reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

matik bo piranha podejrzewa ze ta moja owu to wcale mogla nie zawitac jednak dlatego sie pytalam ale ja jej nie szukam !!! :-) dla mnie to ja mam nadzieje, ze ona rzeczywiscie byla i jutro bedzie tylko temp. w gore :) Po prostu wzielo sie to stad, ze pik pojawil sie nagle na jednym tescie w poludnie, a wieczorem juz test byl negatywny gdzie u mnie przewaznie pik utrzymywal sie minimum 2 dni :eek: pokrecone to wszystko Ci powiem !
Ajjjj kochana Ty testuj !!! :DDD

kiraa haha :-D a co ! Niech od razu bedzie parka :-D

ana a ja mam nadzieje, ze jednak za niedlugo bedzie dla kogos !! :tak: kiedys robilam na urwanie glowy bransoletki z muliny, wszelkiego rodzaju innych sznureczkow oj tak, mase tego mialam, potem nawet zaczelam sprzedawac ale teraz juz sie to wykruszylo z braku czasu :/

reklama
jak widziałam zdjęcia i teraz tempki to rośnie więc spoko , owszem jeszcze faktycznie nie potwierdza ale jeszcze 2-3 dni i potwierdzi :)

nie nie nie testuje poczekam jak minie bo pewnie nic nowego;) widzę że dojrzewa moja cierpliwość :rofl2: chociaż tyle

ale postanowiłam ze jak teraz się nie uda to rezygnuję na jakiś czas ze staranek tzn będziemy się przytulać z zabezpieczeniem, muszę odsapnąć :no:

[SIZE=-1]Anias jak korzystam z telefonu mam tak samo, żadnych suwaczków ani wykresów w podpisach nie widzę, jesteś normalna :D
Ana87 zazdroszczę umiejętności szydelkowania, zawsze chciałam się nauczyć a jakoś mi nie wychodziły te maciupkie oczka...
Nuuuśka trzymam mocno kciuki za jutrzejszą tempkę, tak samo czekam na skok mojej więc wiem co czujesz ;)
Matik uda się teraz &&&

[/SIZE]

Witajcie Dziewczynki,
dawno mnie nie było :tak:
U mnie nic się nie zmieniło, z dietą tylko sobie dałam spokój bo bardzo źle na mnie działała. Będę tylko obniżać ph, co będzie to będzie.
Widzę, że niektóre Wasze wykresiki piękne :-), Nuuśka, między innymi Twój, trzymam kciuki.

Oczy Niebieskie - ja używam tego kremu, była jakaś promocja z kremem pod oczy gratis i dlatego kupiłam, krem nie uczula a mnie mało co nie uczula, ogólnie jest ok.

Dziewczyny, Piranho, czy któraś z Was używała testów owulacyjnych o czułości 40? Ja przez pomyłkę taki kupiłam i teraz mam dylemat. Robiłam rano w 8 dc, wyszedł negatywny a wieczorem miałam mega ból owulacyjny :szok: Nie wiem o co chodzi, czy test zawiódł czy jednak nie było wcześniejszej owulacji?

mamuśkamimi, dziewczynce sprzyjała ta prawie 3-tygodniowa abstynencja, przeziębienie i brak EWCM, reszta sprzyja wybitnie chłopcu :tak:, szacun za tyle suplementów i dietę. Co do odstępu od owulki to mogło być kilka godzin przed (co byłoby na rękę przy planowaniu synka) a mogło też serduszko trafić prosto w owulację co jest mniej korzystne, mi się wydaje z Twojego opisu, że trafiłaś jeszcze przed owulką :-) A pH było cały czas wysokie? Jak długo pilnowałaś pH bo po owulacji szybko spada? Moim zdaniem szanse na synka bardzo duże, trzymam kochana kciuki i nie mogę się doczekać niebieskich gratulacji po podglądnięciu nuba :-)

Matik, zimne stopy niestety mogą mieć związek z niskim poziomem progesteronu, progesteron rozrzedza krew dzięki czemu łatwiej ona krąży w organizmie, niskie poziomy progesteronu mogą spowodować, że dłonie i stopy będą chłodniejsze. Oczywiście nie musi mieć to związku z hormonami, ja np. mam prawdopodobnie objaw Raynauda, który powoduje nagłe kurczenie się naczyń krwionośnych stóp, powodem tego skurczu może być niska temperatura albo silne emocje.

