reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Piraniu dziekuje:)
Juz spisalam produkty zawierajace fitoestrogeny;) bede je chyba jadla tonami i pila wode zobaczymy moze sie porawi sytuacja:)

reklama
Piranhiu dziękuję, czyli jak najbardziej wszystko się potwierdza u mnie z tą herbatą bo piję ją 2x dziennie. Powiedz mi jeszcze czy drobne owłosienie na twarzy może być skutkiem podwyższonego testosteronu i torować mi drogę do upragnionej córci

Nuuuśka - kurcze wredna tempka, ja i i tak wierzę, że ten cykl będzie szczęśliwy. Tylko weź dupka tak jak radzą dziewczyny, będzie dobrze. A mnie niestety dopadły straszne mdłości i okropna bezsilność, praca, opieka nad dwójką dzieci, budowa i brak męża to jednak dla mnie zbyt wiele:-(

Piranha - dzięki kochana tez liczę na to, że długo nie będą mnie te mdłości męczyły. W pierwszej ciąży miałam je do 12tyg, a w drugiej ok ok 16tyg, tym razem mam nadzieje, że jednak krócej będą. Czuję się fatalnie, totalnie bez sił, to obrzydzenie do wszystkiego sprawia, że jestem przygnębiona i smutna :dry::-(
Tak sobie myślę, że mój organizm taki wrażliwy jest na wszelkie zmiany hormonalne, nawet przy owulacji to mam takie bóle, że chodzić czasami nie mogę, tak mnie rwie i często nospą musiałam się wspomagać. A w pierwszych dniach @ to miałam takie bóle, że leżałam jak betka, do tego mdłości, wymioty i omdlenia - pamiętam jak koleżanki w liceum dosłownie prowadziły mnie do domu ze szkoły jak w szkole mnie dopadła @, na szczęście zgodnie z zapowiedzią ginka przeszły mi takie bóle po pierwszym porodzie.

Podpowiedź mi jak możesz co jest najbardziej skuteczne na mdłości ?

Mamakaja - łączę się z tobą w mdłościach, u mnie tez całodobowe, oby szybko się skończyły !

Dorcia - jeszcze 2 tyg to bym się rzuciła na Twoja zapiekankę, teraz na niewiele rzeczy mi smakuje :sorry2: A jak ty się czujesz kochana ?

Dziewczyny moja prośba do Was o skuteczne sposoby na mdłości ?

mamuśkamimi ja mdłości nie miałam, ale pamiętam że koleżance lekarz wypisywał na receptę jakieś tabletki i jej pomogły - niestety nazwy nie znam

Pirania zgadza się , że przed owu progesteron wzrasta i można brać przed ale max 30mg nie 200 :tak: pytałam jeszcze kilku dziewczyny , które pomagają w odczytywaniu wykresów i potwierdzają owu musiała być tak jak pokazuje test , wypowiadały się dziewczyny, które spadek 4dc po owu również miały więc wszystko gra . Twierdzą że żółtawo kremowy śluz bywa przy ciąży tworzy się czop i niby często tak właśnie bywa. No nie ważne bo do ciąży to się dopiero okaże :tak:

Dzięki wielkie kochana za pomoc , myślę że już nie będę mierzyć tempki , nie chcę się denerwować , będzie co będzie nic już nie zrobię :tak:

a za tydzień 12dc po owu zrobię test, mam już kupiony test 10ml :-)

i będę teraz się delektować wolnym czasem :-D zobaczymy czy wytrzymam :tak: uf

Niuśka a co z Tobą , nie odzywasz się , czy ja znowu nie wyczaiłam że coś pisałaś na temat testu dzisiejszego????:confused::confused::confused::confused::confused::confused:

Piranhu to testy z dzisiaj Sama juz nie wiem...
Tempka dzisiaj spadla

Załączniki

• DSC_1083.jpg
    DSC_1083.jpg
    8,7 KB · Wyświetleń: 29
Matik, duża dawka progesteronu może ale nie musi zablokować owulacji :-)

zakręcona, albo pik LH był w nocy i owulka będzie dziś (zadziałajcie na wszelki wypadek dzisiaj) albo pik dopiero będzie, bardzo prawdopodobna jest pierwsza opcja bo test był naprawdę bardzo wyraźny o 18-tej, powtarzałaś o 21?.

aljul, to nie musi wynikać z podwyższonego testosteronu, sprawdzałaś poziom hormonów?

gdusia, robiłaś dziś badania?

mamuśkamimi, rozumiem doskonale, ja tez czułam obrzydzenie do niemal wszystkiego i byłam przygnębiona, odliczałam dni do momentu kiedy mdłości pożegnają mnie na dobre, trzymam kciuki by takie dni szybko u Ciebie nadeszły! Nie pocieszę Ciebie bo mi nie pomagało dosłownie nic, miałam mdłości 24 godziny na dobę i jedynym momentem wytchnienia był sen (w nocy też je miałam ale we śnie na szczęście nie :-D), odrobinę je łagodziły tabletki Mamma Mamarin (zawierają imbir i B6, które łagodzą mdłości.

Piranhu o 21 byl taki sam albo ciut jaśniejszy Teraz jestem w pracy i niw,mam jak sprawdzić
Miesiąc temu o 21 byl pozytyw o o 12 następnego dnia tez byl pozytywny

reklama
Do góry