reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

he he he:-D mój się śmieje, że jakieś czary mary będę odprawiała i droczy sie, że potajemnie będzie jadł ziemniaki popijając sokiem pomidorowym, żeby był chłopak :-)

reklama
Małe liski z naszej Młodej to nie raz zrywamy boki...czasami jak coś powie...to lepiej niech się nie odzywa !
Co do temperatury to najlepiej mierzyć dowcipnie :tak:
Termometr miałam zwykły elektroniczny...ale najlepszy jest taki z dwoma miejscami po przecinku....bo w takich pomiarach ma znaczenie czy jest to 36.99 czy 36.01...prawda !?

Nuuśka,Piranha,Gorgusia,Maggie,Milla,Zakręcona,Kiraa,Matik,Elmo, Oczy niebieskie,Ewelin,anias,araki,lenkaa i caaaaała nasza babska ferajna...ślę Wam BUZIOLE !!!!

Ostatnia edycja:
Lenka, Małe liski ja też jestem w takiej sytuacji jak Wy, czyli starania w lipcu :). Wierzę, że damy radę Dziewczynki!!!
Piraniu, czy oprócz progesteronu, prolaktyny i tsh powinnam sobie coś 17.01 jeszcze oznaczyć?
Zastanawiam się nad badaniem p/ciał w klasie IgG i IgM w kierunku toksoplazmozy, różyczki i cytomegalii, ale sama nie wiem, bo to strasznie drogie badania (razem z hormonami wyjdzie mi prawi 300zł), a przed ciążą nikt mi ich nie zrefunduje, ale chyba odżałuje dla dobra przyszłego dzidziusia...a Wy dziewczyny robiłyście taki badania przed starankami?

Gdusia ja robilam takie badania na cytomegalie toxoplazmoZe i rozyczke. Dwa pierwsze wyszly mi obydwa negatywne a rozyczke wyszlo mi ze przechodzilam. Tylko to robilam w kwietniu jakos i co teraz to juz jest nie aktualne, bo tak naprawde nie wiem co sie wydarzylo do teraz. Bym musiala teraz znowu zrobic..(?)

Dorcia buziaki Kochana:*

W ogole wiecie co? Juz chyba mam obsesje. Wszedzie widze kobiety w ciazy, dowiaduje sie ze a to ta w ciazy a to tamta... Smutno mi troche:( bo zazdroszcze im, wiem nie powinnam... Ale mimo to..

anias tez tak mialam kiedys...wszedzie kobiety w ciazy..wlaczam tv a tam kobiety w ciazy..pierwszy lepszy serial - kobieta w ciazy :eek: zaczelam zastanawiac sie czy to ja mam cos nie tak z glowa czy zycie mi robi na zlosc, ale teraz wiem ze chyba zbyt bardzo dzialala moja podswiadomosc bo na swiecie w koncu pelno jest dzieci tych juz urodzonych i tych jeszcze oczekujacych, kwestia nastawienia robi swoje :blink:

Dorcia :D dziekuje za kciuki !! i w ogole, ale Ty wiesz ze za mnie to teraz trzymaj zeby @ szybko sie pojawila, bo juz 28dc a tu dalej nic :-(

zakrecona, kiraa co tam u Was ?? jak mija popoludnie ?? :-)

oczyniebieskie pamietam ze kiedy Olusia byla malutka, pralam jej wszystkie ubranka w platkach mydlanych :happy2: ale wtedy nie bylo jeszcze tylu frykasow i bajerow co teraz :D Plyn do plukania wlaczylam pozniej jak skonczyla 3 latka, z racji tego ze wiele rzeczy i kosmetykow ja uczulalo, w tym J&J niestety, ale zeby bylo smieszniej tylko i wylacznie oliwki i kremy do buzi. Szampony i zele do mycia sa najlepsze do tej pory :happy2:

piranha no wlasnie a propo badan. Robilam kiedys badania w kierunku toxo ale wyszly negatywne, to bylo jakos rok temu...nie wiem czy powtarzac je ?
Bo wiesz jakby na to nie patrzec mamy trzy kociaste, ale chyba jesli do tej pory nie zlapalam nic to chyba juz nie powinnam prawda ?

STYCZEŃ 2014:

krystianmartin - termin @ 16/17.01 ( 21 miesiąc starań )
Nuuuśka - termin @ 17.01 ( 9 cykl starań )
Lilly78 - termin @ 19/20.01 ( 2 cykl starań )
Kiraa - termin @ 20.01 ( 3 cykl starań )

LUTY 2014 :

zakrecona - termin @ 09.02 ( 3 cykl starań )
matik2012 - termin @ .02 ( 9 cykl starań )
Annette - termin @ 24.02 ( 3 cykl starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

maggie2205 ( luty 2014)
milla ( marzec 2014)

kate18 (wiosna 2014)
mamakaja (wiosna 2014)

roszpunka ( wiosna/lato 2014)
Airfix ( lato 2014)
ania_g21 ( lato 2014)

Ostatnia edycja:
Nuuśka jesteś ...już myślałam że Cię wessało !!!
Babooo masz jedno żelazko w domu? Bo obawiam się że jednym to nie dasz rady ogarnąć tej kupy prania do prasowania !!! WIESZ !!!

Anias ta obsesja to normalna jest ,wiesz !!! A najlepsze jest to że ja widzę ciężarne którym jeszcze brzucha nie widać...hmmm

Wiecie co ... codziennie przekonuje się jakie Wy jesteście fajne baby !!! Serio !!!
Kocham Was ...ale przecież Wy to już wiecie !!!

Ostatnia edycja:
Dorcia Ty wiesz ze gdybym tylko miala gwarancje ze w koncu ta wielka kupa prania moze znikac bo zobacze i ja | | to kazalabym Ci ja skladowac do upadlego !! Ale zrobmy tak : jutro przyjezdzam i poprasuje troche co ??
Bo Ty masz pojutrze wizytke wiec denerwowac sie nie mozesz, a ja bede za Ciebie podwojnie !! ba !! potrojnie !! Bo ja Ci mowie, ze widzialam blizniaki u Ciebie w brzuszku juz po pierwszej wiadomosci o progesteronie !! :-D

reklama
Nuuśka a Ty wiesz w co się pakujesz ? Jak będą bliźnięta to jedno jest Twoje ... taka była umowa !!! To słuchaj adres wysłałam w prywatnej wiadomości ... czekam więc z niecierpliwością ... bo nie ukrywam że do garderoby nie da się już wejść !!!
Ja na Twoim miejscu siknęłabym ...ot po prostu zasikała testa hcg ...a co ? Masz jakiś paseczek niebieski ?

Oczy niebieskie
mogę zapytać kiedy Twoja córa dowiedziała się że będzie mieć rodzeństwo?
Bo biję się z myślami...czy powiedzieć Młodej jeśli wszystko będzie ok po środowej wizycie ?
Bo boje się że mnie ktoś ubiegnie w przekazaniu wieści o fasolce i Młoda będzie mieć do mnie żal ! Z drugiej strony jak jej powiem to co będzie jeśli okaże się że jednak fasolka nie zostanie z nami? Młoda by mi się załamała w takiej sytuacji bo bardzo czuła jest ! I kolejna sprawa ... moja córka ma dłuuuuugi jęzorek ...zaraz wyklepie wszystkim...znajomym i tym obcym ...a nie chcę żeby cała wieś wiedziała ! Co myślicie ? Co radzicie ?

Do góry