reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

mamakaja, współczuję strasznie wymiotów :-(, ja miałam całodobowe mdłości ale wymiotowałam tylko raz, na pewno dziewczyny jakoś poratują, podobno pomaga imbir i witamina B6, ja łykałam tabletki Mamma Mamarin. Kiedy masz kolejną wizytę?

Co do aspiryny to obawiałam się jej z uwagi na ten tekst (znalazłam go na stronie, w której były zalecenia odnośnie podniesienia płodności): Avoid aspirin (reduces follicle growth), zgłupieć można od sprzecznych informacji :-D

reklama
Nuuuśka oto link do najtańszej wit E
WITAMINA E 400 IU /60 KAPS. TOKOFEROL ANTYOKSYDANT (3858536511) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Piranha to dobry plan z Acardem 75mg. Bo dawka kwasu acetylosalicylowego nie może być większa niż 81mg

I jeszcze jedno

(przy zespole antyfosfolipidowym) tzn. nie przyjmując jej organizm kobiety traktuje płód jako jego zagrożenie i wypycha, a aspiryna rozrzedzając krew wprowadza organizm w błąd stabilizuje tak jakby odczytywany przez organizm stan zapalny.

Nuuuśka, tak, Acard gdy skończą się plamienia, o dupku przypomnę :-) Witaminę E 400 iu bierz Ty z uwagi na endo (choć u mężczyzn też w ogromnym stopniu podnosi płodność ale chociaż Ty bierz). A nie bierzesz już L-argininy? Warto ją dorzucić gdyż wraz z witaminą E w ogromnym stopniu poprawiają grubość endo (take 500 - 16000 mg L-arginine - improves endometrial thickness and pregnancy rates). Jeśli dałoby radę dorzucić całą trójcę czyli E 400 iu, Q10 200-300 mg i L-argininę to byłoby super! :-D Kochana, nie wyrzucaj sobie, to nie Twoja wina, cosiek musiał mieć silne wady, że utrzymał się tak krótko, to po prostu selekcja naturalna niestety :-( Pomyślę, które przeciwciała na początek warto sprawdzić, koszt p/plemnikowych to około 60-70 zł (ja ogólne ceny sprawdzam tu http://www.dolmed.pl/cennik/badania-diagnostyczne/, są podobne jak w Diagnostyce).

To ja dorzucam tanią L-argininę AJIPURE L-ARGININA 500mg 60szt - SWANSON (3922577407) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. i tani (pojęcie względne ;-)) koenzym Koenzym Q 10 CO Q-10 100 mg - 60 kapsułek. (3910988633) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. :-)

Ostatnia edycja:
Ależ kombinajce alpejskie :tak:
Krystian Nuśka Matik &&&&&&&&&&&&
Zakrętka emocje rosna &&&&&

Macy Daria dzieki ze pytacie.
Czuje sie tak jak wiecie, jak to baba na tym etapie ciazy. Nie moge narzekac choc chcialoby sie wyrzucic z siebie nie jedno :tak: Jeszcze ten tydzien musze zaliczyc a pozniej zaczynam odliczac. Moze dzis zainstalujemy lozeczko. Musze jeszcze wlosy farbnac i grzyweczke podciac na dniach co by sie maly mamusi w razie czego nie przestraszyl ;-)
Macy a u Ciebie jak tam, dzieciaki zdrowe? Jaka macie pogode? U mnie aktualnie -10 sypie i wieje. Zuza u babci a ja sie bycze.
Daria no to oby Natana jak najszybciej wypuscili, bedzie Ci lzej. Zdrowka dla was!

Ewelin snilo mi sie ze urodzilas :szok: Odezwij sie szybko, daj znac czy to tylko sen czy moze nie? :-)

krystian super dziekuje Ci bardzo a to taka witamina E-400 tez moze byc ?? :-) bo ta jest niedroga wiec fajnie by bylo.

piranha Slonce, ok obiecuje ze postaram sie kupic to bo w mniejszych porcjach jest ciut tansze wiec moze dam rade !! Ł. koenzym w normalnej 30mg bierze codziennie, mam ta liste na lodowce, zalecana przez Ciebie jak zdecydowalysmy sie skupic na samym zajsciu w ciaze, w tym miesiacu chcialam wlasnie dokupic L-Arginine dla mnie bo Ł. nie musi jej brac prawda ? ja ja bralam przez 3 miesiace, ale skonczyla mi sie niedawno i nie dokupilam jej jeszcze, tzn w tym cyklu jej nie bralam :| Postaram sie dorzucic cala trojce kochana, postaram sie na prawde i dam Ci od razu znac jak tylko zakupie !! zebysmy sie dokladnie dogadaly co do brania ich.
Slonce, a te przeciwciala to z krwi ? bo wiem ze tez robi sie ze sluzu i tu koszt wynosil ponad 500zł za jedna probke.

Ostatnia edycja:
Dzięki Piranhu za odpowiedź kochana jesteś:*
Jutro mam wizytę, oczywiście napiszę co i jak po lekarzu.
Elmo dla odmiany mi snilyscie się obydwie, że urodzilyscie oczywiście. Powodzenia bo to już niedługo:)

Niuśka Krystian Martin dlatego właśnie biorę te małe dawki aspiryny, a dupchaston przed bo tuż przed owulacją podnosi się progesteron ale w nie dużej ilości dlatego musi być mała ilość nie duża żeby nie zablokować i do 3 dni powinno być lepsze jajeczko :) ja zrobiłam taki experyment zobaczymy co z tego wyjdzie :tak::tak::tak:
i powodzenia w kolejnym cyklu

Hej dziewczyny. Dawno mnie nie było. Czasu brak, mój mały stal się mega absorbujacy a jak śpi to obiad sprzątanie, wieczorem już na pyszczek padam. Nie wiem co u Was, ale mam nadzieję, że dobrze. Pozdrawiam wszystkie.

Piranha zrobiłam progesteron 30,29. A profilaktyka 5.50. Wysoki ten progesteron więc na dziewczynkę chyba Oki. ???

Nuuuśka, niestety najlepiej by było byście oboje brali witaminę E 400 iu, koenzym Q10 200-300 mg i L-argininę 500 mg :-( A jakie suplementy bierze obecnie Ł.? Bierze L-karnityne? Tak, te przeciwciała są z krwi :tak:

mamakaja, będę jutro myślami i kciukami z Tobą byś ujrzała bijące serduszko swojego Małego Wielkiego Szczęścia.

Milla, progesteron cudo! Jaka to jednostka (ng/ml?) i jakie normy dla tego laboratorium?

Matik, dydrogesteron na szczęście nie blokuje owulacji :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Elmo a ja się zastanawiam nad rzęskami z norek, gdzie ja po porodzie będę miała czas na malowanie się, mówię oczywiście o domu, nie o szpitalu :-) A dziewczyna dojeżdża do klientki. Co myślicie? Czy to fanaberia?

Do góry