reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witajcie dziewczyny,
tak sobie myślę, że fajnie by było poczekać z określeniem płci do porodu, bo jak się dzidzia pojawi to płeć staje się obojętna :tak:
Jak byłam w ciąży z synkiem, to na USG nie pytałam o płeć ale zerknęłam na monitor i zobaczyłam męskie atrybuty :-D a dodam, że wcześniej nie byłam w stanie odróżnić głowy od nogi :-D

Piranho, chciałam Cię zapytać o śniadania w diecie dziewczynkowej. Czy wystarczy ich nie jeść w okresie owulacji? Chodzi o to, żeby poziom glukozy był niski, tak?

reklama
piranha testow jeszcze nie zamawialam bo nie mialam kiedy, dzis wieczorkiem bede zamawiac jak wroce z pracy.
Do do piku...eh nic juz nie zmienimy chyba niestety, pozostaje miec nadzieje, ze albo owulacja byla wczesniej, albo poprzednie zolnierze Ł. byly tak silne ze przetrwaly :zawstydzona/y: No bo co innego...jestem podwojnie wsciekla na ta gin, nie spodziewalam sie tego po Niej. Podlosc i nic poza tym. Bol byl wczoraj bardzo silny, ale ja od paru dni czulam wyraznie jajniki co tez pisalam, bolaly mnie i ciagnely jak nie wiem. Ale wczoraj wieczorem bol byl okropny, choc moze odczulam to nad wyraz przez badanie ? Moze ona cos tam za bardzo pogrzebala, nie wiem :sorry:Achh..w ogole jaki mamy plan na ewentualny przyszly cykl ?
co do testow jeszcze jedno - one wygladaly po prostu tak jakby hmm..z kazdym dniem wartosc LH byla coraz mniejsza bo i krechy byly coraz slabsze, wiem ze te testy sa gorszej jakosci na pewno od tych, ktore Ty uzywalas, ale do tej pory wszystko bylo klarowne :/ a pik zawsze utrzymywal sie minimum dwa dni, jak dostane tescior w aptece, nie wiem czy bedzie sens testowac dzis wieczorem jeszcze ?

Ostatnia edycja:
Nuuuśka, no pechowo wyszło z serduszkami :-( ale niestety zawiniła tu lekarka, stawiam na owulkę wczoraj (kiedy pisałaś wtedy o bólach jajników to pisałam Ci, że na pewno rośnie drugi pęcherzyk i będzie drugie podejście :-)) a wtedy serduszko z 20 dc to aż 3 dni odstępu a serduszko z 24 dc wypada za późno, no pech jak cholera ...może było jednak jakieś przesunięcie, które dałoby szansę, kto wie :-) Co do testów - po prostu myślałam, że na tamtym również kreska kontrolna wyszła blada a nie powinno tak być, jeśli nie to zwracam testom honor :-D Zatestuj dziś to zobaczymy czy w razie co jesteśmy wciąż blisko czy już dalej od owulki. Jeśli zaś chodzi o plan na kolejny cykl, hmmm, może zioła + Estrofem 2x1?

Nuuśka, choroba, czyli wychodzi na to, że owulka jednak byla, głupia głupia ginka :wściekła/y:

zakręcona, szkoda że test wyszedł negatywny:-(, ale dopóki nie ma @ jest szansa i trzymamy mocno &&&&&&&

małe liski, podziwiam Cię za to postanowienie, bo ja bym w życiu nie wytrzymała w niewiedzy. a na samą myśl o szarlotce do porannej kawy ślinka mi pociekła, chociaż to już wieczór prawie:-p:-)

Dorcia jak tam mdłości?

Piranha teraz jak z Nuuśką zaczęłyście wyliczać które serduszka były w czasie a które nie, sama zaczęłam się nad swoimi zastanawiać i je analizować :zawstydzona/y::-)

a ja dziś od kilku godzin mam średni humor, trochę popsuła mi go 'przyjaciółka' grrr...:wściekła/y: poza tym postanowiłam wziąć się za angielski we własnym zakresie i codziennie co najmniej kilkanaście minut poświęcać na szlifowanie języka. będę sama się biczować jak nie będę systematyczna:-)

Piraniu, póki co rozglądam się za nową panią gin, więc w tym cyklu z usg raczej nici. Poziom hormonów będę oznaczać w przyszłym cyklu, bo w tym 3dc wypadł mi w święta, może wtedy coś się wyjaśni:no: Jakoś mam złe przeczucia, chociaż gin mówiła, że trzeba się cieszyć, że pęcherzyki są i to jeden taki dorodny...

