reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Mar-chew- dzięki za pamięć . Wiedzma niestety nie odzywa się, mysle jednak że jak troszkę ochłonie to wróci tu do Nas:) pisze,, do Nas ''bo pomimo tego że nie staram się na razie o Dzidzie to czuje się z Wami związana.
przestałam myśleć co by było gdyby...... marzenia o córce są nadal, jednak mam dość duży dystans. ważne jest dla mnie zdrowe dziecko i by w ogóle było ............................ bo jak na razie to nie wiem kiedy będzie , no i z tego powodu jest mi smutnawo:-(

Piranho- powiesz mi czy to prawda że czym kobieta jest starsza tym ma większe szanse by urodzić dziewczynke? tak kiedyś wyczytałam . jesteś Naszą Mądrą Głową więc chciałam zapytać co Ty o tym sądzisz.

reklama
hej dziewczynki !!! :**

piranha pewno ze nie dostalam zawalu :-D przeczytalam i w sumie powiem Ci, ze postaram sie jak najwiecej skompletowac w styczniu ! Zaraz sobie wszystko spisze na kartke, mysle, ze bez Fertili dalibysmy rade zakupic wszystko, ale dokladnie powiem Ci jak zlicze :wściekła/y: Bo w sumie brakuje tylko L-karnityny, witamim z grupy B, Witaminy E-400 i macy. No i koenzymu zwiekszenie dawki, ale nie wiem czy z tym damy rade bo ceny sa kosmiczne za taka dawke :szok: Czy moge zwiekszyc kochana rowniez dawke witaminy C ? czy pozostac przy dawce 400mg dziennie ?
Czytam artykul i kurcze strasznie madre to wszystko !!! Coli na szczescie Ł. pije jak na lekarstwo, czasem jak go natchnie w pracy ale to raz na dwa tygodnie moze. Chyba najwiekszy boom robi jednak koenzym prawda ? z tego co widze poprawiajac wszystkie najwazniejsze parametry nasienia przoduje !! :tak:
Obiecuje Ci, ze postaram sie zaopatrzec w jak najwieksza ilosc rzeczy, ale jak dojde do tego ze na cos niestety nie moge sobie pozwolic, dam Ci na pewno znac !! Poki co Fertile sa pod znakiem zapytania :-(

Co do pracy - ja zawsze chcialam otworzyc Osrodek fizjoterapii i rehabilitacji dla zwierzat, polaczony z Hospicjum, ( tylko sie nie smiej) ale niestety fundusze na razie na to nie pozwalaja. A popyt jest bardzo duzy, bo wiele zwierzat jest usypianych wlasnie z tego powodu ze nie ma gdzie ich rehabilitowac po ciezkich wypadkach, czy chorobach, a wiem sama po sobie jak bardzo to wazne.:blink:

Dorcia dzien dobry :* !! u nas tez dzis mycie lazienki !! wiec bede z Toba myslami :D A jak pierogi bo ja sie w koncu nie dowiedzialam ?? zrobilas je w piatek ?? :-)

kate najlepiej by bylo jakbys co miesiac kupowala troszke bo z perspektywy czasu wiem ze to byloby najlepsze rozwiazanie, przede wszystkim odciazy Cie to finansowo, bo kupienie wszystkiego na jeden raz jest chyba niemozliwe :zawstydzona/y:

Ana jak dobrze ze sie odezwalas kochana !!! powiedz mi, czy Wy podjesliscie decyzje o niestaraniu sie, na dluzszy okres czasu ?? Ja mocno trzymam kciuki zeby los przyniosl Ci to na co tak bardzo czekasz, nie poddawaj sie kochana !! :blink:

Nuuśka tak, tak w końcu dokończyłam....ale kilka mi się rozpadło podczas gotowania bo źle skleiłam...ciekawe dlaczego ???

Ale mam dzisiaj powera...ale staram się pamiętać cały czas że przecież nie mogę się nadwyrężać.
Przed chwilką właśnie dowiedziałam się że koleżanka straciła dzidziusia...nie mówiłam jej że nam się w końcu udało bo....no bo jakby to wyglądało ?

Powiem Ci kochana że te wszystkie suplementy to kupa kasy...dlatego my zdecydowaliśmy się tylko na Fertile i Macę...a i tak wyszło jak wyszło :-D

Ana jak mogłabyś nie być z Nami związana...he ??? Toż to pępowina Nas łączy babooo !!!

Wiedźma
kochana ja wierzę że myślisz o Nas i podczytujesz !!!

Witajcie

ana
milo ze sie odezwalas... Wpadaj tu, choc wierze ze trudno. Pozwol ze odpowiem przed Piranja:cool2: tak, to prawda ze im starsza kobieta tym iweksza szansa na dziewczynke. Mi sie wydaje ze zwiazane to jest z poziomem estrogenow i z mniejsza iloscia sluzu ewcr... Piranju popraw jesli sie myle..

Viedzma
daj chociaz malutki znak zycia

zakrecona jak testy...

ja sie nastawiam na kolejny cykl..... Nie wiem ile dac sobie jeszcze szans..... Nie bede probowac w nieskonczonosc.... Zeby dziecko mowilo do mnie babciu.... Moze ten u gory zadecydowal, ze mam miec tylko jedno dziecko.... Moze nie dalabym rady z dwojka.... Moze tak ma byc. Inni nie maja, nie moga miec wcale.... Nie wiem czy rwac szaty.... Jestem zdolowana, bo wiem ze sie nie udalo, odstawiam Dupka... I takie bede miec swieta...:blink:

piranju
my w poprzednich staraniach, w zaiazku z tym ze M mial slabe zolnierzyki, lykalismy sporo suplementow- Mace, L karnityne, koenzym, Cynk, ja oeparol, siemie lniane, itd sporo tego bylo no i niechcaca zaowocowalo chlopcem ...tzn bez mojej specjalnej wiedzy :happy2: plus bokserki, nieprzegrzewanie itd...

