reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

lenka, jutro wyślę gdyż notatki mam na innym kompie, komp ten jest teraz wyłączony bo w tym pokoju śpi córka :-) Poczytaj koniecznie wytyczne bo odstęp od owulacji jest bardzo mało istotnym czynnikiem. Według mnie dużo lepszą metodą osłabiania plemników jest długa ponad 7-dniowa (dziewczyny z in-gender stosowały np. 2-tygodniową) wstrzemięźliwość - wówczas gwałtownie spada liczba plemników w nasieniu a o to w osłabianiu właśnie chodzi, podobno przy codziennym współżyciu wzrasta poziom testosteronu co nie jest zbyt sprzyjające przy staraniach o córeczkę. Wklejam Ci wykres zrobiony na podstawie doświadczeń dziewczyn z tego forum, jak widać przy 2-3-dniowym odstępie odrobinę więcej osób miało synów a przy odstępie poniżej 24h - odrobinę więcej córki, metoda ta jest więc całkowicie nieskuteczna. Dodam, że metoda "7 czynników" przy spełnieniu minimum 5 czynników ma na naszym forum na razie 100% skuteczność :-)

attachment.php

Ostatnia edycja:
reklama
Nuska, zakrecona
ale Wy mlooode jestescie...... :blink: O h kurde

piranju
ok czwartek, a ja juz sobie podstepnie chcialam skrocic 2 WW :baffled: zeby nikt sie nie skapnal :rofl2:

nic nie czuje, zero czegokolwiek, co jest norma i w przypadku @ i w przypadku II

lenka
bylam na monitoringu, wiedzialam jaka srednice ma pecherzyk i wiedzialam ile rosnie na dobe, plus obserwacja szyjki, plus bol, plus potwierdzona owu przez usg

Oczy niebieskie
UWAGA WSTAWIAM PLANOWANIE CHŁOPCA

Suplementy dla żon, pomagające w wytworzeniu śluzu o zasadowym ph:

Olej z wiesiołka (Evening Primrose Oil):
maximum 1 000 mg dziennie,
3 razy dziennie do dnia owulacji
pomaga w osiągnięciu roziągliwego śluzu

Robitussum lub Guaifenesin tablets:
maximum 400 mg,
3 razy dziennie po 2 tabletki,
rozrzedza śluz,
do 3 dnia po owulacji.

Alka Selzter Gold:
nie więcej niź 3696 mg dziennie,
podwyższa ph.

Zielona herbata w kapsułkach (Green Tea):
maximum 315mg.

Potas w tabletkach:
99 mg.

False unicorn:
maximum 900 mg,
podwyższa ph,
pomaga w osiągnięciu rozciągliwego śluzu.

Witamina E:
- 400 iu.

Olej lniany (Flaxseed Oil):
1000 mg,
rozrzedza śluz.

L-karnityna ( L-Arginine):
500mg,
podwyższa testosteron,
pomaga w osiągnięciu rozciągliwego śluzu.

Royal Jelly i Bee Pollen:
podwyższa ph,
pomaga w owulacji.

Kwas foliowy (folic acid):
minimum 2 000 mg.

Hej dziewczyny! ;-)Z mężem zamierzamy starać się o dziecko, już córeczkę mamy więc teraz fajnie było by urodzić synka ;-) Wszystkie wskazówki znam już na pamięć :-D, tylko jeżeli mogły byście tak uprzejme mi podpowiedzieć na temat zażywania ilości kwasu foliowego... W poście było napisane aby przyjmować 2000 mg czy to nie za dużo, biorąc pod uwagę, że w 1 tabletce znajduje się 0,4 mg?

Ostatnia edycja:
hej hej :)

Pierwsza !! :D

zakrecona a widzisz :D jak ja to mowie - rocznik Czarnobyla to najlepszy rocznik, nie dosc ze napromieniowany to jeszcze wszystko na Nas testowali zaczynajac od gimnazjow :wściekła/y:

kiraa gdzie tam taakie mlode !! Mlode jak kazda z Nas :-)

ania_g no chyba niestety od pewnego wieku to juz wszystko idzie na + i coraz ciezej zrzucic nie wiedziec zreszta czemu bo nie zauwazylam zebym przesadnie duzo jadla, ale mimo to mam wrazenie, ze moja przemiana materii zatrzymala sie w miejscu :baffled:

