reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

zdecydowałam się, że jednak będę chciała poznać płeć... bo jeśli to dziewczynka to będę potrzebować czasu aby oswoić się z tą myślą... myślę, mój mąż i córka będą potrzebować tego jeszcze bardziej... oboje bardzo się nastawili na chłopaka...

reklama
Mar-chew nie wyobrażam sobie nie poznać płci, nie umiałabym czekać aż do porodu, chociaż mam koleżankę, która też nie chciała wiedzieć. A powiedz mi, robiłaś test z sody, ja mniej więcej w twoim czasie robiłam, tydzień dwa przed "wyrokiem" :-)
U mnie było łatwiej, bo córka chciała siostrę i była delikatnie mówiąc zniesmaczona, że ma być braciszek, już jej na szczęście przeszło.

anias, dzięki kochana, po Nifuroksazycie choroba całkowicie zniknęła :-) A może niech łyka Mucosolvan w tabletkach (taka forma też podobno może być)?

Milla, chętnie pomogę! :-)

Dorcia, gratulacje dla szczęśliwej mamusi! :-)

Marchew, ja też bym jednak wolała wiedzieć, lepiej się wcześniej nastawić odpowiednio i nie poczuć (odpukać) zawodu przy porodzie, to przecież jedna z najszczęśliwszych chwil w życiu. Kiedy idziesz na USG bo płeć na pewno już pięknie widać? :-)

Piranhatest mialam 10 .wiec jak Ci sie wydaje powinno cos pokazać? Lukne jak wroce z pracy A patrzylas na wykres? Dziś lekki spadek ale mierzylam 30 min wcześniej a w nocy budzilam sie i srednio spalam

zakręcona, jeśli implantacja była w dniu tego plamienia to 10-tka powinna już coś pokazać, sprawdź koniecznie po pracy czy nie ma cienia kreski. Spadek o 0,12 to żaden spadek, w ciąży też są spadki gdyż rośnie zarówno progesteron jak i estrogen a te hormony wyrzucane są impulsami (progesteron podwyższa a estrogen obniża PTC). A śluz nadal jest mleczny czy już przezroczysty, wodnisty?

zakręcona, często taki świadczy o spadku progesteronu i zapowiada @, oczywiście nie ma tu sztywnej reguły. Jeśli nie udało się teraz to w kolejnym cyklu zbliżycie się bardziej do owulki, u mnie 2 dni też nie zdawały egzaminu. Oczywiście nadal trzymam mocno kciuki!

Piraniu mam pytanie. Czy moge tak zrobic z M.

Wczoraj bylo serduszko czyli 9 dc po ok 2 tygodniach abstynencji. Teraz serduszko bedzie 12dc pozniej 15dc, 16,17,18,19,20. Moze tak byc czy przegielam troche;)

Ostatnia edycja:
anias, ja bym to zrobiła inaczej:

- serduszko w 12 dc
- w 13 dc test owu, jeśli negatywny to nie działacie
- w 14 dc test owu, jeśli negatywny to nie działacie
- w 15 dc test owu, jeśli negatywny to nie działacie
- w 16 dc test owu, działacie
- w 17 dc test owu, jeśli negatywny to nie działacie
- w 18 dc test owu, jeśli negatywny to nie działacie
- w 19 dc test owu, jeśli negatywny to nie działacie
- w 20 dc test owu, działacie

Jeśli w międzyczasie w którymś z powyższych dc pojawi się pik to działacie tego dnia (najlepiej 12h po piku) i poprawiacie kolejnego dnia w odstępie nie dłuższym jak 24h. Rozumiem, że chodzi o zwiększenie szans na ciążę :-)

reklama
Tak chodzi o zwiekszenie szans na ciaze:D

Czyli w 16 i 20 dc bez wzgledu jaki test bedzie mial wynik to dzialamy tak?

Zalozmy ze 16dc test bedzie negatywny ale dzialamy mimo to(?) a 17dc bedzie pozytywny to dzialamy i 17 i 18dc tak?

Do góry