reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Piraniu dziekuje:)
Juz spisalam produkty zawierajace fitoestrogeny;) bede je chyba jadla tonami i pila wode zobaczymy moze sie porawi sytuacja:)

reklama
Piranhiu dziękuję, czyli jak najbardziej wszystko się potwierdza u mnie z tą herbatą bo piję ją 2x dziennie. Powiedz mi jeszcze czy drobne owłosienie na twarzy może być skutkiem podwyższonego testosteronu i torować mi drogę do upragnionej córci

Nuuuśka - kurcze wredna tempka, ja i i tak wierzę, że ten cykl będzie szczęśliwy. Tylko weź dupka tak jak radzą dziewczyny, będzie dobrze. A mnie niestety dopadły straszne mdłości i okropna bezsilność, praca, opieka nad dwójką dzieci, budowa i brak męża to jednak dla mnie zbyt wiele:-(

Piranha - dzięki kochana tez liczę na to, że długo nie będą mnie te mdłości męczyły. W pierwszej ciąży miałam je do 12tyg, a w drugiej ok ok 16tyg, tym razem mam nadzieje, że jednak krócej będą. Czuję się fatalnie, totalnie bez sił, to obrzydzenie do wszystkiego sprawia, że jestem przygnębiona i smutna :dry::-(
Tak sobie myślę, że mój organizm taki wrażliwy jest na wszelkie zmiany hormonalne, nawet przy owulacji to mam takie bóle, że chodzić czasami nie mogę, tak mnie rwie i często nospą musiałam się wspomagać. A w pierwszych dniach @ to miałam takie bóle, że leżałam jak betka, do tego mdłości, wymioty i omdlenia - pamiętam jak koleżanki w liceum dosłownie prowadziły mnie do domu ze szkoły jak w szkole mnie dopadła @, na szczęście zgodnie z zapowiedzią ginka przeszły mi takie bóle po pierwszym porodzie.

Podpowiedź mi jak możesz co jest najbardziej skuteczne na mdłości ?

Mamakaja - łączę się z tobą w mdłościach, u mnie tez całodobowe, oby szybko się skończyły !

Dorcia - jeszcze 2 tyg to bym się rzuciła na Twoja zapiekankę, teraz na niewiele rzeczy mi smakuje :sorry2: A jak ty się czujesz kochana ?

Dziewczyny moja prośba do Was o skuteczne sposoby na mdłości ?

mamuśkamimi ja mdłości nie miałam, ale pamiętam że koleżance lekarz wypisywał na receptę jakieś tabletki i jej pomogły - niestety nazwy nie znam

Pirania zgadza się , że przed owu progesteron wzrasta i można brać przed ale max 30mg nie 200 :tak: pytałam jeszcze kilku dziewczyny , które pomagają w odczytywaniu wykresów i potwierdzają owu musiała być tak jak pokazuje test , wypowiadały się dziewczyny, które spadek 4dc po owu również miały więc wszystko gra . Twierdzą że żółtawo kremowy śluz bywa przy ciąży tworzy się czop i niby często tak właśnie bywa. No nie ważne bo do ciąży to się dopiero okaże :tak:

Dzięki wielkie kochana za pomoc , myślę że już nie będę mierzyć tempki , nie chcę się denerwować , będzie co będzie nic już nie zrobię :tak:

a za tydzień 12dc po owu zrobię test, mam już kupiony test 10ml :-)

i będę teraz się delektować wolnym czasem :-D zobaczymy czy wytrzymam :tak: uf

Niuśka a co z Tobą , nie odzywasz się , czy ja znowu nie wyczaiłam że coś pisałaś na temat testu dzisiejszego????:confused::confused::confused::confused::confused::confused:

Piranhu to testy z dzisiaj Sama juz nie wiem...
Tempka dzisiaj spadla

Załączniki

• DSC_1083.jpg
    DSC_1083.jpg
    8,7 KB · Wyświetleń: 32
Matik, duża dawka progesteronu może ale nie musi zablokować owulacji :-)

zakręcona, albo pik LH był w nocy i owulka będzie dziś (zadziałajcie na wszelki wypadek dzisiaj) albo pik dopiero będzie, bardzo prawdopodobna jest pierwsza opcja bo test był naprawdę bardzo wyraźny o 18-tej, powtarzałaś o 21?.

aljul, to nie musi wynikać z podwyższonego testosteronu, sprawdzałaś poziom hormonów?

gdusia, robiłaś dziś badania?

mamuśkamimi, rozumiem doskonale, ja tez czułam obrzydzenie do niemal wszystkiego i byłam przygnębiona, odliczałam dni do momentu kiedy mdłości pożegnają mnie na dobre, trzymam kciuki by takie dni szybko u Ciebie nadeszły! Nie pocieszę Ciebie bo mi nie pomagało dosłownie nic, miałam mdłości 24 godziny na dobę i jedynym momentem wytchnienia był sen (w nocy też je miałam ale we śnie na szczęście nie :-D), odrobinę je łagodziły tabletki Mamma Mamarin (zawierają imbir i B6, które łagodzą mdłości.

Piranhu o 21 byl taki sam albo ciut jaśniejszy Teraz jestem w pracy i niw,mam jak sprawdzić
Miesiąc temu o 21 byl pozytyw o o 12 następnego dnia tez byl pozytywny

reklama
Do góry