reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Matik dziękuję kochana, obdzwoniłam całe miasto ale udalo sie zapisać na czwartek do chirurga
Jeszcze dodatkowo się dowiedziałam ze moja mama miała udar w niedziele, taki niewielki, ona już po jednym jest, tak wiec chodze zestresowana i podłamana wszystkim

Wszystkiego dobrego dla Twoich chłopców !!! By doczekali się wkrótce rodzeństwa :-)

reklama
maggie pewna jesteś że to nie przepuklina?

Nuuusiu też uwielbiam kwiaty i wiosnę...taka troszkę romantyczka ze mnie:-)

Kate..
Oto moi chłopcy:) Fotka z grudnia - jak znajdę bardziej aktualną to wstawię. Mój M wrzuca mi zdjęcia do komputera bez żadnej logiki - tam gdzie jest wolne miejsce a ja później muszę je segregować czego bardzo nie lubię

Kiruś a oto moje kwiatki z Lidla
IMG_7938.jpg

dla Was wszystkich kochane....na dobry początek dnia

Małe liski
jeszcze nie zaczęłam rygorystycznej diety - na chwilę obecną zapoznaję się z produktami mlecznymi i powoli wprowadzam je w życie - gdyż dla mnie to duże wyzwanie - ja nie piłam coli, nie jadłam sera żadnego - ani białego ani żółtego i zero produktów mlecznych - więc nic z diety dziewczynkowej, za to owoce i warzywa na potęgę - nie wiem jak to dietę przeżyję ale bardzo bym chciała poznać smak kiedy największe marzenie się spełnia - nie wiem czy to będzie mi dane

Zakręciu to już tylko 9 dni i poznasz płeć dzidziusia. Mam nadzieję i czuję że to dziewczynka będzie - bo przecież zrobiłaś wszystko żeby ją mieć

Magda_z_uk ale fajne musisz mieć dzieciaczki i fajnie że możesz sobie pozwolić na tyle dzieci bo w Polsce to bardzo ciężko by było - ja cały czas męża namawiam na wyjazd za granicę żeby nam się lżej żyło. Na chwilę obecna siedzę z młodszym dzieckiem w domu na wychowawczym i dostaję za to psie pieniądze, z rodziców nikt nie podejmie się opieki nad dzieckiem bo twierdzą że się już do tego nie nadają, a ja chcąc pracować na cały etat to mimo że skończyłam studia to pewnie musiałabym wylądować w sklepie i pracować 7 dni w tyg na zmiany do 22 (takie są u nas realia) i nie oglądać praktycznie dzieci i zatrudnić opiekunkę której oddam większość wypłaty a tak nie chcę żyć! Bardzo marzę o córce ale moi teście za każdym razem jak słyszą o naszych marzeniach to nas powstrzymują twierdząc że nie ma żadnej różnicy jak się ma 2 synów czy też jak oni córkę i syna - z czym ja się nie zgadzam i przestałam już z nimi o tym rozmawiać. Bardzo bym chciała mieć więcej dzieci ale w Polsce to ciężko o to - naprawdę. Chciałabym mieć też możliwość takiego spontanicznego życia gdzie wiadomość o ciąży nie paraliżuje tylko cieszy bo wiesz że jakoś to będzie:tak: . Trzymam &&&& za syneczka bo fajnie by było gdyby synuś miał braciszka

Matik wszystkiego naj, naj, naj dla Twoich chłopców

Załączniki

• IMG_4911.jpg
    IMG_4911.jpg
    29,4 KB · Wyświetleń: 32
  • IMG_7938.jpg
    IMG_7938.jpg
    41,3 KB · Wyświetleń: 41
  • IMG_4911.jpg
    IMG_4911.jpg
    29,3 KB · Wyświetleń: 44
Ostatnia edycja:
Witam dziewczynki,

Kiraa, bardzo się cieszę z Twoich mdłości. Swoją drogą bardzo szybko. Może rzeczywiście udało sie strzelić więcej niż jedno jajko? Kiedy idziesz do gina? Pewnie szefowa poradzi najlepiej, kiedy iść, żeby było dobrze.
Piranhu, pokłony dla Ciebie, bo dajesz radość innym.
Magda_z_UK, pewnie masz rację z tym czekaniem i myśleniem. Tylko, że ja nie jestem cholerną oazą spokoju i czasami zdarza mi się fuknąć na moje dzieci. Dlatego wolałabym być pewna, że dam radę pod tym kątem. Przeprowadzki z brzuchem się boję bardzo - jedną przeszłam i potem długo dochodziłam do siebie. Z małą 6-miesięczną też przeszliśmy kilka - mieliśmy spore problemy z mieszkaniem w UK. Co do emigracji - my też nie wrócimy juz do Polski. Przykre to mówić, ale nie mamy po co. Moja mama mieszka w DE. Z teściami mi się ostatnio sypnęło i przyznam, że ta sytaucja mi pokazała, że to co jest dla mnie ważne, mam blisko. Rozważamy na poważnie wyjazd za ocean, bo tu nas nic już nie trzyma.

Kiraa - GRATULACJE !!! Suuuuper wiedziałam, że już się nie musisz martwić tamtymi wynikami - suuuper :-) Piękny przyrost, oj będą z tego bliźniaczki jak nic :-) I potwierdziło się to o czym mówią często lekarze, żeby wyjechać i zrelaksować się.

