szok::-D warjatka ze mnie :szok::szok:

reklama
vivienka - dużo nawet już mam - sporo po córci :-) np wózek - wsytarczy go odkurzyć, napompować koła i w drogę :-) brakuje mi jeszcze laktatora, niania też mi padła :-( kilka ciuszków kupiłam... sama nie wiem co bym jeszcze chciała :-p

magda uk - nie miałyśmy okazji się poznać, także witam :tak:

meggie będzie dobrze
Vivienka nie przejmuj się gadaniem, ludziom nigdy nie dogodzisz, jedynak źle, mała różnica źle bo za szybko,
duża różnica źle bo mama wygodna i wczesniej się nie chciało, tak więc rób tak, jak Ty chcesz,
studia spokojnie skończysz, na prawdę im więcej się ma obowiaków tym więcej się zrobi

Vivienka potwierdzam co pisze Kate - mi też łatwiej z 2 dzieci się zorganizować. Między moimi chłopcami jest prawie 6 l różnicy i teraz uważam że to za dużo i że teraz też chciałabym mniejszą różnicę wieku między dziećmi - szybciej się odchowają i potem można myśleć o sobie.

kate..
niech roślinki się przyjmą i dobrze rosną

marchew to widze ze ty tez przy zakupie wozka myslalas przyszlosciowo:-) ja tez kupujac wozek wybralam neutralny kolorek bo wiedzialam ze bede chciala miec jeszcze drugie i po cichutku licze na to ze bedzie chlopczyk. Co do ciuszkow tp ja raczej duzo nie bede mogla uzyc z tego co teraz mam bo przewaga jest neistety rozu :-D
teraz juz i tak wiem ze za duzo sie kupuj wszytskiego na pierwsze miesiace... niektorych rzeczy corcia nawet nie zalozyla:szok:
takze nie ma co przesadzac ;-)
A szpital masz juz wybrany?

Vivienka dzięki za pamięć ...jest ciężko ....12 godzin stania...ale jak na razie mi pasuje więc pracuję !!!

Buziaki dla Was...zjawię się w piątek bo jutro i pojutrze ciągnę dwunastki

Vivienka- diete stosuje ,nie jakoś rygorystycznie ale stosuje-dużo potraw mlecznych , jogurtów itp. pije sok z żurawiny, witammina c 500, obserwuje swoje cykle na bieżąco:) jestem ciekawa jakie mam ph- ale już niedługo się dowiem , zaopatrzona jestem w sylk no i zobaczymy jak to będzie. nie próbuje się napalać na córcie- jak widze takie małe dziewczynki to aż serce boli jak bardzo pragnę córeczki:( no ale grunt to zdrowe dziecko i to podstawa. mój synek już powiedział że chce brata:-) ale ja spróbuje naturze pomóc troszeczkę by moje marzenie się spełniło:) a jak u Ciebie ?

Dziewczyny, kurcze, ja nie nadążam, jeden dzień bez forum i zaległości trudne do przebrnięcia...
w ogóle według prognoz u mnie dziś powinno padać, burze itp a słonko świeci i grzeje jak szalone...

Kiruś super super, beta pięknie przyrosła :) gratulacje Kochana, teraz już można oficjalnie :)
Matik, sto lat dla chłopaków!!
aljul ale piękne roślinki!! kurcze, ja właśnie widziałam się z klientką, która tak chwaliła sobie działkę, pisała co tam nie sadzi, jak to dzieci się nie bawią i nie ukrywam, od jakiegoś czasu przeglądam ogłoszenia działkowe, tylko te ceny potrafią być straszne...
Dorciu jak tam w pracy? masz czas w ogóle odetchnąć?
Nusia, kciuki za wyniki Ł. będzie dobrze, a kiedy je odbieracie?
Maggie kciuki żeby to nie było nic poważnego
Piraniu mam jeszcze pytanko, bo tempki poszly w górę i chcę zrobić prolaktynę i progesteron w 6dpo, of wyznacza owulkę na 19dc, ff na 18, iść na krew jutro czy w czwartek? czy jeszcze kiedy indziej?
Annette dzięki za info o lekarzu

ja zakatarzona strasznie chodzę, oczy mnie swędzą i czekam z utęsknieniem aż to co mnie uczula przestanie pylić :)
a w ogóle wczoraj tak sobie gadaliśmy z mężem, że teraz jest drugi cykl po zabiegu, koło połowy kwietnia zacznie się trzeci i pod koniec maja teoretycznie można startować ze starankami!!

reklama
dzien dobry wszystkim :)

kiara gratulacje nie wiem o jaka plec sie staralas bo nie jestem w temacie niestety nie mam juz tyle czasu;p to jak beta ladna to moze parka :-)

vivienka powiem ci tak u mnie w domu bylo miedzy nami po 6-5 lat roznicy a miedzy mna a najstarsza 11 lat mama mowi dla niej dobrze bo wygodnie jak patrzy teraz na mnie mowi ze sie cieszy ze nie miala tak malej roznicy ja jestekm troszke znerwicowana ;/ bo moja nadia to ciezki charakter do tego od malego ciagle plakala nie spala ( za to teraz odsypia ) dlaa mi tak popalic jak nikt nawet ta dwojka najmlodszych nie daje mi tak w kosciach jak ona ;/ moja mama sama nie ma juz sil do nadii;p colin bardzo papuguje nadie to co zle oczywiste wiec z aniolka robi sie diabelek;/ natan jak narazie dalej grzeczny :) ale jak bym miala przy pierwszym dziecku mala roznice to jest latwiej niz juz mam starsze dzieckop bo jest duzo obowiazkow samo wyrobienie sie do przedszkola z ta trojka to mega wyzwania bo nie wiem o ktorej natan bedzie jadl itp ;/ musze leciec bo juz maly glodny ;p

Do góry