reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

lenka, jutro wyślę gdyż notatki mam na innym kompie, komp ten jest teraz wyłączony bo w tym pokoju śpi córka :-) Poczytaj koniecznie wytyczne bo odstęp od owulacji jest bardzo mało istotnym czynnikiem. Według mnie dużo lepszą metodą osłabiania plemników jest długa ponad 7-dniowa (dziewczyny z in-gender stosowały np. 2-tygodniową) wstrzemięźliwość - wówczas gwałtownie spada liczba plemników w nasieniu a o to w osłabianiu właśnie chodzi, podobno przy codziennym współżyciu wzrasta poziom testosteronu co nie jest zbyt sprzyjające przy staraniach o córeczkę. Wklejam Ci wykres zrobiony na podstawie doświadczeń dziewczyn z tego forum, jak widać przy 2-3-dniowym odstępie odrobinę więcej osób miało synów a przy odstępie poniżej 24h - odrobinę więcej córki, metoda ta jest więc całkowicie nieskuteczna. Dodam, że metoda "7 czynników" przy spełnieniu minimum 5 czynników ma na naszym forum na razie 100% skuteczność :-)

attachment.php

Ostatnia edycja:
reklama
Nuska, zakrecona
ale Wy mlooode jestescie...... :blink: O h kurde

piranju
ok czwartek, a ja juz sobie podstepnie chcialam skrocic 2 WW :baffled: zeby nikt sie nie skapnal :rofl2:

nic nie czuje, zero czegokolwiek, co jest norma i w przypadku @ i w przypadku II

lenka
bylam na monitoringu, wiedzialam jaka srednice ma pecherzyk i wiedzialam ile rosnie na dobe, plus obserwacja szyjki, plus bol, plus potwierdzona owu przez usg

Oczy niebieskie
UWAGA WSTAWIAM PLANOWANIE CHŁOPCA

Suplementy dla żon, pomagające w wytworzeniu śluzu o zasadowym ph:

Olej z wiesiołka (Evening Primrose Oil):
maximum 1 000 mg dziennie,
3 razy dziennie do dnia owulacji
pomaga w osiągnięciu roziągliwego śluzu

Robitussum lub Guaifenesin tablets:
maximum 400 mg,
3 razy dziennie po 2 tabletki,
rozrzedza śluz,
do 3 dnia po owulacji.

Alka Selzter Gold:
nie więcej niź 3696 mg dziennie,
podwyższa ph.

Zielona herbata w kapsułkach (Green Tea):
maximum 315mg.

Potas w tabletkach:
99 mg.

False unicorn:
maximum 900 mg,
podwyższa ph,
pomaga w osiągnięciu rozciągliwego śluzu.

Witamina E:
- 400 iu.

Olej lniany (Flaxseed Oil):
1000 mg,
rozrzedza śluz.

L-karnityna ( L-Arginine):
500mg,
podwyższa testosteron,
pomaga w osiągnięciu rozciągliwego śluzu.

Royal Jelly i Bee Pollen:
podwyższa ph,
pomaga w owulacji.

Kwas foliowy (folic acid):
minimum 2 000 mg.

Hej dziewczyny! ;-)Z mężem zamierzamy starać się o dziecko, już córeczkę mamy więc teraz fajnie było by urodzić synka ;-) Wszystkie wskazówki znam już na pamięć :-D, tylko jeżeli mogły byście tak uprzejme mi podpowiedzieć na temat zażywania ilości kwasu foliowego... W poście było napisane aby przyjmować 2000 mg czy to nie za dużo, biorąc pod uwagę, że w 1 tabletce znajduje się 0,4 mg?

Ostatnia edycja:
hej hej :)

Pierwsza !! :D

zakrecona a widzisz :D jak ja to mowie - rocznik Czarnobyla to najlepszy rocznik, nie dosc ze napromieniowany to jeszcze wszystko na Nas testowali zaczynajac od gimnazjow :wściekła/y:

kiraa gdzie tam taakie mlode !! Mlode jak kazda z Nas :-)

ania_g no chyba niestety od pewnego wieku to juz wszystko idzie na + i coraz ciezej zrzucic nie wiedziec zreszta czemu bo nie zauwazylam zebym przesadnie duzo jadla, ale mimo to mam wrazenie, ze moja przemiana materii zatrzymala sie w miejscu :baffled:

