reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Piranhu i anias to skoro niskie libido wiąże się czasem z niskim poziomem estrogenu, LH i testosteronu to z jednej strony dobrze- bo to chyba o to chodzi jesli sie planuje dziewczynke? Badania zrobie chyba blizej lata dopiero, no chyba ze dostane jakies skierowanie od lekarza, ale w to watpie.U mnie sie to zaczeło pogarszac jak odstawilam suplementy dziewczynkowe, potem jeden miesiac Evra w pazdzierniku i lipa, libido zerowe do dzis.

Nuuuska dalej trzymamy kciuki mocno, musi się udać . Ja w ciazy z synkiem przez 2 tyg czułam zbliżajacy sie okres, nawet miałam wrażenie że na bank już mi się po nogach leje,latałam jak poparzona do łazienki,a tam nic :) I Tobie tez tego życzę :) &&&

Nuśka gdzie Ty ? ból na okres może być ja tak miałam w sierpniu i w styczniu ale @ nie przyszła , z bliźniakami nie pamiętam jak było bo okres był co 2 tyg. (wiem ze nie okres tylko krwawienia spore, ale wiem że był krwiak wiec pewnie od tego)

wiem, że jest spadek ale wystarczy spojrzeć na różne wykresy i zobaczysz jakie cuda się potrafią dziać , najważniejsze to zachować spokój
może jakieś tabletki na uspokojenie?
no i co z tym testem robiłaś? bo on może wyjaśnić wszystko
nawet jeżeli teraz się nie uda to widać ze jesteś co raz bliżej swojego szczęścia :tak:

Pirania jak myślisz brać dziś 100mg czy 200mg?

Nuuuśka, dopiero teraz doczytałam o bólach okresowych. Ja miałam takie na początku pierwszej ciąży tyle, że w silniejszym wydaniu, to są czasem skurcze wywołane zbyt niskim poziomem progesteronu, zrób betę i wykup dupka bo może dzidzia naprawdę potrzebuje wsparcia. Jeśli beta wyjdzie w porządku to weź dziś dupka i magnez. Nastawmy się, że to ciąża biochemiczna ale powalczmy do końca, moja koleżanka całą ciążę krwawiła i była na mega dawkach progesteronu, urodziła zdrową córkę, która teraz jest przemiłą, śliczną i mądrą 5-latką. Jestem z Tobą kochana, mamy trop i jeśli nie uda się teraz to na pewno w kolejnym cyklu - po ciąży (tej biochemicznej też) organizm jest już na ciążę zaprogramowany :-)

Airfix, to prawda, niskie libido świadczy o tym, że prawdopodobnie Twój układ hormonalny sprzyja dziewczynce :tak: Ja libido mam tylko w jeden dzień - w przeddzień owulacji, bez testów zatem już wiem kiedy mam pik LH ;-)

Matik, weź na razie 100 mg :tak:, możliwy jest jeszcze jeden scenariusz - owulka mogła być dopiero wczoraj/dziś a nie robiąc testów nie przyłapałaś drugiego piku LH, jak dobrze, że wczoraj zadziałaliście, i to po fajnym, wzmacniającym plemniki 4-dniowy odstępie :-)

Ostatnia edycja:
Airfix czy dobrze przy planowaniu dziewczynki to nie wiem. Ale mimo to chcialabym zeby choc czasem mi sie chcialo;)
Ja mam niski estradiol, sluzu to tyle co kot naplakal:/ ja nie wiem co to znaczy miec sluz jak bialko jajka i to w dodatku rozciagliwy.., u mnie wiecznie jest mozna powiedziec sucho...:/
Jak bralam wiesiolek to lekka poprawa byla ale jak to mowia du** nie urywa.
Piraniu Kochana czy ja moge czyms podwyZszyc ten estradiol?? To moze i tego sluzu bedzie wiecej??

anias2 u mnie z tym sluzem tez lipa, od kiedy brałam CLO sie taka lipa zrobiła i na suplementach dziewczynkowych u mnie tez susza była ;-) Jedynie w tym cyklu ( prócz braku libido ) sluz byl wręcz książkowy, w zyciu takiego nie miałam. Ale to było raz, zobaczymy co w tym cyklu bedzie. Ale to jak planuje dziewczynkę to nic na razie nie będe robić z tym libido bo potem znów bym musiała kombinować jak tu wyrównac hormony tak aby sprzyjały dziewczynce , już dociągne do sierpnia i się uda zajść w ciąże to potem bede myslec :tak: na razie zostaje mi myslec w czasie przytulanek o dupie marynie, i setkach innych rzeczy hahah a wtedy to ja mam tyyyyle na głowie, a ile pomysłów:-D

Piranhu ja tez tak dzien przed owulacją zauwazam że mam wieksza ochotę, tzn niby ochotę mam jakąś, ale nic z tego nie wychodzi bo jak tylko sie cos zaczyna to mi ochota przechodzi hahah i tak caly miesiąc. A jak już się coś zacznie to zero przyjemnosci, czucia i sto tysiecy mysli w glowie, nawet jak probuje nie myslec o niczym to i tak nic to nie pomaga.

Ostatnia edycja:
myślisz ze wczoraj mogła być owulka ? przez 2 dni brałam po 200mg to nie zablokowałoby? piszą że blokuję się owu powyżej 30mg
no ale ok nie ważne , zadziałaliśmy więc jakby co jest szansa :tak::tak:;-);-):tak::tak:
Dzięki Pirania jeszcze raz:biggrin2::biggrin2::biggrin2:

Nuska wykup dupka koniecznie! Spójrz nammój wykres jaki miałam spadek w dniu spodziewanej @ !tez myślałam że @ będzie ! Na szczęście nie przyszła. Za Twoją fasolke też trzymam kciuki.
Miłego dnia dla wszystkich!

mamakaja nie widać twojego wykresu :zawstydzona/y:

Airfix i anias a ile wody pijecie ???????? w ciągu dnia????????????

jakieś owoce w ogóle jecie????:confused::confused::confused:

na zachcianki na męża mówi się ze owoce morza to taki afrodyzjak :) i chyba można je na dziewczynkę albo to już pirania się wypowie :tak:
ale tak mi się wydaje, że jak w ogóle się nie chce to chyba będzie ciężko zajść, bo jednak w głowie nie to co trzeba ale nie wiem tego na pewno:rofl2::rofl2:

reklama
Do góry