Kirra skąd wiesz że się się udało ?
Ja do środy byłam pewna że grypa mnie złapała...gdybyś we środę rano powiedziała mi że za kilka godzin okaże się że jestem w ciąży...wyśmiałabym !!!
Mnie test ciążowy pokazał cień ciania cienistego w 12 dpo...wcześniej NIC
Teraz jestem po terminie @ i jest cień na teście ... i to na 10.

NIE MA @ JEST NADZIEJA !!! I tego się proszę trzymać !!!

Nuśśka- tak. podjeliśmy decyzje o niestaraniu się :( mąż sam pracuje, dla mnie nie ma nigdzie pracy:( dopiero od kwietnia może praca dla mnie się znajdzie. wątpie żeby jakaś wpadka się nam przytrafiła :( :(:(:(:(:( Twój Bobasek będzie już na pewno kilkuletni zaczym ja będę mieć drugie dziecko:( o ile będę Je mieć. no ale Wasze trudy zostaną wynagrodzone i wierze że już niedługo zobaczysz upragnione II kreseczki:tak:
Kiraaa- dzięki za odpowiedz. coś mi się obiło o uszy że czym kobieta starsza tym bardziej jej się zmienia środowisko pochwy na sprzyjające dziewczynce. no ale czy to prawda.....?
Dorcia- łączy pępowina długggggga jak nie wiem co:) oszczędzaj się bo teraz odpoczynek jest najważniejszy:********

Dorciu
bo moja tempka jest juz w d...e :no: i czuje nadchodzaca @, ...... Bardzo mnie podbrzusze boli.... I nie ma zadnego cienia ani na tescie ani nadziei

ana
tak wlasnie jest, ale Ty staruszka jeszcze nie jestes jak babcia kira :cool:

piranju
odstawiam dupka, dobrze?

Nuuuśka, no to kamień z serca :-D Co do witaminy C to ja bym pozostała przy 400 mg. Według mnie bardzo duże znaczenie mają koenzym, L-karnityna i L-arginina, reszta oczywiście też, witaminy z grupy B też bardzo podnoszą płodność, maca też jest bardzo chwalona :tak: Koenzym jest drogi ale nieziemsko skuteczny - i dla Ciebie i dla M. Wiele z tych suplementów pomoże też na Twoje endo. Kochana, jestem pod ogromnym wrażeniem co do Twoich marzeń odnośnie hospicjum, świadczy to tylko i wyłącznie o tym, że dobra z Ciebie duszyczka! Ja od dziecka marzyłam o tym by pomagać zwierzakom, w liceum jeździłam po schroniskach dla bezdomnych zwierząt, robiłam zdjęcia, zdobywałam opisy charakterów zwierzaków a potem wieszałam to w szkole, podobno po tych akcjach więcej ludzi przygarniało bezdomne zwierzęta.

Ana, cieszę się ogromnie, że zajrzałaś do nas. Tak jak pisze Kiraa - to prawda :tak: Zapewne wpływają na to 2 czynniki - po pierwsze z wiekiem spada nam poziom estrogenu (obniża się też pH) a po drugie nasi partnerzy też się starzeją i parametry żołnierzyków pogarszają się, co też sprzyja poczęciu dziewczynki.

Kiraa, a który to Twój cykl staraniowy? Czemu zakładasz, że się nie udało? Teraz masz rejon implantacyjny, może tempka spada przed zagnieżdżeniem na skutek wzrostu wydzielania estrogenu? Nie odstawiaj dupka w żadnym wypadku. To dopiero 9 dpo, za wcześnie na @, u mnie właśnie w 9 dpo było zagnieżdżenie, tempka spadała od 7 do 9 dpo (jak u Ciebie), najwięcej w 9 dpo a w 10 dpo był mega skok w górę!

Piranju
tak naprawde to 2 gi cykl starankowy, tamte z odstepem tygodnia przed owu, gdzie M jeszcze nie chcial drugiego dziecka nie licze... Wiec wiem , ze to kropla w morzu staran.... Tylko mi na psyche siada.... Boje sie ze M powie za pare mies, jak sie nie udalo to tak mialo byc i nie chce drugiego, no i boje sie bo moj zegar biologiczny tyka..... Sorry za smety kochana... To czekanie jest okropne, wiesz sama zreszta ze to horror, jak ktos sie tak przejmuje i wlasnie chce miec dzidzie....
Podejrzewam, ze za mocno zakwasilam i zolnierzyki padly....nastepny cykl pewno wypadnie, bo bedziemy na wyjezdzie u mojej mamy, nie sadze zebym mogla tam wymykac sie co pol godz do kibelka i mierzyc ph, zeby nie wzbudzic jej podejrzen :szok:
..... Ahhhhhh juz lepiej milcze.....
czy isc jutro na bete...jesli @ nie przyjdzie?

reklama
jakie są widełki czasowe na badania hormonalne, które optymalnie powinnam wykonać w 3dc?:baffled: Nie wiem jak wpasuję się w tę świąteczną przerwę i tak kombinuje sobie:confused:

Do góry