Nuuska kurcze ja tez jestem zla na ta ginekolog Twoja :mad: jak tak mogla :-( wlasnie tak to jest z ta sluzba zdrowia Ja jakis czas temu pokłóciłam u lekarza rodzinnego bo chcialam skierowanie na badanie a babka do mnie nie ma sensu wypisywac bo i tak bede czekala rok na termin a po chwili: to ja moge Pani podac namiary do dwoch lekarzy ktorzy robia prywatnie Tak mnie wpienila ze szok Powiedziałam jej ze jak Pania stac chodzic prywatnie to super ale mnie nie a wkoncu co miesiac sama oplacam skladki do zusu w wysokosci 1100 zl i chyba mi sie cos nalezy I dziwmym trafem udalo mi sie znaleźć tetmin za miesiac

lilly, Ty ten sam rocznik co ja wnioskując po nicku :-) Twoje serduszka wypadły dość dobrze bo dzień piku LH to najpłodniejszy dzień cyklu :tak: Jeśli chcesz zwiększyć szanse na ciążę to działajcie co mniej więcej 4 dni, koniecznie serducho w dniu piku i poprawiny kolejnego dnia. Wiem jednak, że zależy Ci na córeczce a wtedy wskazane osłabianie żołnierzyków jak u Ciebie :-)

Kiraa, wyjaśniła się zagadka z tymi smsami, które do mnie nie dotarły? Może wyślij mi testowego smsa a ja dam znać czy dotarł? Zadziałaliście wczoraj bądź dziś rano?

Matik , zakręcona przykro mi. Ja również bardzo wierzyłam że tera się uda. Tak więc zaciskam kciui za nowy cykl.
krytstian a ty kiedy masz termin następnej @
piranha, elmo a więc po wizycie ok. lekarz dalej twierdzi że dziewczynka i nawet się oburzył jak mówiłam o pomyłkach bo powiedził że jak nie widzi to nie mówi ale jak tak dobrze widać to każdy laik powinien poznać. A więc wierzę mu i odczłam ulgę. Dzidzia zdrowa podobno duża ma już 2245 g, ułozona główka do dołu, szyjka 20 mm a więc sie skróciła ale jest zamknięta. zalecenie mam leżenia i dotrzymania do lutego.
elmo ja również już powoli mam dosyć, powoli się kolibię na boki, brzuchol duży. A emocje sięgają zenitu, spac nie mogę myślę jak to będzie.oczywiście dalej myślę nad imieniem.
Dziewczyny napisze wam jakię bierzemy pod uwage, jak możecie napiszcie które Wam się podoba najbardziej
1. Gabriela
2. Alicja.
3.Patrycja
4.Amelia
5.Klaudia
6.Julia
7.Michalina
8.Łucja
9.Maria
10.Weronika

anias2 tak to jest z tymi facetami. tobie zalezy skaczesz obok a oni po prostu zapomną, szkoda gadać.
nuśka ale się uśmiałam "łukasz wstawaj owulacja". A co do gina to faktycznie beznadziejny.
dorcia a jak twoje nerki?
ksiezniczka fatalna pomyłka, faktycznie już się nastawiłas i tu nagle taka pomyłka. Ja wierzę że lekarze teraz mają lepszy sprzęt chociaż mojego syna 7 lat temu lekarz wypatrzył juz w 13 stym tygodniu.

reklama
Zakrecona
ahh, moze jeszcze pojawi sie ta druga krecha, co? Dbrze powiedzialas , ze placisz w koncu skladki

nuska
kurde pieczone .... :crazy:

Piranju
wyslalam C dzis w ciagu dnia z 5 smsow i mam potwierdzenie ze dochodza..... Kurde do kogo ja je pisze :szok:

Do góry