reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

mamakaja, współczuję strasznie wymiotów :-(, ja miałam całodobowe mdłości ale wymiotowałam tylko raz, na pewno dziewczyny jakoś poratują, podobno pomaga imbir i witamina B6, ja łykałam tabletki Mamma Mamarin. Kiedy masz kolejną wizytę?

Co do aspiryny to obawiałam się jej z uwagi na ten tekst (znalazłam go na stronie, w której były zalecenia odnośnie podniesienia płodności): Avoid aspirin (reduces follicle growth), zgłupieć można od sprzecznych informacji :-D

reklama
Nuuuśka oto link do najtańszej wit E
WITAMINA E 400 IU /60 KAPS. TOKOFEROL ANTYOKSYDANT (3858536511) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Piranha to dobry plan z Acardem 75mg. Bo dawka kwasu acetylosalicylowego nie może być większa niż 81mg

I jeszcze jedno

(przy zespole antyfosfolipidowym) tzn. nie przyjmując jej organizm kobiety traktuje płód jako jego zagrożenie i wypycha, a aspiryna rozrzedzając krew wprowadza organizm w błąd stabilizuje tak jakby odczytywany przez organizm stan zapalny.

Nuuuśka, tak, Acard gdy skończą się plamienia, o dupku przypomnę :-) Witaminę E 400 iu bierz Ty z uwagi na endo (choć u mężczyzn też w ogromnym stopniu podnosi płodność ale chociaż Ty bierz). A nie bierzesz już L-argininy? Warto ją dorzucić gdyż wraz z witaminą E w ogromnym stopniu poprawiają grubość endo (take 500 - 16000 mg L-arginine - improves endometrial thickness and pregnancy rates). Jeśli dałoby radę dorzucić całą trójcę czyli E 400 iu, Q10 200-300 mg i L-argininę to byłoby super! :-D Kochana, nie wyrzucaj sobie, to nie Twoja wina, cosiek musiał mieć silne wady, że utrzymał się tak krótko, to po prostu selekcja naturalna niestety :-( Pomyślę, które przeciwciała na początek warto sprawdzić, koszt p/plemnikowych to około 60-70 zł (ja ogólne ceny sprawdzam tu http://www.dolmed.pl/cennik/badania-diagnostyczne/, są podobne jak w Diagnostyce).

To ja dorzucam tanią L-argininę AJIPURE L-ARGININA 500mg 60szt - SWANSON (3922577407) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. i tani (pojęcie względne ;-)) koenzym Koenzym Q 10 CO Q-10 100 mg - 60 kapsułek. (3910988633) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. :-)

Ostatnia edycja:
Ależ kombinajce alpejskie :tak:
Krystian Nuśka Matik &&&&&&&&&&&&
Zakrętka emocje rosna &&&&&

Macy Daria dzieki ze pytacie.
Czuje sie tak jak wiecie, jak to baba na tym etapie ciazy. Nie moge narzekac choc chcialoby sie wyrzucic z siebie nie jedno :tak: Jeszcze ten tydzien musze zaliczyc a pozniej zaczynam odliczac. Moze dzis zainstalujemy lozeczko. Musze jeszcze wlosy farbnac i grzyweczke podciac na dniach co by sie maly mamusi w razie czego nie przestraszyl ;-)
Macy a u Ciebie jak tam, dzieciaki zdrowe? Jaka macie pogode? U mnie aktualnie -10 sypie i wieje. Zuza u babci a ja sie bycze.
Daria no to oby Natana jak najszybciej wypuscili, bedzie Ci lzej. Zdrowka dla was!

Ewelin snilo mi sie ze urodzilas :szok: Odezwij sie szybko, daj znac czy to tylko sen czy moze nie? :-)

krystian super dziekuje Ci bardzo a to taka witamina E-400 tez moze byc ?? :-) bo ta jest niedroga wiec fajnie by bylo.

piranha Slonce, ok obiecuje ze postaram sie kupic to bo w mniejszych porcjach jest ciut tansze wiec moze dam rade !! Ł. koenzym w normalnej 30mg bierze codziennie, mam ta liste na lodowce, zalecana przez Ciebie jak zdecydowalysmy sie skupic na samym zajsciu w ciaze, w tym miesiacu chcialam wlasnie dokupic L-Arginine dla mnie bo Ł. nie musi jej brac prawda ? ja ja bralam przez 3 miesiace, ale skonczyla mi sie niedawno i nie dokupilam jej jeszcze, tzn w tym cyklu jej nie bralam :| Postaram sie dorzucic cala trojce kochana, postaram sie na prawde i dam Ci od razu znac jak tylko zakupie !! zebysmy sie dokladnie dogadaly co do brania ich.
Slonce, a te przeciwciala to z krwi ? bo wiem ze tez robi sie ze sluzu i tu koszt wynosil ponad 500zł za jedna probke.

Ostatnia edycja:
Dzięki Piranhu za odpowiedź kochana jesteś:*
Jutro mam wizytę, oczywiście napiszę co i jak po lekarzu.
Elmo dla odmiany mi snilyscie się obydwie, że urodzilyscie oczywiście. Powodzenia bo to już niedługo:)

Niuśka Krystian Martin dlatego właśnie biorę te małe dawki aspiryny, a dupchaston przed bo tuż przed owulacją podnosi się progesteron ale w nie dużej ilości dlatego musi być mała ilość nie duża żeby nie zablokować i do 3 dni powinno być lepsze jajeczko :) ja zrobiłam taki experyment zobaczymy co z tego wyjdzie :tak::tak::tak:
i powodzenia w kolejnym cyklu

Hej dziewczyny. Dawno mnie nie było. Czasu brak, mój mały stal się mega absorbujacy a jak śpi to obiad sprzątanie, wieczorem już na pyszczek padam. Nie wiem co u Was, ale mam nadzieję, że dobrze. Pozdrawiam wszystkie.

Piranha zrobiłam progesteron 30,29. A profilaktyka 5.50. Wysoki ten progesteron więc na dziewczynkę chyba Oki. ???

Nuuuśka, niestety najlepiej by było byście oboje brali witaminę E 400 iu, koenzym Q10 200-300 mg i L-argininę 500 mg :-( A jakie suplementy bierze obecnie Ł.? Bierze L-karnityne? Tak, te przeciwciała są z krwi :tak:

mamakaja, będę jutro myślami i kciukami z Tobą byś ujrzała bijące serduszko swojego Małego Wielkiego Szczęścia.

Milla, progesteron cudo! Jaka to jednostka (ng/ml?) i jakie normy dla tego laboratorium?

Matik, dydrogesteron na szczęście nie blokuje owulacji :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Elmo a ja się zastanawiam nad rzęskami z norek, gdzie ja po porodzie będę miała czas na malowanie się, mówię oczywiście o domu, nie o szpitalu :-) A dziewczyna dojeżdża do klientki. Co myślicie? Czy to fanaberia?

Do góry