piranha a wiec zaserduszkowalismy :D jeden plus tego cyklu - serducha w koncu byly w calym cyklu a nie tylko do pewnego momentu a potem zero nic :wściekła/y: Tempka nisko, boziu mam nadzieje, ze @ sie szybko pojawi. Plan mam taki, zeby w czwartek jesli do czwartku dalej bedzie nic, isc do tej drugiej gin po cos na wywolanie, bo nie chce sie meczyc jeszcze przez najblizszy tydzien albo i dluzej :zawstydzona/y:
A co do wzrostu - ja zawsze chcialam byc nizsza i miec mala stopke !! :-) Ale nie wyszlo, i obawiam sie ze Ola pojdzie w moje slady, bo majac 9 lat nosi rozmiar ubran na 152cm a buty w rozmiarze 35. Az strach pomyslec co bedzie dalej :szok:

Milla, otóż to, żeby tak wiedzieć na 100% kiedy ta owu była, przecież godziny tu się liczą...ehh
Piraniu, jeśli owu miałam piątek/sobota (10-1/01) to czy nie będzie za późno jeśli zrobię badanie poziomu hormonów 2 fazy 20.01/214 w poniedziałek? Czy może wybrać inny termin? np 17.01, Ostatnio FL wyniosła 13 dni
Miłego dnia Dziewczynki;-)

Witam:-)
Ja wczoraj pol wieczora do 24 w szpitalu spędziłam bo tate mojego K zabralo pogotowieZostawili go na obserwacje

Nuuska no tam my to te króliczki doświadczalne :-D

MIŁEGO DNIA

Czwarta...ale gdybym napisała zaraz jak wstałam to byłabym ...druga !

Po nieprzespanej nocy idę do laboratorium...upuściłam sobie już jednego płynu...a na miejscu upuszczą mi drugiego - cenniejszego !!!

MIŁEGO BABOLE !!!

Witam;)

Zakrecona duzo zdrowia dla Taty Tz.

Ja jestem rocznik 87 i w dodatku z grudnia:/
Ale Wy juz macie po jednym dziecku przynajmniej..

Dzisiaj mam 14dc i wlasnie mialam bol podbrzusza jajnika, zeby to nie byla owu bo meza nie mam przy sobie:/
Ale tak wczesnie owu nigdy nie mialam.
Taki bol moze byc spowodowany czyms innym??

Piraniu ostatnie serduszko bylo w 9 dc i najblizsze moze byc dopiero w 16dc. Nie bylo serduszka w 12dc tak jak proponowalas. Bo sie z M poprztykalam:/

Ostatnia edycja:
Hej!

Kiraa
, hehehe, niezły podstęp :-D Wykres pięknie pnie się w górę!

izunia, stosując dietę na chłopca należy przyjmować minimum 2000 mg kwasu foliowego gdyż jest on bardzo ważny a ta dieta zmniejsza jego wchłanianie, kwas foliowy sam w sobie na płeć wpływu nie ma.

Nuuuśka, ja się nie zdziwię jeśli będziesz mieć teraz drugie podejście do owulki - ten EWCM i wyraźny spadek tempki coś są podejrzane :-) Nie ma szans na zdobycie dziś testu owu? :-) Takie drugie podejście jest tak samo wartościowe jak pierwsze a w Twoim przypadku zapewne byłoby to na plus dla endo. Małpę wywołuje się łykając progesteron a potem go odstawiając, to takie oszukanie organizmu.

gdusia, 20 stycznia będzie już za późno na sprawdzenie poziomu progesteronu, 17 styczeń będzie w sam raz :tak:

zakręcona, jejku :-(, dużo zdrówka dla taty! Wyślę Ci też maila :-), czekam aż Krzyś się obudzi bo zasnął rano w łóżku Kai :-)

anias, czyli będzie 7 dni osłabiającej wstrzemięźliwości, widocznie tak miało być, nie przekreśla to przecież szans tylko żołnierzyki będą mieć trochę gorsze parametry. A ten ból podbrzusza to taki skurczowy czy taki charakterystyczny, najsilniejszy przy poruszaniu i siadaniu?

Ostatnia edycja:
reklama
Piraniu najpierw byl taki jakby ktos mnie szpilkami kul a pozniej jakby na @. Trwalo to moze z 10 min i juz przeszlo. Nie mialo znaczenia czy siadam czy nie, bolalo nawet jak szlam.

Do góry