Polisia, a Ty pilnowałaś by pH nie wzrosło powyżej 5 aż do samej owulacji? Wkładałaś na noc np. tampon limonkowy bądź inaczej zabezpieczałaś się przed skokiem pH? Ja tam zawsze marzyłam o trójce dzieci, to była dla mnie taka idealna liczba :-), niestety życie to zweryfikowało.

Dorcia, masakra jakaś :-(, mam nadzieję, że już lepiej, jak się teraz czujesz? Nie mam pojęcia jak to rozróżnic gdyż nigdy nie miałam ani problemów z nerkami ani bóli porodowych. To jest taki ostry ból czy taki bardziej skurczowy? Jestem pewna, że te problemy niebawem sie skończą a kolejne miesiące Ci te wszystkie nerwy wynagrodzą z nawiązką. Już za 11 dni wielki głaz spadnie Ci z serca, zobaczysz, że z Maleństwem wszystko w porządku i ujrzysz jego małe, bijące serduszko.

Nuuuśka, by warunek owulacji był spełniony to jedna z 3 tempek po owulacji musi być wyższa o minimum 0,2 od najwyższej z 6 tempek przed skokiem, musiałaby zatem jutrzejsza tempka wskoczyć na poziom 36,48 lub oczywiście wyższy, mam przeczucie, że tak będzie :tak:, dzisiejsza tempka ładnie podskoczyła ale startowała z niskiego pułapu więc mogła nie podskoczyć do 36,48 :-) Tak, jeśli była owulka to obstawiam, że była w 17 dc :tak: Z tym progesteronem to miałam na myśli by sprawdzić czy leniwy wzrost tempki po owulki świadczy u Ciebie o niższych poziomach progesteronu czy nie, tak żeby się tym w przyszłości nie stresować :-) ...oczywiście nie będziemy już miały okazji się o tym przekonać bo tempka będzie wysoko przez wiele miesięcy :-) Doczytałam właśnie, że test negatywny, jakoś czuję, że jutrzejsza tempka poszybuje w górę.

lilly78, witaj i rozgość się! :-) Warto sprawdzić podstawowe hormony czyli LH, FSH (od razu ocenisz rezerwę komórek jajowych :-)), estradiol, testosteron, TSH w 3 dc oraz progesteron i prolaktynę w połowie fazy lutealnej.

Annette, te testy nie wykryją piku jeśli w czasie wyrzutu LH nie osiąga poziomu 40 mIU/ml, zazwyczaj w czasie piku LH osiąga poziom 35–60 mIU/ml więc test 40-tka powinien go wykryć, zdarza się jednak, że niektóre kobiety mają niższe poziomy LH w czasie piku, wówczas test o czułości 40 będzie za słaby. Jeśli ktoś ma wysokie poziomy LH to testy 20-tki mogą być za czułe. Owulacja w 8 dc to według mnie trochę za wcześnie.

dzięki pirania ja generalnie mam niskie ciśnienie 90/58 nawet :) a nerwy w tym cyklu również mam więc kto wie czy to nie wpłynęło choć dziwne bo dawno tak nie miałam

Lilly witaj :-)

Anete
fajnie ze wrocilas :-) hm z tymi suwaczkami to zobacz na fajnamama.pl

Matik
ja mam podobne cisnienie... Mi tez zimno ciagle, nawet latem potrzebuje skarpet :szok:

Hej hej.

Piranha ja mam zawsze zimne stopy i dłonie odkąd pamiętam. AAAAA muszę sobie zbadać w następnym cyklu te hormony. Przeraziłam się, że mogę mieć niski progesteron, no ale nie ma co gdybać tylko trzeba sprawdzić.
Piranha faza lutealna to jest po owu?? W połowie to tak gdzieś ok 20dc?? Dla mnie to nie jest tak oczywiste więc muszę się dobrze dopytać :zawstydzona/y:
Mamokubulki super, że zajrzałaś ja czasem myslę o Tobie. Mnie też cały czas nie opuszcza marzenie o córeczce, dlatego dam sobie jeszcze jedną szansę:tak:

Trzymam kciuki NUska

Za wszystkie &&&&&&&

reklama
Piranju
uwaga zaczynam meczenie Ciebie:szok: pare dni mialas spokoju, koniec z tym :eek:
mam 8 dc, persona pokazuje mi przyrost estrogenow- kreska ciemna i przyrost lh w porownaniu z 6 dc. Czyli ok , boli mnie podbrzusze... Test lh wykonany dzis wieczorem pokazuje cien cienia , mam ewcr :szok: dlaczego? I najwazniejsze ph bez niczego 3,8/3,9. czy mam stosowac Rephpresh?

Do góry