reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

kiraa no wlasnie...marzenie.Nas na dwoch zmianach jest 4. Jak jednej nie ma to juz sa 3 i nie ma szans na pomoc bo nie ma nawet kogo dac :zawstydzona/y:Mam nadzieje ze uda mi sie zalatwic urlop na nastepny tydzien. Ola ma ferie i chcielismy gdzies wyskoczyc :blink:

reklama
Kiraa, hahaha :-D, dobry pomysł, kto chce zablokować @ niech zgłasza się do Kai :-D

Nuuuśka, zrób koniecznie test owulacyjny, zdobądź go choćbyś miała na rzęsach stanąć :-), drugi pik cały czas jest możliwy (moja koleżanka ma córkę z owulki w 30 dc po drugim piku LH, to było dokładnie trzydzieści kilka więc jeszcze później) a ten EWCM jest podejrzany :-D, zrobisz to dla mnie? :-)

Truskafka o widzisz :-) dla mnie to byl bardzo drazliwy temat swego czasu. Teraz chce podejsc do tego bardziej na spokojnie ale nic na sile. Zapewne bylo kilka bledow z mojej strony, po cc wstalam dopiero po dobie wiec karmiona poczatkowo butla miala odrzut od piersi od samego poczatku. Wogole moja corka byla jakas inna, nie lubila tulenia, noszenia, kolysania, nigdy przenigdy nie zasnela na rekach... Z perspektywy czasu dostrzegam tez plusy karmienia butla, mala najedzona bardzo szybko przesypiala cale noce, byla zywym aczkolwiek bardzo grzecznym dzieckiem. Nie mam traumatycznych wspomnien zwiazanych z nieprzespanymi nocami, placzem bez powodu... zaluje tylko tych straconych dwoch miesiecy. Masz racje dzieci tak szybko rosna, za szybko... :tak: Trzymaj sie cieplo, pozdrawiam.

O to moje testy z teraźniejszego cyklu, nie wiem czy jeszcze robić i obserwować czy już sobie darować, skoro o tylko takie teoretyczne obserwacje :confused:

Milla dzięki szukałam szukałam ale nie ma szans chyba jest tyle stron,że szok... mój synek ma prawie 1,5 roku nadal w nocy nie daje spokoju i musi cycusia sobie złapać 2-3razy mam problem bo chcę Go powoli odstawić w dzień już dawno nie je a w nocy jest masakra jak nie do buzi too do rączki musi sobie cycusia potrzymać niezle nie ?;/

właśnie dziś dostałam drugi okres od porodu ,dziś pierwsszy kwas foliowy a starania rozpoczniemy w czerwcu no może w maju :)

Co do diety to chyba ona nie może trwać więcej niż 2miesiące ? szukam info co jeść
wiem ,że 3szkl.mleka codziennie
sok żurawinowy
woda uboga w sód i potas a bogata w magnez i wapń chyba muszynianka miała dużo mg.
podobno herbata miętowa

Ph (4-4,5)

Pisała o tym dziewczyna na swoim blogu co prawda ona zaplanowała syna ale były tam wskazówki też dziewczynki ...a na którymś forum były takie wskazówki
wapń w postaci cytrynianu wapnia (nie węglanu wapnia gdyż ten podnosi pH) 1200 mg dziennie, wapń obniża pH
- magnez 300 mg dziennie
- witamina C 500-1000 mg dziennie, obniża pH
- tabletki żurawinowe, ekwiwalent 1500-10000 mg świeżych owoców dziennie, obniżają pH
- witamina B6 100 mg dziennie, podnosi progesteron, najlepiej przyjmować ją w preparacie typu B-Complex (np. B-100 firmy Puritan's Pride) gdyż witaminy B powinny być ze sobą w równowadze, nadmiar jednych może powodować niedobór innych a np. niedobór witaminy B12 może być przyczyną poronienia
- wszelkie zakwaszające preparaty typu Sylk (kwaśny lubrykant stosowany tuż przed staraniami), Replens, Rephres, globulki zakwaszające i inne
- kwas foliowy 800 mcg dziennie

Mężczyzna powinien łykać Ca, Mg, witaminę C i kwas foliowy.

