reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

matik a co z zieloną herbatą nie ma przeciwwskazań przy staraniu o dziewczynkę? Bo nie mam pojęcia a baaardzo ją lubię (ogólnie to jestem bardzo herbaciana)

reklama
maggie to chyba czas się przerzucić na miętę - też bardzo ją lubię. Coś w tym musi być bo między 1 a 2 dzieckiem piłam cały czas zielona i mam 2 synków:)) i jadłam dużo pomidorów bo też je uwielbiam

Ostatnia edycja:
matik nie wolno herbaty czy ogólnie?
mamakaja z tymi infekcjami mam podobnie (ph nigdy nie badałam) - chociaż zdecydowanie mniej niż przed 1 ciążą

Ostatnia edycja:
Aljul ja też mam synka, ale diety nie pamiętam. Wiem, że miałam wysokie ph bo ciągle łapałam jakieś infekcje :zawstydzona/y:
Maggie jak dzionek mija?
Ewelin, Elmo to już 37 :szok: O ja jego !!!!!!!!!

reklama
anias, tak, podwyższenie poziomu estradiolu prawdopodobnie zwiększy ilość EWCM. Można spróbować zwiększyć ten poziom dietą (np. spożywając produkty z fitoestrogenami), suplementami typu Soyfem (są też kremy z estrogenem, np. EST Essential Support Treatment) lub lekami typu Estrofem (ale te drugie mogą zmniejszać wydzielanie FSH i opóźnić owulację).

Airfix, CLO niestety działa niekorzystnie na śluz i endo, suplementy i dieta dziewczynkowa eliminują EWCM. Ja też za mało piję, obiecuję to zmienić ale ciągle zapominam ;-)

Matik, mogła być wczoraj :tak:, dawkowanie progesteronu może ale nie musi zablokować owulacji. Ja wolę Duphaston, zaletą tego leku jest 10–30 razy silniejsze działanie, niż podawanego doustnie progesteronu, dodatkowo nie podnosi PTC i nie zaburza owulki :-) Trzymam kochana mocno kciuki!.

zakręcona, rób dalej by przyuważyć czy intensywność kreski rośnie czy maleje, mam nadzieję, że pik nie był w nocy.

mamakaja
, Matik, zerknijcie na te spadki, zielona linia to po pozytywnym teście ciążowym, to są naprawdę pierwsze z brzegu wykresy z galerii więc nie jakieś rzadkie dziwolągi:

Zobacz załącznik 606432Zobacz załącznik 606433

aljul, zielona herbata jest zalecana przy planowaniu synka, planując córeczkę należy pić tylko miętową (obniża poziom testosteronu).

Matik, krystianmartin, już wiem czemu ważny jest wzrost progesteronu jeszcze przed owulacją - pod jego wpływem dochodzi do proteinazy ściany pęcherzyka Graafa, czyli rozkładu białek na aminokwasy i peptydy a to z kolei umożliwia uwolnienie komórki jajowej :-)

Ostatnia edycja:
Do góry