reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

anias, ja takie bóle (jajników czy skurczowe) miewam w różnych dniach cyklu, u mnie potwierdzeniem owulki jest bardzo charakterystyczny (występujący tylko przez kilka godzin w dniu owulacji) ból podbrzusza przy poruszaniu się, siadaniu, wywołuje go prawdopodobnie podrażnienie otrzewnej przez płyn z pękniętego pęcherzyka.

reklama
Dzień dobry Kochane :-) czytam tylko co u Was i uciekam. moja temperatura mnie wkurza, bo tak ładnie rosła, a teraz ząbkami ząbkami opada :wściekła/y:

Ok, dziekuje Piraniu. Od dzisiaj robie testy owu.

A co do oslabienia plemnikow to jezeli serduszko bedzie 16 dc i pozniej zalozmy 18dc i 19 bedzie ovu to to 7 dniowe oslabienie nie bedzie mialo znaczenia tak?

anias, dzialania 16, 18, 19 dc same w sobie są osłabiające (odstęp poniżej 48h sprzyja poczęciu dziewczynki a poczęciu dziewczynki sprzyja osłabienie plemników :-)), gdyby nawet były co 4 dni czyli hipotetycznie 16 i 22 dc to i tak plemniki przy wcześniejszym osłabianiu startowałby z "niższego poziomu". Warto zatem porozkładać serduszka jak Nuuuuśka, czyli przez dłuższy czas co 3-5 dni.

Witam Wszystkich PIRANHA zapomniałam spytać jak długo brać duphaston. Zależy mi aby (jeżeli w ogóle się uda) @ dpstać w niedzielę lub poniedziałek to jest 19/20 styczeń. Na razie plamień nie mam i nie ukrywam że bardzo się z tego powodu cieszę. Czy do soboty branie duphastonu wystarczy? Jeśli chodzi o serial rewelacja. Jestem już na 8 odcinku 2 sezonu. Rozkręca się wszystko na maksa. Super. Dobra biorę się za duński. Czas wyjazdu zbliża się wielkimi krokami Miłego dnia Dziewczyny

Hej Dziewczynki!

Wow, ale wieści od Darii :szok: Byłam na lutówkach i widziałam zdjęcia jej synka... kurczę, to wcale nie takie nierealne urodzić wcześniej... Daria, gratulacje!! Niech Maluszek rośnie zdrowo!!!

Dorcia, dużo zdrówka Kochana! Żeby te mdłości już Ci odpuściły, bo taki brak energii do Ciebie nie pasuje! :-D

Nuśka, nie patrz na te tempki głupie tylko bierz Ł. w obroty! Myślę, że jest tak jak pisze Piranha - owu czeka na piękne endo, więc może ten "pokręcony" cykl okaże się szczęśliwy!!

Lilly, a u Ciebie trzymam kciuki za piękne zakończenie cyklu!!!!

Kiraa, j.w. &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Zakręcona, zdrówka dla Taty! Mam nadzieję, że już dziś jest lepiej!

U nas w sobotę była imprezka urodzinowa Wiktorka, ale było zabawy, mały zachwycony i bardzo przejęty ;-) Niestety rano, a właściwie już w nocy, obudził się z bólem brzuszka, potem miał lekką biegunkę i raz zwymiotował... przegłodziłam go wczoraj i od wczorajszego popołudnia cisza, więc mam nadzieję, że to tylko skutki urodzinowego słodkiego obżarstwa ;-)
I pochwalę się tortem, bo się udał :-D

https://www.dropbox.com/s/vobi0bckvpng3wo/torcik.jpg

piranha dzis kupie w aptece bo mieli mi zamowic :blink: Jesli do czwartku nic sie nie wykluje, pojde do gin po luteine ? dobrze mysle ? :happy2: Moja malpa jest chyba rownie wredna jak temperatura w tym cyklu !! ani jedno ani drugie nie chce znormalniec:angry: mam nadzieje, ze kolejny cykl bedzie bardziej szczesliwy !! musi byc :-)

araki hah Ty wiesz jak Nam juz lozko skrzypi z tego obracania ????? :-Dwczoraj myslalam, ze pekne ze smiechu, bo na bank sasiedzi to wszystko slysza :-D Ale co tam !- skrzypimy przeciez w slusznej sprawie :-):wściekła/y:
A co do owu..chcialabym zeby z tego pokrecenia cos wyszlo, ale na zbyt wiele nie licze kochana

zakrecona no ja zawsze sie smialam, ze my to istne kroliki doswiadczalne :wściekła/y:

Cześć dziewczyny!

Kiraa trzymam mocno kciuki za owocne dziewczynkowe starania O+12 - tyś moja nadzieja i motywacja :-). Wykres ci mocno do góry skoczył - ładny skok. Ciekawa jestem ile dziewczyn spróbowało tutaj na forum O+12? Na pewno ty, ewelin...ciekawa jestem bardzo jak by wyglądały statystyki tutaj u nas, gdyby znacznie więcej dziewczyn zdecydowało się na tą metodą.

W weekend zerknęłam na szybko na in-gender.com, i jak dobrze zapamiętałam, to chyba największy procent dziewczyn, którym udało się zaplanować dziewczynki korzystało właśnie z O+12 (chyba ponad 70%?).

Ale też bardzo ciekawy artykuł wkleiła Kiraa - 80% par które stosowały odpowiednią dietę i ostatni stosunek był na 3-4 dni przed owu, miały dziewczynki. To bardzo dużo. Czyli uogólniając jakbyśmy stosowały się do diety i zadbały dokładnie o taki odstęp od owu na 10 z nas, 8miu dziewczynom by się udało. Jakby nie było - widać, że dieta ma bardzo duży wpływ na zwiększenie prawdopodobieństwa urodzenia dziecka danej płci. Też o tym Piranha pisała parę postów wcześniej...niesamowite to wszystko jest :-)

Kiraa jeszcze zapomniałam - pytałaś się o naukę angielskiego. Mój prawie 4 latek (nasi synkowie są z tego samego rocznika i miesiąca - luty 2010?) łapie słówka oglądając bajki po angielsku. Może jakieś ciekawe bajki mu ściągniesz?

Dorcia niech cię nie męczą zbytnio mdłości. Jakie badania dzisiaj robiłaś? Uśmiałam się z tej kobiety z fretką :-D. Mój syncio jest młodszy od twojej córy - ma niespełna 4 lata. Dziś idziemy rano do przedszkola, mijamy plac budowy, podekscytowany opowiada co widzi, jakie maszyny, co tam się dzieje na tym placu, a potem skwitował "mamusiu chciałbym zostać BUDOWLĄ" :-). Oczywiście chodziło o "pana budowniczego"

Zakręcona mam nadzieje, że tacie twojego narzeczonego/męża(? :-)) nic nie jest, zrobią badania i niech szybko wypuszczą

Witajcie ,
małe liski starasz się o córcie ?anias też ?

Ja już zgłupiałam raz jestem pozytywnie nastawiona bo przecież tylu dziewczyną się udało a raz mam ochotę wszystko rzucić i nie myśleć o tym wszystkim związanym z płcią tak bardzo się boję ...

nic tylko czytam ,czytam czyli w metodzie 0+12 najlepiej tylko współżyć raz po owulacji te (12-20 godzin. ?)

Piranha jak Ty to zrobiłaś ?

reklama
Do góry