reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Nie wiem :confused2: Pirania ponieważ dziewczyny , które są na in-vitro :tak:takie mają zalecenia od lekarza :tak:to nie mój pomysł:-(
a kogoś kto się tym zajmuje i dziewczynom ułatwia zapłodnienie i zagnieżdżenie :-)

reklama
mamakaja, wymiotami nie zaszkodzisz dzidzi, ważne jest tylko to że nie wolno Ci się odwodnić!! Więc pij dużo w małych ilościach, jeść nie musisz, to też nie zaszkodzi - często słyszę jak pacjentki dzwonią z podobnym problemem do mojego taty i tak właśnie im odpowiada :tak: Mówi, że schudnąć można, ale w żadnym wypadku nie wolno się odwodnić - jeśli nie będziesz w stanie przyjmować płynów jak najszybciej zdobądź coś na powstrzymanie wymiotów (wiem że są czopki, ale nazwy nie znam), albo na IP pod kroplówkę!

piranha Ł. w tej chwili bierze Magnez 375mg, koenzym Q10 30mg, Witamine C 500mg,. Cynk 50mg, Mace 500mg, kwas foliowy 400mg, Fish Oil 1000mg, do zeszlego miesiaca bral Androvit i L-Karnityne, teraz mu sie skonczyla i zrobilam mu przerwe miesieczna chociaz bo tez juz sie wscieka, bo na prawde duzo bierze tych lekow i to przeszlo 6 miesiecy. Nie wszystkie oczywiscie tyle czasu ale wiekszosc juz tak. A nie chce go faszerowc Bog wie czym bo wyniki nasienia mial dobre, wiec nie chce przesadzic :blink:

niebieskie oczy takie rzęski to bardzo fajna sprawa tylko trzeba dobrze je nałożyć i dobry klej, żeby nie piekły oczy :tak:

Araki a co Twój tato na te nasze staranka?:happy2: branie tylu witamin itp.?

Ostatnia edycja:
Nuuuśka, rozumiem doskonale, te wszystkie suplementy kosztują niestety fortunę, jeśli by jednak kiedyś była szansa na dodatkowe zakupy to polecam ogromnie dla Was taką listę:

Ty:
B-Complex B-100
L-arginina 500 mg
koenzym Q10 200-300 mg
witamina E 400 iu
Fish Oil 1000 mg
Acard
witamina C
Folic
Mg (łykany w odstępie w stosunku do B-100 i Folica)
cynk 50 mg
FertilCare

Ł:
L-arginina 500 mg
L-karnityna 1000-2000 mg
koenzym Q10 200-300 mg

witamina E 400 iu
B-Complex B-50
Fish Oil 1000 mg
cynk 50 mg
maca
FertilMan

L-arginina, koenzym Q10, witamina E mają OGROMNE znaczenie zarówno dla kobiet jak i dla mężczyzn, warto poczytać tutaj: Dieta a płodność - najnowsze doniesienia naukowe.

Milla, a nie jesteś w ciąży? :-D

Nuuuśka ja taką wit E biorę.I bradzo szybko dostałam przesyłkę bez problemowo. Dlatego ci ją poleciłam:tak: Jeszcze jedno... czy jesz może soczewicę zieloną? Wspomaga endometrium. Ale to tak na marginesie.

Ostatnia edycja:
Mamakaja u mnie narazie cisza ale Ewelin kto wie? :) biedna jestes, wspolczuje Ci. Ja nie wiem co na wymioty w ciazy :/ mdlosci meczyly mnie okropnie ale nic nie pomagalo. Ktos polecal mi jakies tabletki ale byly na recepte. Jutro napewno lekarz cos doradzi. Kciuki za serduszko!!!

Oczy niebieskie nie mam doswiadczenia z rzesami, nie doradze. Kurcze ale zasuwa Ci suwaczek :) gotowa na narodziny synka?

reklama
Hahaha, Oczy niebieskie jak napisałaś o tych rzęsach z norek to myślałam, że żartujesz a to rzeczywiście jest coś takiego :rofl2: Obejrzałam na googlu, fajnie to wygląda, a co tam zrób sobie, w końcu coś dla siebie można zrobić w tej ciąży :tak:
Ja się w końcu umówiłam do fryzjera na przyszły tydzień, moje włosy nie widziały nożyczek od lipca ;-)

Matik, nie wiem co tato by powiedział na te wszystkie suplementy, ale już kiedyś Elmo pytała jak on się zapatruje na to całe planowanie i mój tato powiedział, że on się nie bawi w rady dot. płci, jak pacjentka chce to ma internet i rady babci ;-)

Do góry