reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Nuuska to super ze tempka do góry sie pnie :-) cos tam te kopniaki pomogły to dzisiaj w nocy twz bede ja kopac :-)
Plamienie male,jasorozowe-jasnoczerwone a później na wkladce zmienilo kolor na brunatne Teraz juz nic tylko jak wstałamTeraz jestem w pracy to nawet nie mam jak zatestowac ale chyba poczekam do przyszlego tygodnia

Piranha wcale Wam sie niedziwie że na początku mialyscie problem z odnalezieniem na zdjęciu psa:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Hejka
Nuuuśka, Zakręcona, Matik, Kiraa, Anias2 nieustannie trzymam za Was &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& a n a jwiększe i najmocniejsze za Ciebie Nuuuska:tak:.

Ja na luzie... nawet nie wiem ile dni po owu jestem. Co do tempki... haha też nie wiem. Testy owu mi sie skończyły przed pikiem LH. Ale nie stresuję sie tym wszystkim nareszcie totalna bezmyślność jeśli chodzi o ciążę... wiem tylko, ze w 9 dc w prawym jajniku pechol 14,4 mm a w lewym 13,5 mm. I ot cała moja wiedza na temat tego cyklu. Wyniki hormonalne rewelacja.

Dorcia życzę zdrówka
Nuuuska mój termin @ to 16/17 styczeń:-)

Piranha dziękuje za wszystko, ściskam Ciebie mocniutko:tak:

MIŁEGO DNIA DZIEWCZYNY

Ostatnia edycja:
Dzień dobry

Piranha - serduszka były coś w okolicach 22, od piku do owulacji to nie zawsze miałam tak samo ostatnie dwa cykle to ok 24h wcześniej było dłużej 30h ale też krócej ok 12h więc nic nie wiadomo ;-)Piszę tu o odczuciach i liczę od piku do bólu owulacyjnego.

Nie wiem też do końca czy o tej godz.22 12dc to był już pik czy trosze później bo tego dnia już później nie robiłam testu, o tej 22 kreski po prostu były podobne i uznałam to za pik. Ale o o godz. 19 jeszcze druga kreska była zdecydowanie słabsza więc nie wiem czy tak szybko mogło się tak zmienić ? 14dc ok godz 12 kreski były już zdecydowanie identyczne.

Wiesz gdyby M był na miejscu to byłaby inna sytuacja a tu niestety trzeba było się dostosować - wrócił dopiero 13 dc wieczorem. Gdyby nie to ustawiłoby się serduszka idealnie czyli 12h po tym piku, no ale co zrobić, sytuacja była taka a nie inna i trzeba było się dostosować. Nie chciałam już odpuszczać tego cyklu bo jednak udało się wstrzelić z M w okolicach owulacji, a nawet to u nas nie jest proste, a kolejny cykl w którym moglibyśmy się zgrać pod względem owulacji to marzec/ kwiecień a z moimi 35 latami już nie mam czasu na takie grymasy ;-) Zresztą też nie miałabym gwarancji że np. w kwietniu by się udało. I jak to wszystko oceniasz- biorąc pod uwagę wykres ?

Nuuśka - no pięknie skok się pojawił !!! trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&

Hej dziewczynki
Kira nie za testuje bo nie mam testów ale chcę spokojnie poczekać aż minie termin i wtedy ewentualnie jeżeli się coś by udało to już poniedziałek więc nie długo choć nie myślę o tym terminie

Pirania w tym cyklu jak nigdy mam bardzo zimne stopy dlaczego ? jak myślisz?

Hej krystianmartin dzięki za twoje kciuki Ja za Ciebie też trzymam :tak:

Oczy niebieskie - szkoda że żadna z dziewczyn nie przetestowała tylko z tym ph:( ale jak ja zacznę staranka to myśle że będę się starała o niskie ph i na tym będę bazować tylko. :):):)
Anias2- mam synka jak widać na suwaczku:) pragne drugiego dziecka ( marze o córeczce, jednak z rozsądkiem mam nadzieje:))jednak nie ma teraz sprzyjających warunków na kolejny skarb...... oby kiedyś były:)
Kirraa- pamiętam że przybyłaś do Nas jak ja ujrzałam dwie kreseczki na teście ciążowym;) tak sobie mysle czasami co by było gdyby.....no ale czas leci i nie mamy na to wszystko wpływu:( nigdy nie myślałam że przydarzy się to mnie....czyli ciąża biochemiczna

wiecie dziewczyny zaczęłam dziergać na szydełku i drutach:):):) początki oczywiście:) teraz robie buciki trampeczki dla malusieńkiej dziewczynki (bo akurat mam dużo różowego) :):):) jak skończę to się pochwale:-D

pozdrawiam Waszystkie kobietki

Witajcie,
Piranha- super,że u Was już lepiej. Precz z chorobami!
Nuśka-piękny skok! &&&
Zakręcona- ja bym nie wytrzymała...jak głupia od 10dpo testowałam testami 10 i....nic tam nie było. Po wyjęciu ze śmietnika już coś było :laugh2: Trzymam kciuki.
Ale mi się kręci w głowie dziś.... za długo spałam. Mój Kaci to straszny śpioch się zrobił i dziś całą familią o 9.30 się obudziliśmy.... Poza tym żadnych objawów ciąży. Delikatnie czasem mnie zemdli i tyle....

Kiraa- ja chciałam wczoraj sobie wpisać w sygnaturę termin wizyty i mi się błąd wyświetla... why?

Miłego dnia.