Co wy na to pokrywa się chyba ?

Haha dobre z tyn blokowaniem Tak wiec Piranha popros Kaje zeby zablokowala moja @ :-D
Zamówiłam ta sama wit c co mi wyslalas alw 500 i bede lykac 2 razy dziennie :-)

Melduję że żyję ...ale przykro mi nie mam mocy !!!
Mam co chciałam...mdłości wygrywają...blehhhhh

Witam nowe koleżanki i trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Nuuśka Zakręcona Kiraa Matik i wszystkie inne dziewuszki które w chwili obecnej wyleciały mi z głowy &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Gorgusia co u Ciebie ?

gdusia jak dla mnie pozytyw 10 dc o 21
Kira małe liski i nne dziewczyny.JAk znajde swoje starnia to wkleję ale musze trochę poszperać w postach. ten opis co wkleiłyście to taki pierwszy z momentu po staraniach. Potem dokładniej opisywałam co robiłam. Powiem szczerze mi w tym cyklu wszystko się jakoś poskładało do kupy ale jak na drugi dzień pisałam byłam w ogromnym stresie czy to było O+12. Czytałam książkę Hazel kilka razy jak i szchetlesa, o metodzie O+12 dowiedziałam sie z babycompa-to komputer cyklu w którym jest zaprogramowana ta metoda jako pomoc w uzyskaniu wymarzonej płci. Ja planowałam się odpowiednio przyblizać począwszy od 5 dni przed Owu.w szczęśłiwym cyklu wyszło mi 6 dni przed, a że temperatura wskazałą spadek, test owu wyszedł postarałam się zastosować O+12. Ale czy ta metoda się sprawdzi przezywałam do momentu kiedy okazało się ze corcia. Ja chłopców mam z dnia przed owu i se stosunku dwa dni przed więc jak dla mnie takie przybliżenie sie do owu poskutkowało by synkiem. Ja myśłę że w tych metodach chodzi o wychwycenie okresu średnio płodnego z kremowym kasnym śluzem który pojawia sie zarówno kilka dni przed owu(pytanie tylko ile przed u kazdej z nas) albo razu po owulacji kiedy to śłuz szybko zmienia swoją wartosc na odczyn kwaśmy, wygląd kremowy zakończając fazę płodą.

co do karmienia to ja tylko po miesiącu, teraz mam plan przynajmniej poł roku tylko że ja z tych zwierconych i lezenie jest dla mnie utrapieniem. a jak wiadomo przy karmieniu trzeba swoje wylezec czy wysiedzieć. Ale dla córci postaram się ze wszystkich sił.

J a kupiłam już maść Purelan, herbatkę i kwake z medeli. Mam tez ich lakatator. a więc przygotowana jestem, Ale jak to elmo napisłą narazie urodzimy a potem zobaczymy. ja mojemu m tez powiedziłąm że ukrócę owiedziny wszystkich gości. u mnie łatwiej bedzie niż u elmo bo ja jedynaczką jestem.

niebieskie oczy przygotowania jesteś perfekcyjnie. ubranka sliczne, też byłam w smyku i oglądałąm wyprzedaze ale ja juz sporo ubranek mam wiec jakoś się opnowałam i nic nie kupiłam. na pierwsze miesiące mam a potem zobaczę jak będzie rosła.

ale sie rozpisałam sorki

Załączniki

• 06.09.jpg
    06.09.jpg
    1,8 MB · Wyświetleń: 43
Dziewczyny na lutowkach sa wiesci od Darii! Urodzila synka 7 stycznia maly jest wczesniaczkiem ur w. 34 tc.
Wow zaczynam sie bac :)
Daria mega gratulacje! Zdrowk dla was!

reklama
Do góry