reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

lilly, ja tam bym kupiła Femibion no bo sama tak zrobiłam wiedząc, że wielu lekarzy zaleca tylko kwas foliowy :-D

zakręcona, w żadnym wypadku nie odstawiaj teraz B-Complexu bo może prolaktyna podskoczyć w górę, witaminy C też bym nie odstawiała.

Nuuuśka, super, że będziesz łykać te suplementy, przeczytaj ile dobrego robi L-arginina:

Suplementacja L-argininy powoduje liczniejszy wzrost komórek jajowych u kobiet o niskim poziomie gonadotropin. Poprawia także odpowiedź jajników i macicy na leczenie hormonem folikulotropowym oraz szybkość uzyskania ciąży u kobiet, które słabo reagują na standardową terapię gonadotropinami. U takich kobiet zasadne jest używanie nawet kilkunastu gram L-argininy na dobę. L-arginina w ilości 3 g dziennie ma także pozytywny wpływ na wewnątrzmaciczne zahamowanie wzrostu płodu, poprzez zmniejszanie ryzyka powstawania stresu oksydacyjnego.

Z kolei witamina E (nie bez powodu nazywana witamina płodności :-)) i koenzym Q10 poprawią jakość owulacji, endo i ułatwią cośkowi implantację ...niestety wszystko to chemia :-) Te suplementy możesz zacząć łykać jak tylko do Ciebie dotrą, nie musisz czekać na kolejny cykl. Jak dasz radę to dorzuć jeszcze B-Complex B-100. Myślę, że pierwsze serducho warto zaaranżować w 6 dc :-D Możesz sprawdzić od razy prolaktynę, estradiol warto sprawdzić tak około 2 dni przed owulką, powinien wynosić minimum 200 pg/ml na jeden dojrzały pęcherzyk.

reklama
Witajcie dziewczynki,

Nadrabiałam Was prawie godzinę :tak: Krótko o sobie - zdrowieje, dostałam antybiotyk, ale ten znów odebrał mi wszystkie siły :-), chłopcy harcują i nie pozwalają usiąść nawet na chwile. Teraz ucieli sobie drzemkę, miałam załatwić różne pilne sprawy na necie, a zaczęłam od was:-)

Gorgusia prosimy o przepisy na sprawdzone, twoje naj chleby - ja uwielbiam piec, gotować, do tej pory piekłam od czasu do czasu chleby na drożdżach, ale w weekend zabieram się po raz pierwszy za zakwas. Mam sprawdzony przepis od znajomej na pełnoziarnisty chleb ze słonecznikiem i żurawiną, ciekawa jestem czy nie zknocę, boję się jakoś tego zakwasu :-)

Aljun super te facebookowe dekoracje do pokoju. Na razie po cichu wam zdradzę (po cichu żeby nie zapeszyć, żeby starczyło mi czasu i żebym, się za to rzeczywiście zabrała..), że prowadziłam na fb i będę próbowała od lutego/marca z powrotem otworzyć swój sklep z dekoracjami dla dzieci - urodzinowymi i dekoracjami do pokoju, na ścianę. Pomysłów w głowie mam dużo, chęci sporo, mam nadzieję, że się zmobilizuję i uda się wszystko

Mamakaja - gratulacje raz jeszcze :-) a co do mdłości, jest taki lek torecan, przeciwwymiotny, niektórzy lekarze przepisują go kobietom w ciąży, ale to jest cholerstwo, bardzo silny lek, działa na układ nerwowy. Ja nie polecam ze względu na to, że jest to naprawdę silne paskudztwo - jeśli dasz radę wytrzymać spróbuj bez takiej chemii, szczególnie że to I trymestr. A co jesz w ciągu dnia? Ja z moim drugim synkiem przechodziłam okropne mdłości i czasem wymioty - wszystko wzmagało się razy 2, jeśli jadłam coś tłustego, smażonego. Jak przeszłam na lekkie jedzenie, to i żołądek nie reagował tak burzliwie. Słyszałam też, że imbir pomaga na mdłości - ale to trzeba podgryzać prawdziwy, naturalny imbir, ten w proszku już nie ma takich właściwości:-)

Piranhiu
chciałabym wysłać m. na badania hormonalne - chciałabym z ciekawości zobaczyć jaki ma poziom testosteronu, a intuicyjnie wydaje mi się, że ma mega wysoki :). Co jeszcze może zbadać z hormonów, co pozwoliłoby nam stwierdzić, czy mamy większe szanse na dziewczynkę? i tak w razie czego podpytuję się - czy testosteron można trochę zbić, jest jakiś lek na to?

Kiraa Ja też widzę drugą kreskę na testach, które zamieściłaś. Chciałabym coś napisać by cie pocieszyć...Ja wierzę w siłę pozytywnego myślenia! Kirkusiu kochana :-) - walczymy dalej o córcie! Będziemy tu wszystkie niedługo cieszyć się z twoich dwóch tłustych krech na teście :tak:

Lilly pęcherzyk już jest, super, następnym razem na wizycie będzie piękne serducho. Jak się w ogóle czujesz?

dziewczyny starające się wszystkie - wysyłam kciuki!!!!!!! :-) do wyboru do koloru :-D &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& i &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&. tak wam zazdroszczę, że już się staracie a ja jeszcze musze tyyyyle czekać ehhh:)

piranha ok czyli moge w czwartek razem z TSH zbadac sobie prolaktyne tak ? a nie bedzie to problem ze bede wtedy miec 9dc ? Co do estradiolu to jak to sie ma do mnie ? bo u mnie to ciezko przewidziec kiedy beda te 2 dni przed :wściekła/y: ale prolaktyne zbadam ! :tak: tylko znowu stres zeby nie byla podwyzszona..eh. A jak bedzie to co to moze znaczyc ? bo w sumie to prolaktyne badalam tylko raz, rok temu :zawstydzona/y:

Piraniu, dziękuję Kochana, powiedz mi jeszcze tylko czy oprócz Femibionu brać też kwas foliowy? bo przeczytałam "Preparat zawiera 400 mcg kwasu foliowego oraz taką samą ilość metafoliny" i nie wiem czy jeszcze brać tabletkę, czy już odpuścić?

małe liski trzymam mocno kciuki za Twój sklep z dekoracjami, super sprawa, ja z siostrą w wolnym czasie chcemy ogarnąć taki sklepik z gadżecikami ubraniowymi handmade dla bobasków (ale też ciii, nie zapeszajmy):-p
ja czuję się naprawdę dobrze, odpukać jedyne co mi czasami dokucza taki ni to okresowy ni to rozciągającye pobolewanie podbrzusza, ale to np tak jak dziś pół dnia na nogach. a tak to jest super, żeby tak było całe 9 miesięcy, albo przynajmniej 8 :tak::-)
A Ty kochana pod koldrę i zdrowiej!!

Ja tak szybciutko
Odebrałam wynik

MOLA HYDATIDOSA COMPLETA nie wiem czy dobrze napisałam ...w każdym bądź razie ZAŚNIAD CAŁKOWITzawładnął moją macicą....ehhh

Będę później...cmok

reklama
Do góry