reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Polisia to my częściej o owłosieniu i żyganiu będziemy pisać...a Ty będziesz częściej zaglądać !?
Polisia a Ty kochana minęłaś 25 tydzień....jejuśku ale ten czas zasuwa !!! Kciukam za pyszniutką glukozę &&&

Nuuśka kupka prania rośnie !!!

Ania byłaś do tej pory na Nuva Ring ?

Marchew
ja jestem pewna że u Ciebie inne objawy zwiastują inną płeć ....skrobnij sobie w sygnaturce datę kolejnej wizytki , co?

Zakręcona &&&&&&&&&& cały czas !!!

Matik &&&&&&&&&&

Piranha kochana ...od Was choróbsko przylazło do mnie ....mam taka biegunę że chyba będę dzisiaj spać w WC !!!

Ostatnia edycja:
reklama
Dorcia oj co ta za wirus grasuj?!? :wściekła/y: Trzymaj sie kochana i oby szybko minęło

Hahaha przeglądalam zdjecia na tel i znalazłam cos takiego :-D

Załączniki

• DSC_0246.jpg
    DSC_0246.jpg
    28,4 KB · Wyświetleń: 35
Ostatnia edycja:
Mar-chew no tak się często zdarza, że inne objawy to inna płeć, często inna ciąża to inna płeć, trzymam kciuki. Kurczę strasznie rzadko te wizyty w UK są. To w lutym będzie USG?
Polisia no widzisz każda kobieta inna, ale wiesz, te wszystkie przesądy są z czasów kiedy nie było takich sprzętów USG jak teraz, a ludzie obserwowali przyrodę, swoje ciała i podciągano objawy pod większość. Jak już kiedyś pisałam...większość traktuje to jako zabawę, a nie wyrocznię, chociaż faktycznie kiedyś ludzie w to wierzyli.
Dorcia no co się dzieje, kurczę kuruj się.
Zakręcona ale się wystraszyłam tego zdjęcia, moja chora wyobraźnia zwizualizowała sobie początkowo małpkę w kocyku, a to pies w szaliku haha!

Ostatnia edycja:
Piranha - właśnie tak zamierzam zrobić z testami :tak:pisałam nawet to wcześniej do araki Pocieszyłaś mnie z tym, iż te kreseczka tak szybko nie musi ciemnieć i nic to złego nie musi oznaczać. Ale tak sobie myślę, że poziom hcg jednak niższy mam teraz, niż z dziewczynami bo wtedy 2 dni po spodziewanej @ miałam już mocne kreski - nawet zostawiłam je sobie na pamiątkę, kreseczki nadal pięknie widać mimo tak długiego czasu. I objawy w związku z tym pewnie nasilone były bardziej niż teraz.
Mierzenie temperatury też już sobie daruję :tak:

Oczy niebieskie - co do terminu owulacji to obstawiam 13/14 dc w nocy więc wstrzeliłam się wprost w owulację i nie wiem czy nawet nie zahaczyłam o 0+12 bo pozytywny test był ok 22 12dc. Myśle, że owulacja była w nocy bo wieczorem nic mnie jeszcze nie bolało, a zawsze mam baaaardzo silne bóle podczas owulacji takie, że czasami chodzić nie mogę, i przy siadaniu strasznie boli, często muszę brać nospę bo funkcjonować normalnie nie mogę. A w tym cyklu cisza więc obstawiam noc.

Wiesz jeśli udało mi się ustrzelić synka to tylko z uwagi na tak długo dietę (ponad rok), masę suplementów, podbijanie ph sodą i krótkim czasie po pełni reszta czyli osłabione plemniki i odstęp od owulacji to raczej bardziej dziewczynkowe - Piranha wypowiedz się proszę w tej kwestii - dobrze myślę ?

Co do mdłości i owłosienia to u mnie odwrotnie z dziewczynami okropne mdłości, ze starszą do 12tyg,, a z młodszą do 18tyg. a włosy na nogach rosły mi w pierwszej wolno, a w drugiej szybko i dwie dziewczyny więc jak też w to nie wierzę.

Nuuuśka - trzymam kciuki za jutrzejszą tempkę !!!!