Nuska czas leci serio, jakos tym razem w ogóle szybciej :D tylko początek się dłużył haha

Dorcia hahahahah to jest myśl :p

Oczy niebieskie wiem wiem, po prostu sama się nakręcałąm, że może :D hihihihi

mamakubulki :) faktycznie mało zaglądasz, ja starałam się o dziewczynę, ale od początku wiedziałam, że to chłopiec, zawaliłam odstęp, wiem, że tu dziewczyny mówią, że to mniej istotne, ale u mnie musiało być ważne :D trochę mi żal, a z drugiej strony chłopcy lepiej się dogadają :) a ja mam jeszcze trzecią szansę jak zdrowie pozowli :p
A Ty? planujesz? :)

Kiraa u mnie nub? :D kolejny to za jakieś 2-3 lata :p A Ty jak się miewasz?

buziaki aha glukoza fuuu :D

Polisia mówisz że glukoza bleeeee...a wcisnęłaś cytrynkę ?

Nuuśka &&&&&&&&&&&&&&&

Piranha
ja się chyba wykończę w najbliższym czasie...bieguna nadal trzyma...biegam co kilka godzin więc nie jest źle...bolą mnie obydwie nerki...i podbrzusze. Beczeć mi się chce jak pomyślę że czeka mnie takie bolesne osiem miesięcy...Boże żeby tylko wszystko było dobrze z fasolką !!!
Powiedz mi jak mam ból podbrzusza i nie wiem czy boli od złażącego kamola czy z fasolką coś się dzieje...jak to rozróżnić ?!
Wiesz gdybym wiedziała że dam maluszkowi tak ciężki start ( a może i całą ciążę taką) to chyba nie zdecydowałabym się nigdy na dziecko ! TAK MYŚLĘ !

Krystian
jak po Świętach ? Mężasty już pojechał ? Jak spędziłaś Sylwestra ?

Oczy niebieskie obiecuję że po pierwszej wizycie będę skrupulatnie obserwować moje owłosienie !!! Wszędzie...podpachowe, nanogowe , naręcowe też ! A co !

Gorgusia też nie masz objawów ... hmmm nie wiem czy się z tego cieszyć czy płakać ? Ty przynajmniej widziałaś bąbelusię a ja...ciągle w niewiedzy !
Mnie się tylko raz w głowie zawróciło i oblał mnie zimny pot...stojąc w kolejce w mięsnym.

Matik Kiraa &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

For all of U &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Ostatnia edycja:
reklama
piranha a czemu nie spelnia warunkow owulacji ?? a ja juz sie cieszylam, ze jak tak ladnie poszla do gory to znaczy ze owulacja jednak byla :-( Bo Ty dalej obstawiasz, ze ona sama byla w dniu kiedy ustawilam granice wyzszych temperatur tak ? To o ile jutro musialaby wzrosnac zeby mozna bylo potwierdzic owulacje, i w sumie w jakim dniu ?
W srode na wizycie u gin powiem jej o tym, ze ten cykl ciezki jesli chodzi o ustalenie czegokolwiek, zobaczymy tez co pokaze usg, bo jesli owulacja byla to na pewno bedzie jeszcze plyn badz cialko zolte wiec progesteron chyba moge odlozyc na dalszy plan prawda ?

krystian :)*** Dziekuje kochana !!! :))) Super, ze Twoje wyniki w porzadku, ze owulacja mogla byc z dwoch pecholi - podwojna szansa na fasolke :happy: Juz Cie wpisuje na liste z aktualna data i powielam pytanie Dorci - jak spedzilas Swieta i Sylwestra ?? :)

mamuśkamimi a jak u Ciebie jest z pikiem ?? czy pojawia sie on na dluzszy czas jak wczesniej u mnie, np przed 2 dni sie pokazuje, czy masz moment piku na jednym tescie a potem juz ewidentnie krecha blednie z kazdym jednym testem ?
Dziekuje za kciuki, ale trzymaj mocno za jutro jeszcze !!!

Ana naucz mnie !!! ja zawsze chcialam robic na szydelku i drutach ale niestety ciagle mi z tym nie po drodze :/ a dla kogo te buciczki robisz :D ??

gorgusia hehehe to robisz to co ja :p ja tez czesto testowalam, potem test wyrzucalam ale oare razy natchnelo mnie na wyciagniecie go i zobaczenie czy cos tam jest ale niestety - nawet zawartosc smietnika nie zmienila tego co bylo na tescie :-p

polisia ja juz nie pamietam jak bylo u mnie, ale pierwsze miesiace zawsze najbardziej sie ciagna bo najbardziej stresujace a potem jak juz wiesz ze wszystko jest i bedzie ok, to leca i Nim nie obejrzysz juz masz maluszka kolo siebie :)))

STYCZEŃ 2014

matik2012 - termin @ 06.01. ( 8 cykl starań )
zakrecona - termin @ 6-9.01 ( 2 cykl starań )
krystianmartin - termin @ 16/17.01 ( 21 miesiąc starań )
Nuuuśka - termin @ 17.01 ( 9 cykl starań )
Kiraa - termin @ 22.01 ( 3 cykl starań )
Annette - termin @ .01 ( 3 cykl starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

maggie2205 ( luty 2014)
milla ( marzec 2014)

kate18 (wiosna 2014)
mamakaja (wiosna 2014)

roszpunka ( wiosna/lato 2014)
Airfix ( lato 2014)
ania_g21 ( ..2014)

Ostatnia edycja:
Do góry