reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Nuuuśka, nie dziwię Ci się, że masz już dość tego cyklu. Jednak ja wierzę wciąż w drugi pik LH :-) a owulka po takim piku jest tak samo wartościowa jak z pierwszego piku, z uwagi na Twoje endo to taka sytuacja byłaby naprawdę korzystna. Na razie wszystko wygląda obiecująco - spadek tempki, pojawienie się EWCM, ból jajników, mega skok i zmiana śluzu, jestem dobrej myśli :tak: Jeśli owulka była wczoraj to dziś na poprawiny za późno, jednak to przeddzień owulacji jest najpłodniejszym dniem cyklu więc super, że zadziałaliście w niedzielę. Ja tam jednak trzymam kciuki za owulkę teraz, po co czekać 4 tygodnie zamiast 2 na II na teście ciążowym :-D

krystianmartin, myślę, że warto dać temu szansę :-) Jaką masz teraz przeglądarkę? :-)

To może lepiej brać Duphaston od dnia piku LH a nie 2 dpo? :-)

reklama
piranha a bym wolala chyba zeby jednak owulki nie bylo bo bym sobie wytykala ze wczoraj nie poprawialismy a mialam wczoraj taka mysl, ale Ł. byl tak zmeczony ze nie mialam serca go meczyc :zawstydzona/y: Och kochana rozmyslaj juz w razie czegos nad planem na nastepny cykl !! :D widzisz, cykl mial byc do polowy z Ziolkami a jest caly..wszystko sie poknocilo. Ale ale dzis poprawimy a co !! a moze owulka byla dzis :p

krystian heh widzisz, Ty chcesz wydluzyc cykl a ja modle sie zeby @ juz sie pojawila skoro musi :wściekła/y:

Nuuuśka, a ja trzymam kciuki by jutro tempka poszybowała jeszcze wyżej, a co! :-D

krystianmartin, tak zaczęłam się wczytywać w temat pustego jaja płodowego i może tu zawinić obecność przeciwciał, powodują one, że zarodek przestaje się rozwijać na bardzo wczesnym etapie, rośnie tylko trofoblast. W związku z tym, że miałaś i puste jajo płodowe i tyle ciąż biochemicznych to może sprawdź te przeciwciała? Matik, może Ty też je sprawdź jeśli masz taką możliwość? Polecam sprawdzenie przeciwciał antyfosfolipidowych APL, przeciwciał antykariolipinowych ACA, przeciwciał przeciwplemnikowych ASA, przeciwciał przeciw łożysku APA, przeciwciał przeciwjądrowych ANA, przeciwciał antytarczycowych ATA. Niestety to dość droga sprawa :-(, wklejam opis 2 z nich bo podawane były jako możliwa przyczyna pustego jaja płodowego:

APL - (przeciwciała anty-fosfo-lipidowe) - odpowiedzialne za powstanie zespołu antyfosfolipidowego będącego przyczyną poronień nawykowych. Ich obecność jest przyczyną zakrzepów w naczyniach krwionośnych, również w naczyniach łożyska, powodując obumarcie płodu i poronienie. Największe znaczenie ma obecność przeciw ciała przeciw B2-glikoproteinie, kardiolipinie i fosfatydyloserynie.

ACA - (przeciwciała antykardiolipinowe) - wysokie miano tych przeciwciał jest związane ze wzmożonym ryzykiem nawracających zakrzepów, nawykowych poronień, trombocytopenii u matki, wewnątrzmacicznego zahamowania wzrostu płodu, porodu przedwczesnego. Obecność tych przeciwciał stwierdza się także w toczniu rumieniowatym i innych chorobach tkanki łącznej.

Przeciwciała ASA mogą zaburzać proces zagnieżdżenia zarodka w endometrium.

Ostatnia edycja:
krystianmartin, na Google Chrome ten problem ani razu mi się nie pojawił :-)

anias, tak, to są badania z krwi, jeśli są na to fundusze to warto je zrobić.

Nuuuśka u mnie wszystko zależne jest od przyjazdów męża. Dlatego chiałabym przesunąć aby owulka była 1-2 luty jak przyjedzie. Ale nigdy nic nie wiadomo bo jak widać po moim wykresie może jej w ogóle nie być:tak:

Mamakaja, Daria, gratuluje!!!
Zdecydodawałm, że zrobię różyczkę, toxo i cyto ale tylko w klasie IgG, bo jeśli przechorowałam to nic się tu nie zmieni, sprawdzę to i jest ok, a do czasu ciąży i tak będę mogła jeszcze 4 razy to złapać, więc bez sensu....najwyżej przed samą ciąża, na początku zrobię w klasie IgM.... Szkoda, że wszystkie te badania są takie drogie. W moim laboratorium podnieśli teraz ceny, niektóre badania np progesteron prawie o 80%!:szok:

reklama
Do góry