dzien dobry wszystkim elmo i ewelin jak tam u was ? zadko zagladam tutaj bo czesto jezdze do szpitala i czasu brak ale w tym tygodniu wychodzi bo duzo je 100ml wydaje mi sie duzo na takiego maluszka ale dobrze ze je czy ktos zaciazyl? albo poznal plec ? marchewka mi z colinem test z kapusty ciagle dziewczynkowy wychodzil dziewczynkowy ciemny fiolet a test robilam chyba z 4 razy ;p teraz nawet nie robilam bo wiedzialam ze sie nie sprawdza milego dnia wszystkim
reklama
zakretka a widzisz !! :d mowilam ze sie doczekasz ale to jak !! :-) kciukasy wielkie
Dorcia poki co tempka w dol ale malpy jeszcze nie widac
matik super tempka !! a tak sie martwilas bedzie dobrze zobaczysz :* !
Dorcia poki co tempka w dol ale malpy jeszcze nie widac
matik super tempka !! a tak sie martwilas bedzie dobrze zobaczysz :* !
Matik2012
Fanka BB :)
marchewka z tymi testami z kapusty to można o kant ja z chłopakiem jak byłam w ciąży to też pokazywało ze dziewczynka :-):-)
Dziewczyny ten 3dpo wygląda na implantację prawda?
A ty patrzcie jak szybko raz dwa i test pozytywny szok
Dziewczyny ten 3dpo wygląda na implantację prawda?
A ty patrzcie jak szybko raz dwa i test pozytywny szok
Ostatnia edycja:
Piranha
Hejka!
Nuuuśka, jak najbardziej mogą być te 1 mg Szkoda, że tak wyszło z testami, mam nadzieje, że będą już niebawem niepotrzebne i będziesz mogła je odsprzedać innej staraczce :-) To co, zakładamy chyba znów owulkę w 17 dc a serduszka niech będą podobnie rozstawione, zadziałajcie dziś bo się długa przerwa zrobiła a lada moment będą niemożliwe. A jest szansa na koenzym Q10 we większej dawce 200-300 mg oraz witaminę E 400 iu?
krystianmartin, ja bym brała od FL bo to wtedy macica podlega intensywnemu ukrwieniu a natrafiłam na informację, że aspiryna może zaburzać wzrost pęcherzyków.
Matik, piękny wykres! A na tym wklejonym wykresie zarodek bardzo szybko się zagnieździł , zazwyczaj do robi w okolicy 9 dpo.
zakręcona, pik jak ta lala, juuupiiiii :-), dziś wieczorem koniecznie zadziałajcie, pewnie pęcherzyk ma teraz 19 mm i pęknie przy pięknych 21-22 mm (idealna wielkość)
Nuuuśka, jak najbardziej mogą być te 1 mg Szkoda, że tak wyszło z testami, mam nadzieje, że będą już niebawem niepotrzebne i będziesz mogła je odsprzedać innej staraczce :-) To co, zakładamy chyba znów owulkę w 17 dc a serduszka niech będą podobnie rozstawione, zadziałajcie dziś bo się długa przerwa zrobiła a lada moment będą niemożliwe. A jest szansa na koenzym Q10 we większej dawce 200-300 mg oraz witaminę E 400 iu?
krystianmartin, ja bym brała od FL bo to wtedy macica podlega intensywnemu ukrwieniu a natrafiłam na informację, że aspiryna może zaburzać wzrost pęcherzyków.
Matik, piękny wykres! A na tym wklejonym wykresie zarodek bardzo szybko się zagnieździł , zazwyczaj do robi w okolicy 9 dpo.
zakręcona, pik jak ta lala, juuupiiiii :-), dziś wieczorem koniecznie zadziałajcie, pewnie pęcherzyk ma teraz 19 mm i pęknie przy pięknych 21-22 mm (idealna wielkość)
Matik2012
Tak, tak wiem Pirania ale jak widać wyjątki się zdarzają, niesamowite prawda
A tu typowy spadek na @ a mimo to jest :-)
http://www.fertilityfriend.com/Char...1390899469;0;acd43f2ba0abd81ccd724046fadae284
A tu typowy spadek na @ a mimo to jest :-)
http://www.fertilityfriend.com/Char...1390899469;0;acd43f2ba0abd81ccd724046fadae284
Ostatnia edycja:
piranha ok czyli dzis zadzialamy. Ja nie wiem jak zakladac owulke, bo jesli znowu np estrofem ja przyblokuje i bedzie pozniej jak teraz ? Sama nie wiem, bardziej sklanialabym sie znowu ku poznej owulacji
co do koenzymu nie wiem kochana, szczerze to sa duze koszta a juz teraz nie malo wydajemy na leki comiesieczne, zobaczymy jak sie potoczy z kasiora w lutym. A serducha pdoobnie tzn pierwsze kiedy ?
acha., pytalam jeszcze wczoraj o dupka, bo pisalas ze mam wziasc 1 tabletke w dniu piku i dzien po, a czemu tak ? to cos pomaga ? W lutym na pewno tez zrobie t3 i t4 przed wizyta u endokrynologa, na jakies hormony zwrocic jeszcze uwage jakby udalo sie zrobic ? Bo jak juz bede miec te wymaziaje na chlamydie i inne towarzystwo, to moze uda mi sie jakies inne badanka zrobic. Pytam na razie czysto orientacyjnie zeby wiedziec co miec na uwadze Wiesz, tak zastanawialam sie, czy jak np moja FL bedzie wynosila strzelam 16 dni to to dodatkowo bedzie przemawialo za tym ze cosiek jednak byl ?
