reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Piranhu i anias to skoro niskie libido wiąże się czasem z niskim poziomem estrogenu, LH i testosteronu to z jednej strony dobrze- bo to chyba o to chodzi jesli sie planuje dziewczynke? Badania zrobie chyba blizej lata dopiero, no chyba ze dostane jakies skierowanie od lekarza, ale w to watpie.U mnie sie to zaczeło pogarszac jak odstawilam suplementy dziewczynkowe, potem jeden miesiac Evra w pazdzierniku i lipa, libido zerowe do dzis.

Nuuuska dalej trzymamy kciuki mocno, musi się udać . Ja w ciazy z synkiem przez 2 tyg czułam zbliżajacy sie okres, nawet miałam wrażenie że na bank już mi się po nogach leje,latałam jak poparzona do łazienki,a tam nic :) I Tobie tez tego życzę :) &&&

Nuśka gdzie Ty ? ból na okres może być ja tak miałam w sierpniu i w styczniu ale @ nie przyszła , z bliźniakami nie pamiętam jak było bo okres był co 2 tyg. (wiem ze nie okres tylko krwawienia spore, ale wiem że był krwiak wiec pewnie od tego)

wiem, że jest spadek ale wystarczy spojrzeć na różne wykresy i zobaczysz jakie cuda się potrafią dziać , najważniejsze to zachować spokój
może jakieś tabletki na uspokojenie?
no i co z tym testem robiłaś? bo on może wyjaśnić wszystko
nawet jeżeli teraz się nie uda to widać ze jesteś co raz bliżej swojego szczęścia :tak:

Pirania jak myślisz brać dziś 100mg czy 200mg?

Nuuuśka, dopiero teraz doczytałam o bólach okresowych. Ja miałam takie na początku pierwszej ciąży tyle, że w silniejszym wydaniu, to są czasem skurcze wywołane zbyt niskim poziomem progesteronu, zrób betę i wykup dupka bo może dzidzia naprawdę potrzebuje wsparcia. Jeśli beta wyjdzie w porządku to weź dziś dupka i magnez. Nastawmy się, że to ciąża biochemiczna ale powalczmy do końca, moja koleżanka całą ciążę krwawiła i była na mega dawkach progesteronu, urodziła zdrową córkę, która teraz jest przemiłą, śliczną i mądrą 5-latką. Jestem z Tobą kochana, mamy trop i jeśli nie uda się teraz to na pewno w kolejnym cyklu - po ciąży (tej biochemicznej też) organizm jest już na ciążę zaprogramowany :-)

Airfix, to prawda, niskie libido świadczy o tym, że prawdopodobnie Twój układ hormonalny sprzyja dziewczynce :tak: Ja libido mam tylko w jeden dzień - w przeddzień owulacji, bez testów zatem już wiem kiedy mam pik LH ;-)

Matik, weź na razie 100 mg :tak:, możliwy jest jeszcze jeden scenariusz - owulka mogła być dopiero wczoraj/dziś a nie robiąc testów nie przyłapałaś drugiego piku LH, jak dobrze, że wczoraj zadziałaliście, i to po fajnym, wzmacniającym plemniki 4-dniowy odstępie :-)

Ostatnia edycja:
Airfix czy dobrze przy planowaniu dziewczynki to nie wiem. Ale mimo to chcialabym zeby choc czasem mi sie chcialo;)
Ja mam niski estradiol, sluzu to tyle co kot naplakal:/ ja nie wiem co to znaczy miec sluz jak bialko jajka i to w dodatku rozciagliwy.., u mnie wiecznie jest mozna powiedziec sucho...:/
Jak bralam wiesiolek to lekka poprawa byla ale jak to mowia du** nie urywa.
Piraniu Kochana czy ja moge czyms podwyZszyc ten estradiol?? To moze i tego sluzu bedzie wiecej??

anias2 u mnie z tym sluzem tez lipa, od kiedy brałam CLO sie taka lipa zrobiła i na suplementach dziewczynkowych u mnie tez susza była ;-) Jedynie w tym cyklu ( prócz braku libido ) sluz byl wręcz książkowy, w zyciu takiego nie miałam. Ale to było raz, zobaczymy co w tym cyklu bedzie. Ale to jak planuje dziewczynkę to nic na razie nie będe robić z tym libido bo potem znów bym musiała kombinować jak tu wyrównac hormony tak aby sprzyjały dziewczynce , już dociągne do sierpnia i się uda zajść w ciąże to potem bede myslec :tak: na razie zostaje mi myslec w czasie przytulanek o dupie marynie, i setkach innych rzeczy hahah a wtedy to ja mam tyyyyle na głowie, a ile pomysłów:-D

Piranhu ja tez tak dzien przed owulacją zauwazam że mam wieksza ochotę, tzn niby ochotę mam jakąś, ale nic z tego nie wychodzi bo jak tylko sie cos zaczyna to mi ochota przechodzi hahah i tak caly miesiąc. A jak już się coś zacznie to zero przyjemnosci, czucia i sto tysiecy mysli w glowie, nawet jak probuje nie myslec o niczym to i tak nic to nie pomaga.

Ostatnia edycja:
myślisz ze wczoraj mogła być owulka ? przez 2 dni brałam po 200mg to nie zablokowałoby? piszą że blokuję się owu powyżej 30mg
no ale ok nie ważne , zadziałaliśmy więc jakby co jest szansa :tak::tak:;-);-):tak::tak:
Dzięki Pirania jeszcze raz:biggrin2::biggrin2::biggrin2:

Nuska wykup dupka koniecznie! Spójrz nammój wykres jaki miałam spadek w dniu spodziewanej @ !tez myślałam że @ będzie ! Na szczęście nie przyszła. Za Twoją fasolke też trzymam kciuki.
Miłego dnia dla wszystkich!

mamakaja nie widać twojego wykresu :zawstydzona/y:

Airfix i anias a ile wody pijecie ???????? w ciągu dnia????????????

jakieś owoce w ogóle jecie????:confused::confused::confused:

na zachcianki na męża mówi się ze owoce morza to taki afrodyzjak :) i chyba można je na dziewczynkę albo to już pirania się wypowie :tak:
ale tak mi się wydaje, że jak w ogóle się nie chce to chyba będzie ciężko zajść, bo jednak w głowie nie to co trzeba ale nie wiem tego na pewno:rofl2::rofl2:

reklama
Do góry