reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Amerie, witaj :-)

Kira, dziewczyny piszą, żeby odpuścić sobie chiński kalendarz ale ja jakoś nie mogę :eek: Sprawdził się w moich dwóch ciążach i trzech mojej siostry więc sama rozumiesz, kurka, to nie może być przypadek :zawstydzona/y:

Piranho, dopomóż :tak: Jestem ok 4 godzin przed starankami, mam ph ok 4.5, półtorej doby temu zaaplikowałam sobie cały rephresh, śluzu jak na lekarstwo, czy jeszcze się jakoś zakwasić czy dać spokój?

Dorcia, czyli Twoje obawy potwierdziły się niestety, nie wyklucza to jednak zdrowego dzieciątka w przyszłości, trzymaj się i głowa do góry.

Ostatnia edycja:
reklama
Dorcia nie wiem co powiedzieć....przykro mi strasznie ze Cie to spotkalo Tak jak piszę Nuuska w srode pójdziesz do ginekologa i pogadasz Nie zalamuj sie kochana Pamietaj ze jesteśmy z Toba Tule mocno

Dziękuje dziewczyny...wiem ( jestem pewna) że z Wami dam radę...przepraszam ale nie mam dzisiaj mocy...jakiś mały dół mnie łapnął...ale jutro będzie lepszy nowy dzień. Jutro wstawię Was zdjęcie torcika...jak go wcześniej nie zjemy !!!!

Ameria
WITAJ !!! Rozgość się...na dziewuszkę nie pomogę...ja siedzę na ławce w poczekalni !!!

Oczy niebieskie mój urolog mi polecił ten Prenatal...zawiera najwięcej żurawinki ze wszystkich tabsów. Ja brałam raz dziennie...według ulotki. Po pierwszym trymestrze można łykać furaginum ( mocniejsze od żurawinki) ale to już trzeba skonsultować z lekarzem...a jak dzisiaj...lepiej coś ? Mnie po kilku dniach popuściło całkiem.

Ostatnia edycja:
Dorcia ściskam Cię mocno, uszka do góry, tu była chyba dziewczyna która też miała zaśniad i po pięciu miesiącach zaszła w ciążę. Zobaczysz kochana jeszcze się będziesz cieszyła rosnącym brzuszkiem i zdrowym maleństwem. Ściskam Cię bardzo mocno !!!
Amerie witaj !

Elmo ewelin
juz luty no wlasnie :-):-) mocno zaciskam kciukory

anette
ja nie wierze w chinski, ale wierze za to w inne rzeczy :cool::-) zaciskam kciuki
ja bym nie zakwaszala, 4,5 to ok, to pracowita bezsenna nocka przed Toba, a jak wygladaja testy owu?

Witam się wieczornie.

Bandolce już śpia. Uff... Na jutro młody zaprosił sobie kolegów na noc. Pewnie przede mną bezsenna noc się szykuje. :-D

Elmo, na kiedy masz wyznaczony termin cc? Myśl pozytywnie i przyciągaj tylko dobre wibracje, Kochana.
Ewelin, milczysz. Chyba jeszcze malutka nie jest na świecie? Na jakim imieniu stanęło? Matko, doczekać się już nie mogę tych Waszych szkrabów!
Daria, maluszek w domu? Jak się czujecie?
Dorciaa, Kochana, przykro mi. Ale głowa w górze wysoko! Zepchnij poślady, odpocznij i potem męża w obroty i się uda! Inaczej być nie może.
Anette, ja bym już niżej nie zjeżdżała, bo wszystkich bojowników wybijesz.
Amerie, witaj. Przepiękne zdjęcia robisz. Rozkoszne maluszki. To musi być ciężka, ale dająca dużo satyskacji praca, co?

Hej hej, ja Was nie nadrobię. W skrócie u mnie biorę suplementy, chociaz wczoraj znowu haftnęłam sobie. Jeszcze ok 6 tyg i dam sobie spokoj. Dieta jako tako chociaz nie popadam w paranoje i kawę pije bo słyszałam w jakimś mądrym programie, że zakwasza. Muszę za to więcej jogurtów jeść, ale ogólnie nie jest źle. Boze chciałbym za pierwszym podejściem zajść w ciązę, ale to nikłe szanse, żeby więcej juz suplementów nie kupować i nie brać.

Dorcia tulę mocno. Pojdziesz do gina wszystkiego się dowiesz i na pewno jeszcze zawalczysz o Bobasa.

Elmo Ewelin trzymam kciuki, ale Wam fajnie, przytulicie niedługo takie Chrabąszcze małe. Takie pachnące mmmm.:-D

Macy a Ty jak starujesz niedługo?? Jak przygotowania??

Anette tez myśle, że jest ok. Nie zakwaszaj się za mocno, żeby jakiś wojownik przetrwał. Tylko potem pilnuj, czeka Cię noc pełna wrażeń:tak:

Amerie ale cudne zdjęcia. Tak, chiński kalendarz to ostatnie czym tu się dziewczyny sugerują.

Pozdrawiam. Buziaki

Macy, Kira, Milla, dzięki dziewczyny za pomoc :tak:
Kiraa, test owulacyjny wyszedł wieczorem już pozytywny, dziś 13 dc, owulację mam zwykle w 15, może będzie trochę wcześniej.
Czeka mnie pracowita noc :-D, trzymajcie kciuki, żeby była owocna :-)

reklama
a dzis powinnam dostać okresu zawsze było jak w zegarku a tu nic. Czyżby te suplementy mi cos pokićkały?? Może tak być?? A w ciąży na bank nie jestem, chociaż wyniki progesteronu wskazują ta II trymestr ciąży:-D

Do góry