Magda uk - też pamiętam Twoje oczekiwanie na scan i jak napisałaś boy - ale były emocje:tak: Pewnie dlatego pamiętam bo sama marzę o synku, niebawem się przekonam czy i mnie udało się zaplanować chłopczyka. Fajnie się czyta jak piszesz o swoich dzieciach i ja niedługo będę miała taką gromadkę i mam nadzieję, że również moje córeczki tak pozytywnie zareagują na malucha. Teraz się cieszą, nie moga się doczekać aż się urodzi, mówią do niego przez pępek bo tak lepiej słychać :-D no ale okaże się dopiero po porodzie jak to rzeczywiście bedzie.
Trzymam kciuki za synka !!! Nawet jeśli trochę nie oczekiwanie, to jednak dużo wskazuje na to, że i tym razem powinien być chłopaczek!!!

vivienka - dziękuję że pytasz, czuję się znacznie lepiej, więcej energii mam choć mdłości całkiem nie przeszły i pojawiają się jeszcze głównie wieczorem. Maluszek kopie już delikatnie, wczoraj pisałam ze odezwał się 5 kopniaczkami po zjedzeniu chleba z pasztetem, chyba mu smakowało albo wręcz przeciwnie i się zbuntował;-) Ale generalnie to raczej spokojny jest i tylko na razie czasami się ujawnia. Młodsza córa na tym etapie już bardzo dawała znać o sobie.
A jak u Ciebie, kiedy zaczynasz staranka o synka, dobrze pamiętam że w czerwcu ?

aljul - cuuudze te drzewka, krzewy, właśnie jestem na etapie urządzania ogrodu. Obsadziliśmy na razie zeszłej jesieni tuje wokół ogrodzenia i z przodu domu trochę obsadziłam krzewami, teraz ogrodemz tyłu domu chce się zająć. Spisałam sobie wszystkie nazwy które tu pokazałaś bo niestety mało się jeszcze znam na roślinach, super ten głóg, kalina też mi się podoba, kiedyś też wstawiłaś fotki roślin, nie mogę tego odnaleźć możesz przypomnieć mi te nazwy ? była tam np. taka piękna magnolia - jaka jest jej pełna nazwa ? Teraz dopiero zobaczyłam, ale cudnie chłopaczki, do schrupania :tak:

Miłego dnia

Ostatnia edycja:
Aljul maggy dzięki za życzenia :)

Piękne te kwiatki w wazonie a dzieci jak cukierki

To trzymam kciuki żeby było z małym wszystko dobrze

A to moje okno na Poznań :) z Hiszpani :)
ImageUploadedByForum BabyBoom1396944758.917824.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1396944758.917824.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1396944758.917824.jpg
    36,4 KB · Wyświetleń: 52
Ajlul lekarka powiedziala że to nie przepuklina, może powiększony węzeł chłonny ale ona sama nie wie …
Wiesz dodatkowo skarży się ostatnio na bóle brzuszka, oczy takie podkrążone i słabo śpi
Ślicznych masz chłopców, a ten młodszy to do zacałowania
A teściami się nie przejmuj, teściowe to lubią też dogadywać, to Wasze życie i Wasza sprawa …
Matik a Ty jak się czujesz kochana ?

witam
aljul śliczni chłopcy, dzisiaj albo jutro pojade do szkółki i kupie parę drzewek
które mi poleciłaś, jeden brzeg obsadzony tujami, 2 rzędy, teraz ciąg dalszy
mamuskamimi mangolie wsadziłam w tamtym tygodniu, taka jasno różową
macy pytaj, juz pisze, tak więc starania miły być teraz, ale widzisz zdrowie mi
odmówiło posłuszeństwa, jestem trochę przerażona, bo ja jestem ten typ człowieka,
który nie choruje, nie narzeka, nie wiem kiedy dostane zielone światło od lekarza, nie wiem
czy za pare miesięcy, nie chce tez dużej różnicy między dziećmi,
chce "przy jednych pieluchach " wychowac dzieci, dlatego, ze ja nie mam nikogo do pomocy,
rodzina jest blisko ale szkoda nawet pisac na ten temat, zeby się nie derwować,
jestem z dziećmi w domu, pracuje w domu, M jest tylko w sobotę w niedziele wieczorem wyjeżdza już do pracy,
chciałabym bardzo jeszcze dziecko, ale ja po prostu za chwile będe za stara,
chciałabym, zeby mi sie to jakos poukładało,

Maggi dziękuję , że pytasz czuję się bardzo dobrze :) wkrótce owu więc tym bardziej się cieszę :) No i moi rodzice za tydzień przylecą dziś urodziny chłopców No i w czwartek wizyta u dr więc super generalnie :)

reklama
Matik , fajnie że pozytywnie nastawiona jesteś :) Sto lat dla chłopców !!
Kiraaa , super przyrost , &&&& za dwie królewny , podobne jak dwie krople wody :)
Dorcia , dzieki za odp, czyli u mnie to samo i wszystko przemawia za mireną ...też mam skierowanie do neurologa , zobacze co mi powie i wtedy zdecyduje.
maggie , ja w sobotę znalazłam u Milana na głowie taki niewielki guzek i też umieram ze strachu , jutro wizyta u lekarza. dlatego rozumiem twoj strach , bo u mnie to samo. oby to tylko zwykły guz był ....

Do góry