Pozdrawiam :)

dziewczyny tak sobie myślę czy jeśli niskie ph służy plemnikom dziewczynkowym to czy nie wystarczyłoby utrzymywać tylko ph by wstrzelić się z płcią??? Piranho proszę o wyprowadzenie mnie z błędu
Mar-chew- ale ten czas leci, ...pomyśleć że już byłabym w 13 tygodniu:(
Nuśkkka- musi być dobrze:):):)

Ana87 nie smutkaj się...;-)
Też kiedyś zastanawiałam się, czy można by było zaplanować płeć tylko przez podnoszenie lub obniżanie ph sodą lub replens/rephresh/limonką. Bez suplementów i diety. Dopóki któraś z dziewczyn nie zaryzykuje to się nie dowiemy.

witajcie dziewczyny kochane!!!!!!!!

pamietacie mnie jeszcze? tak dawno tu nie bylam... wybaczcie
dzieci, dom praca... to wszytsko mnie tak absorbuje, ze zupelnie nie mam czasu dla siebie

widzę, że nas przybyło, tyle nowych staraczek, witajcie dziewczyny!!!!!!!!!!!! trzymam kciuki, zeby szybko każda z Was doczekała się upragnionego dzidziusia, niedługo do Was dołączę, za jakies 2 lata chcialabym zajść w ciążę, wiec za roczek zaczynam sie przygotowywac, musi sie tym razem udac, po prostu musi! prawda?

jak sie maja ciężarówki? Elmo jak żyjesz, wybrałas imię na swojego królewicza? Daria a Ty? kto jeszcze oczekuje bobasa? Ewelin?
oczy niebieskie a Ty chciałaś chłopca? gratulacje!

Polisia bedzie chlopczyk? staralas sie o dziewczynke, dobrze pamietam? jak sie z tym czujesz, ze to jednak chlopak?Mam nadzieje, ze znosisz ta info lepiej niż ja, bo ja to wstyd sie przyznac, tak płakałam..... a teraz jestem po uszy zakochana w moim cudownym synku

czarna perła ale czas szybko biegnie jak patrzę na Twoj suwaczek ;) trzymam kciuki za staranka

Piranha widzę, że nieustannie jestes naszą encyklopedią, pamiętaj, czekam, aż wydasz książkę albo chociaż napisz jakiś skrypt, ściągawkę skoro masz tak szeroką wiedzę w tym temacie, zdrowka Ci życzę! a jak Twoje szkraby? Krzyś chodzi do przedszkola?

a Andzia odzywa sie czasem? jak Jej muszkieterowie?

a u nas wszystko w najlepszym porządku;) Kubuś chodzi do grupy z rok starszymi dziećmi, bo wychowawczyni stwierdziła, ze bedzie sie marnował w swojej grupie wiekowej, jestem z niego taka dumna;) często mnie pyta, kiedy urodzę mu siostrę;)

A Młody nauczył sie pełzać, czołga sie bardzo szybko i sprawnie, pewnie lada dzień zacznie raczkować,

Ja rozwijam się zawodowo,mężuś sprawuje się poprawnie, czego chcieć więcej?
Brakuje tylko dziewczęcego akcentu u nas w rodzinie, pragnienie posiadania córki nie opuszcza mnie ani na chwilę

ściskam Was bardzo mocno!!!!
I życzę Wam wszystkiego dobrego w Nowym Roku!!!! niech sie spelnia Wasze marzenia!

Część Babeczki

Nuuska i jak tempka? &&&&

Oczy niebieskie :-) to koc :-D ja wychodzimy z domu to moja sunia lubi spać przykryta kocem(sama tak kombinuje że sie przykrywa) i często jak wracamy to wita nas zawinięta w koc :-)

Miłego dnia
Ide sie szykować do pracy

reklama
Dien doberek, sorrki ze mnie nie bylo :-) ale praca

zakrecona
plamienie i plantacyjne ?:-)

nuska jaka tempka dzis?

Aniag
to powiedz mezowi, ze to nie musi od razu zaskoczyc z ciaza... Ze po wyjeciu krazka i tak musisz troche odczekac itd... Posciemniaj

aniu
tak jak pisalam przy Augumentiie w tych dawkach NIE MUSISZ odkladax staranek
piranju dzieki za poparcie :cool:
mam nadzieje ze zdrowi jestescie

Apropos wymiotow i wlosow nie wierze w to, u mnie byl synek i ani razu ie wymiotowalam, raz mnie tylko zemdlilo...
u mnie juz 8 dc, wytaczamy dziala bojowe nie Piranju

Do góry