reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Nuuuśka, niekoniecznie źle, po prostu ważne by ten niższy poziom też doprowadził do pęknięcia pęcherzyka. Zapewne przyjmowanie estrogenu może zablokować owulkę ale wątpię by zrobiły to dawki takie jak przyjmowałaś, dziewczyny przyjmowały dużo wyższe i nie miały problemów z owulką, może to po prostu opóźnić, przyhamować owulację i wydłużyć tym samym cykl. Dziś niby 1 dpo a tempka może wzrosnąć do 3 dni po owulacji, zerknij chocby na ten wykres, sądząc po testach LH to owulacja była w 13 dc, w 14 dc był duzy spadek w dół a w 15 dc duży skok w góre, trzymam kciuki by u Ciebie było podobnie i tempka jutro poszybowała hen hen wysoko.
Zobacz załącznik 602099
Mi się wydaje, że lepiej by tamten pik doprowadził jednak do pęknięcia pęcherzyka :-)

anias, te 2 antybiotyki to mnie więcej to samo, oba występują w różnych dawkach, jakie dawki brałaś, ile zawierały substancji czynnej?

reklama
A to mój wykres , właśnie spisałam to co sobie zapisuję w telefonie ;) tyle ile miałam choć te inne godziny to i tak mniej więcej bo nie pamiętam więc minimalnie na pewno odbiegają

maaaaaatik o jaaaaa Cie :D nawet jak odbiega od normy to ci powiem piekny :-) jaki rowny, jaki stabilny, dobrze licze ze dzis masz 14 dzien po owulacji ??????
Kochana nie mierzylam przed pojsciem spac, a to tez wazne ? Bo swego czasu dla zwyklej ciekawosci mierzylam ale teraz juz nie wpadlam na to powiem ci szczerze :zawstydzona/y:

oczy niebieskie no tak ! cos w tym jest bo w ciazy z Ola nie mialam w ogole mdlosci, dwa razy darzyly sie w ciagu calej ciazy, ale to byly dwa wazne powody :p 1. stary bigos, 2. frytki ze starego oleju zjadlam bo mialam taka nieziemska ochote ktora potem odchorowalam :cool2:

piranha mnie tez sie tak wydaje, i pewnie bylabym spokojniesza wiedzac, ze owulacja jednak byla, a nie zastanawiajac sie czy w ogole bedzie w tym cyklu, ktory i tak juz sie wydluzy :blink: Pewnie, ze dziewczyny przyjmuja i wieksze wartosci, ale ja to wiesz ze ciezki przypadek jestem !! Archiwum X jak to dzis powiedzialas :-D
och chyba jutro wlosy sobie z glowy powyrywam jak nie poleci conjamniej do poziomu 36,3 ;D

zakrecona to nie jutro !! kop juz dzis co by jutro miala tak dosyc ze nie bedzie miala wyjscia :-) zerknelam na Twoj wykres - kiedy bedziesz testowac ???

oczy niebieskie - jakoś w lutym mam wizyte ale kiedy dokładnie to nie pamiętam... ja odrotnie niż Ty w tej ciąży o wiele lepiej się czuję - więc mam nadzieję, że skoro czuję się inaczje to też mi zwiatsuje inną płeć :-p

zakręcona - trzymam kciuki &&

Pirania strasznie wymeczajacy ten wirus byl.Ja tez bylam strasznie odwoniona.
Kirra ech chciałabym sie starac i juz ale mam krazki co 3 tygodnie narazie i jak wyjme m wyczuje hehehehe, a on chce byc blizej konca budowy zebym potem w brzuchem nie przeprowadzala sie na wylocie. Nie rozumie ze to moze tak szybko nie wyjsc.
Milla chciałabym zaczac starania ok lipca ,ale wczesniej zaczac diete i suplementy noi dac zregenerowac sie organizmowi od krążków.
Nuska co za dziwne rzeczy sie dzieja...a moze jednak ta owulka byla? A wpisałabys mnie na liste oczekujących na staranka ?:zawstydzona/y:

Aż skomentuje te Wasze tajemne objawy z włosami na nogach i wymiotami :p
ja w pierwszej nic nie wymiotowałam a włosy w ogóle nie rosły :D co było całkiem fajne -> chłopiec
a teraz rzygałam jak kot do połowy czwartego, włosy na nogach też mało i też chłopiec :D
więc ja to już w to jakoś nie bardzo wierze haha :)

a jutro glukoza, bleee
:D
ściskam Was, musiałam coś napisać, a jeszcze jak zobaczyłam, że Oczy niebieskie już 30tc, raaaaaany

reklama
polisia az sie usmialam jak przeczytalam Twoj wpis :-D fajnie ze sie odezwalas !! i Ty juz tez daleko !! az oczyskom nie wierze jak ten czas leci :)

ania g no wlasnie mam nadzieje, ze mimo wszystko byla tylko nie chce sie ujawnic :p chyba jutrzejsza tempka Nam pokaze oj chyba sie za to pomodle dzis przed snem !
A wpisac, pewnie tylko podaj mi date rozpoczecia staran i o jaka plec sie staracie choc z tego co pamietam o dziewczynke tak ? :)

STYCZEŃ 2014

matik2012 - termin @ 06.01. ( 8 cykl starań )
zakrecona - termin @ 6-9.01 ( 2 cykl starań )
Nuuuśka - termin @ 17.01 ( 9 cykl starań )
Kiraa - termin @ 22.01 ( 3 cykl starań )
Annette - termin @ .01 ( 3 cykl starań )
krystianmartin - termin @ .01 ( 21 miesiąc starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

maggie2205 ( luty 2014)
milla ( marzec 2014)

kate18 (wiosna 2014)
mamakaja (wiosna 2014)

roszpunka ( wiosna/lato 2014)
Airfix ( lato 2014)
ania_g21 ( ..2014)

Ostatnia edycja:
Do góry