piranha a wiec zaserduszkowalismy :D jeden plus tego cyklu - serducha w koncu byly w calym cyklu a nie tylko do pewnego momentu a potem zero nic :wściekła/y: Tempka nisko, boziu mam nadzieje, ze @ sie szybko pojawi. Plan mam taki, zeby w czwartek jesli do czwartku dalej bedzie nic, isc do tej drugiej gin po cos na wywolanie, bo nie chce sie meczyc jeszcze przez najblizszy tydzien albo i dluzej :zawstydzona/y:
A co do wzrostu - ja zawsze chcialam byc nizsza i miec mala stopke !! :-) Ale nie wyszlo, i obawiam sie ze Ola pojdzie w moje slady, bo majac 9 lat nosi rozmiar ubran na 152cm a buty w rozmiarze 35. Az strach pomyslec co bedzie dalej :szok:

Milla, otóż to, żeby tak wiedzieć na 100% kiedy ta owu była, przecież godziny tu się liczą...ehh
Piraniu, jeśli owu miałam piątek/sobota (10-1/01) to czy nie będzie za późno jeśli zrobię badanie poziomu hormonów 2 fazy 20.01/214 w poniedziałek? Czy może wybrać inny termin? np 17.01, Ostatnio FL wyniosła 13 dni
Miłego dnia Dziewczynki;-)

Witam:-)
Ja wczoraj pol wieczora do 24 w szpitalu spędziłam bo tate mojego K zabralo pogotowieZostawili go na obserwacje

Nuuska no tam my to te króliczki doświadczalne :-D

MIŁEGO DNIA

Czwarta...ale gdybym napisała zaraz jak wstałam to byłabym ...druga !

Po nieprzespanej nocy idę do laboratorium...upuściłam sobie już jednego płynu...a na miejscu upuszczą mi drugiego - cenniejszego !!!

MIŁEGO BABOLE !!!

Witam;)

Zakrecona duzo zdrowia dla Taty Tz.

Ja jestem rocznik 87 i w dodatku z grudnia:/
Ale Wy juz macie po jednym dziecku przynajmniej..

Dzisiaj mam 14dc i wlasnie mialam bol podbrzusza jajnika, zeby to nie byla owu bo meza nie mam przy sobie:/
Ale tak wczesnie owu nigdy nie mialam.
Taki bol moze byc spowodowany czyms innym??

Piraniu ostatnie serduszko bylo w 9 dc i najblizsze moze byc dopiero w 16dc. Nie bylo serduszka w 12dc tak jak proponowalas. Bo sie z M poprztykalam:/

Ostatnia edycja:
Hej!

Kiraa
, hehehe, niezły podstęp :-D Wykres pięknie pnie się w górę!

izunia, stosując dietę na chłopca należy przyjmować minimum 2000 mg kwasu foliowego gdyż jest on bardzo ważny a ta dieta zmniejsza jego wchłanianie, kwas foliowy sam w sobie na płeć wpływu nie ma.

Nuuuśka, ja się nie zdziwię jeśli będziesz mieć teraz drugie podejście do owulki - ten EWCM i wyraźny spadek tempki coś są podejrzane :-) Nie ma szans na zdobycie dziś testu owu? :-) Takie drugie podejście jest tak samo wartościowe jak pierwsze a w Twoim przypadku zapewne byłoby to na plus dla endo. Małpę wywołuje się łykając progesteron a potem go odstawiając, to takie oszukanie organizmu.

gdusia, 20 stycznia będzie już za późno na sprawdzenie poziomu progesteronu, 17 styczeń będzie w sam raz :tak:

zakręcona, jejku :-(, dużo zdrówka dla taty! Wyślę Ci też maila :-), czekam aż Krzyś się obudzi bo zasnął rano w łóżku Kai :-)

anias, czyli będzie 7 dni osłabiającej wstrzemięźliwości, widocznie tak miało być, nie przekreśla to przecież szans tylko żołnierzyki będą mieć trochę gorsze parametry. A ten ból podbrzusza to taki skurczowy czy taki charakterystyczny, najsilniejszy przy poruszaniu i siadaniu?

Ostatnia edycja:
reklama
Piraniu najpierw byl taki jakby ktos mnie szpilkami kul a pozniej jakby na @. Trwalo to moze z 10 min i juz przeszlo. Nie mialo znaczenia czy siadam czy nie, bolalo nawet jak szlam.

Do góry