reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

dzien dobry wszystkim elmo i ewelin jak tam u was :)? zadko zagladam tutaj bo czesto jezdze do szpitala i czasu brak ale w tym tygodniu wychodzi bo duzo je :) 100ml wydaje mi sie duzo na takiego maluszka ale dobrze ze je :) czy ktos zaciazyl? albo poznal plec ? marchewka mi z colinem test z kapusty ciagle dziewczynkowy wychodzil dziewczynkowy ciemny fiolet a test robilam chyba z 4 razy ;p teraz nawet nie robilam bo wiedzialam ze sie nie sprawdza :) milego dnia wszystkim :)

reklama
marchewka z tymi testami z kapusty to można o kant ja z chłopakiem jak byłam w ciąży to też pokazywało ze dziewczynka :-):-)

Dziewczyny ten 3dpo wygląda na implantację prawda?

chart163054-1.png

A ty patrzcie jak szybko raz dwa i test pozytywny szok :)

chart161649-1.png

Ostatnia edycja:
Hejka!

Nuuuśka, jak najbardziej mogą być te 1 mg :tak: Szkoda, że tak wyszło z testami, mam nadzieje, że będą już niebawem niepotrzebne i będziesz mogła je odsprzedać innej staraczce :-) To co, zakładamy chyba znów owulkę w 17 dc a serduszka niech będą podobnie rozstawione, zadziałajcie dziś bo się długa przerwa zrobiła a lada moment będą niemożliwe. A jest szansa na koenzym Q10 we większej dawce 200-300 mg oraz witaminę E 400 iu?

krystianmartin, ja bym brała od FL bo to wtedy macica podlega intensywnemu ukrwieniu a natrafiłam na informację, że aspiryna może zaburzać wzrost pęcherzyków.

Matik, piękny wykres! A na tym wklejonym wykresie zarodek bardzo szybko się zagnieździł :tak:, zazwyczaj do robi w okolicy 9 dpo.

zakręcona, pik jak ta lala, juuupiiiii :-), dziś wieczorem koniecznie zadziałajcie, pewnie pęcherzyk ma teraz 19 mm i pęknie przy pięknych 21-22 mm (idealna wielkość) :tak:

piranha ok czyli dzis zadzialamy. Ja nie wiem jak zakladac owulke, bo jesli znowu np estrofem ja przyblokuje i bedzie pozniej jak teraz ? Sama nie wiem, bardziej sklanialabym sie znowu ku poznej owulacji :blink:
co do koenzymu nie wiem kochana, szczerze to sa duze koszta a juz teraz nie malo wydajemy na leki comiesieczne, zobaczymy jak sie potoczy z kasiora w lutym. A serducha pdoobnie tzn pierwsze kiedy ?
acha., pytalam jeszcze wczoraj o dupka, bo pisalas ze mam wziasc 1 tabletke w dniu piku i dzien po, a czemu tak ? to cos pomaga ? :happy2: W lutym na pewno tez zrobie t3 i t4 przed wizyta u endokrynologa, na jakies hormony zwrocic jeszcze uwage jakby udalo sie zrobic ? Bo jak juz bede miec te wymaziaje na chlamydie i inne towarzystwo, to moze uda mi sie jakies inne badanka zrobic. Pytam na razie czysto orientacyjnie zeby wiedziec co miec na uwadze :tak: Wiesz, tak zastanawialam sie, czy jak np moja FL bedzie wynosila strzelam 16 dni to to dodatkowo bedzie przemawialo za tym ze cosiek jednak byl ?
eh, meczy mnie to troche dlaczego sie tak podzialo..moze cos zle zrobilam :|

zakretka mfajne te wykresy, szkoda ze mnie sie nie przytrafil ale nie ma tego zlego nom !! przekazuje paleczke Tobie i matik bo jestesxie najblizej tych WAZNYCH dni !! :*

Ostatnia edycja:
Nuśka, na początek zmiana planów, bierz Acard jak tylko skończy się @ :-D, krystianmartin podrzuciła mi ciekawe informacje i zmieniam zdanie co do aspiryny :-), podobno polepsza ukrwienie jajników, jajowodów i macicy, dzięki temu wspomaga pracę układu rozrodczego, w tym wzrastanie pęcherzyka z dojrzewającym jajeczkiem wewnątrz. Co do dupka - weź pół tabletki w dniu piku LH i w dniu owulacji - progesteron wydzielany jest w małych dawkach jeszcze przed owulacją, powoduje on proteinazę ściany pęcherzyka Graafa, czyli rozkład białek na aminokwasy i peptydy co umożliwia uwolnienie komórki jajowej. Pierwsze serducho jak najwcześniej po @ :-) Koenzym Q10 i witaminę E 400 iu OGROMNIE polecam, polepszą endo, jakość komórki jajowej i ułatwią implantację. Może odrobinę mniejsza dawka Estrofemu nie przyblokuje owulacji, jednak był pik LH w 16 dc w tym cyklu więc prawdopodobnie był spory pęcherzyk produkujący już dużo estrogenu, coś po prostu poszło nie tak i nie pękł. Pomyślę nad tymi hormonami, może któreś przeciwciała warto sprawdzić? Wydłużona FL jeszcze bardziej potwierdzi ciążę biochemiczną :tak:, zazwyczaj takie ciąże przedłużają FL o 1-2 dni. Nie wyrzucaj sobie kochana niczego, zapewne cosiek miał jakąś wadę, niestety większość zarodków ma wady i tracimy je nawet nie wiedząc o tym :-(

Dziewczyny ją tak na szybko, pomóżcie mi proszę. Co radzicie na ostre mdłości i wymioty? Masakra całą noc w toalecie spędziłam. Czy takie skurcze brzucha podczas wymiotów nie zqszkodza fasolce? Z młodym nie miałam żadnych mdłości a tym bardziej wymiotów więc to dla mnie nowość

reklama
piranha acha oki, Acard ale po jednej tabletce dziennie od skonczenia @ tak ? czyli jak juz nawet plamien nie bedzie ? :-p
pol tabletki w dzien piku i owulacji - to mi przypomnisz jeszcze ok ?? :-):-D A czy witamina E-400 to tylko dla mnie czy Ł. tez musi ja brac ? bo jak ja sama to moze cos uda mi sie wykombinowac chocby z Nia na razie bo zawsze na dluzej wystarczy niz gdybysmy mieli brac obydwoje.
I czy branie jej tez wplynie na to, ze cośkowe wady ograniczymy ? Zal mi cośka bo wczoraj to juz wyrzucalam sobie ze to na prawde przez ten horror :wściekła/y:
Kochana a przeciwciala jakie myslisz ? Zastanawiam sie czy ktores ja refundowane bo juz kiedys zastanawialam sie nad przeciwcialami plemnikowymi ale to sa bardzo duze koszty niestety eh.

Ostatnia edycja:
Do góry