eh, meczy mnie to troche dlaczego sie tak podzialo..moze cos zle zrobilam :|
zakretka mfajne te wykresy, szkoda ze mnie sie nie przytrafil ale nie ma tego zlego nom !! przekazuje paleczke Tobie i matik bo jestesxie najblizej tych WAZNYCH dni !! :*
co do koenzymu nie wiem kochana, szczerze to sa duze koszta a juz teraz nie malo wydajemy na leki comiesieczne, zobaczymy jak sie potoczy z kasiora w lutym. A serducha pdoobnie tzn pierwsze kiedy ?
acha., pytalam jeszcze wczoraj o dupka, bo pisalas ze mam wziasc 1 tabletke w dniu piku i dzien po, a czemu tak ? to cos pomaga ? W lutym na pewno tez zrobie t3 i t4 przed wizyta u endokrynologa, na jakies hormony zwrocic jeszcze uwage jakby udalo sie zrobic ? Bo jak juz bede miec te wymaziaje na chlamydie i inne towarzystwo, to moze uda mi sie jakies inne badanka zrobic. Pytam na razie czysto orientacyjnie zeby wiedziec co miec na uwadze Wiesz, tak zastanawialam sie, czy jak np moja FL bedzie wynosila strzelam 16 dni to to dodatkowo bedzie przemawialo za tym ze cosiek jednak byl ?
eh, meczy mnie to troche dlaczego sie tak podzialo..moze cos zle zrobilam :|
zakretka mfajne te wykresy, szkoda ze mnie sie nie przytrafil ale nie ma tego zlego nom !! przekazuje paleczke Tobie i matik bo jestesxie najblizej tych WAZNYCH dni !! :*
Ostatnia edycja:
Piranha
Nuśka, na początek zmiana planów, bierz Acard jak tylko skończy się @ , krystianmartin podrzuciła mi ciekawe informacje i zmieniam zdanie co do aspiryny :-), podobno polepsza ukrwienie jajników, jajowodów i macicy, dzięki temu wspomaga pracę układu rozrodczego, w tym wzrastanie pęcherzyka z dojrzewającym jajeczkiem wewnątrz. Co do dupka - weź pół tabletki w dniu piku LH i w dniu owulacji - progesteron wydzielany jest w małych dawkach jeszcze przed owulacją, powoduje on proteinazę ściany pęcherzyka Graafa, czyli rozkład białek na aminokwasy i peptydy co umożliwia uwolnienie komórki jajowej. Pierwsze serducho jak najwcześniej po @ :-) Koenzym Q10 i witaminę E 400 iu OGROMNIE polecam, polepszą endo, jakość komórki jajowej i ułatwią implantację. Może odrobinę mniejsza dawka Estrofemu nie przyblokuje owulacji, jednak był pik LH w 16 dc w tym cyklu więc prawdopodobnie był spory pęcherzyk produkujący już dużo estrogenu, coś po prostu poszło nie tak i nie pękł. Pomyślę nad tymi hormonami, może któreś przeciwciała warto sprawdzić? Wydłużona FL jeszcze bardziej potwierdzi ciążę biochemiczną , zazwyczaj takie ciąże przedłużają FL o 1-2 dni. Nie wyrzucaj sobie kochana niczego, zapewne cosiek miał jakąś wadę, niestety większość zarodków ma wady i tracimy je nawet nie wiedząc o tym :-(
mamakaja
Dziewczyny ją tak na szybko, pomóżcie mi proszę. Co radzicie na ostre mdłości i wymioty? Masakra całą noc w toalecie spędziłam. Czy takie skurcze brzucha podczas wymiotów nie zqszkodza fasolce? Z młodym nie miałam żadnych mdłości a tym bardziej wymiotów więc to dla mnie nowość
reklama
piranha acha oki, Acard ale po jednej tabletce dziennie od skonczenia @ tak ? czyli jak juz nawet plamien nie bedzie ?
pol tabletki w dzien piku i owulacji - to mi przypomnisz jeszcze ok ?? :-) A czy witamina E-400 to tylko dla mnie czy Ł. tez musi ja brac ? bo jak ja sama to moze cos uda mi sie wykombinowac chocby z Nia na razie bo zawsze na dluzej wystarczy niz gdybysmy mieli brac obydwoje.
I czy branie jej tez wplynie na to, ze cośkowe wady ograniczymy ? Zal mi cośka bo wczoraj to juz wyrzucalam sobie ze to na prawde przez ten horror
Kochana a przeciwciala jakie myslisz ? Zastanawiam sie czy ktores ja refundowane bo juz kiedys zastanawialam sie nad przeciwcialami plemnikowymi ale to sa bardzo duze koszty niestety eh.
pol tabletki w dzien piku i owulacji - to mi przypomnisz jeszcze ok ?? :-) A czy witamina E-400 to tylko dla mnie czy Ł. tez musi ja brac ? bo jak ja sama to moze cos uda mi sie wykombinowac chocby z Nia na razie bo zawsze na dluzej wystarczy niz gdybysmy mieli brac obydwoje.
I czy branie jej tez wplynie na to, ze cośkowe wady ograniczymy ? Zal mi cośka bo wczoraj to juz wyrzucalam sobie ze to na prawde przez ten horror
Kochana a przeciwciala jakie myslisz ? Zastanawiam sie czy ktores ja refundowane bo juz kiedys zastanawialam sie nad przeciwcialami plemnikowymi ale to sa bardzo duze koszty niestety eh.
Ostatnia edycja:
Podziel się: