reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ana TULĘ ...zresztą Ty wiesz !!!

Nuuśka ...rodzynki bez środka powiadasz...oj babooo babooo !!!
Chciałabym mieć taką ginkę !!! Niestety u Nas na prywatną wizytę czeka się ponad miesiąc...a państwowo pół roku !!! Ale muszę coś wymyśleć...przecież nie będę w nieskończoność liczyć , lookać i się denerwować !!!
Szukam nowego gina ( byłam już u trzech !!!)
U tego najlepszego mam wizytę w grudniu dopiero !!!
Nuuśka wrócę jeszcze do naszych Miauczków...jak radzicie sobie z pazurkami...obcinasz ??? Czy zdzieracie ???

Czas przyłożyć głowę do poduszki....jutro na 6 do pracy !!! Buuuuuu

Ostatnia edycja:
reklama
Dorcia haha :wściekła/y::wściekła/y:
Ty nie pisz mi o ginekologach, bo ja od poczatku staran zwiedzialam juz 4. Ona jest jedna z tej czworki, ale chyba najbardziej kompetentna. Tamta poprzednia zapisala mi CLO bez monitu, wszystko na 'oko', laparoskopia na 'oko' i w ogole dla Niej nie liczy sie chyba zadne inne slowo :no:Tragedia. Prywatnie znalazlam fajna ginekolozke, ale droga jak szlak, 130zł za wizyte z usg, a i jak kazala mi podejsc raz na samo usg, gdzie powinnam zaplacic 50zł, ta policzyla mnie znowu 130zł. Plus jeszcze badania prywatnie i 400zł poszlo nie powiem gdzie. Zobaczymy co bedzie teraz, aktualna gin nie tryska miloscia ale sama wiesz - da sie przezyc byle olej w glowie miala a nie piach :rofl2:
A co do miauczkow - taaa obcinamy :-) ale one nauczone od malego, choc Bungee chyba nigdy nie nauczy sie ze tak trzeba i to nie zabija :sorry: drze sie jak zazynana. Ale bez obcinania, powiem Ci ze po 2 tygodniach maja takie szpony mimo trzech drapakow w domu ze o la boga :szok: Nie zapomne nigdy jak nabluzgalam kiedys kobiecie u weterynarza, pancia taka przyszla z kotka - main coonem i zaczyna sie chwalic w rejestracji jak to ostatnio usowala jej pazury :baffled: bo zaciagala jej rajstopy. No ja pierdziu, normalnie jak mozna ! :angry: zwierze to zwierze, szkoda ze sama sobie nie usunela pazurow..
a Wy obcinacie ?

Ana to wcale jeszcze nie oznacza że poroniłaś,najlepiej gdybyś miała możliwość podjechania do jakiegoś szpitala niech zrobią usg i sprawdzą to dokładnie...
Czasami takie plamienia, krwawienia na początku ciąży są normą albo utworzył sie jakiś krwiak ale zawsze to trzeba sprawdzić żeby znaleźć przyczynę.
Tulę mocno.

Ostatnia edycja:
Ana mocno zaciskam kciuki....
Piranha powiedz dziewczNo skad Ty masz taka wiedze?:szok::sorry:

u mnie juz chyba po staraniach... Moj M nie chce drugiego dziecka... Ja jako jedynaczka nie wyobrazam sobie zeby moj synus byl sam... Pamietam jak ja cierpialam z powodu jedynactwa i jak caly czas cierpie....ale do mojego M nic nie przemawia..... Nie chce bo NIE... Co ja ma zrobic? ZaliczC wpadke, to nie w moim stylu, rozwiezc sie , czy co?:eek: Jestem zalamana... Obserwacja siebie i cyklu, kupa kasy wydana na suplementy, nerwy, dieta, a on to ma w d..e
sorry ale nie mam absolutnie komu sie wyzalic... Musialam....:baffled:

Ana i w pierwszej i drugiej ciąży miałam plamienie krwią żywą na początku i za każdym razem jechałam do szpitala na IP w trybie pilnym. Nie miałam potwierdzonej ciąży, ani karty, ani nic, mowiłam, że robiłam test i najpewniej jestem w ciazy i plamię. I choć to były różne szpitale nikt nie robił mi problemów, mialam badanie i usg.
Jakkolwiek sytuacja nie wygląda u Ciebie to tak czy tak powinien ktoś Cię zbadać moim zdaniem.
Mi w pierwszej dali luteinę i mam synka, w drugiej nic nie dostałam, bo plamienie było mniejsze i zreszta mówili, że serduszka nie ma, ale jest :) mimo to zbadali, to po prostu trzeba wiedzieć co tam się dzieje. ściskam Cię mocno!

A tak poza tym to Was podczytuję :) Ewelin cudowny widok, też taki chcę!!!

jutro się umówie na usg, jak poznam termin to dam Wam znać i wtedy kciuki! :D

Dzięki Dziewczyny
Pogodziłam się z myślą że fasolki już nie ma. Już od kilku dni czułam się dziwnie ,no a wczorajszy dzień o wszystkim zaważył.
rozkręciła się @ na całego. lecą skrzepy krwi że szok:-( co do lekarzy to u nas naprawdę ciężko znaleźć dobrego lekarza który bezinteresownie i z życzliwością zajmie się taką sytuacją jak moja.
Nie chcę już myśleć co by było gdyby....... bo różne rzeczy mam sobie do zarzucenia jak by tak się namyślił.:eek:

muszę ochłonąć z tego wszystkiego , nie doczytałam od wczoraj Was wszystkich tu bo nie miałam na to sił, ale za wszystkie &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

będę Was podczytywać , jednak muszę trochę odpuścić bo sama widze że dzieje się ze mną źle , za dużo stresu i emocji mnie dopada. pozdrawiam gorąco

Dorcia-;-)

Hej
Ana cała noc myslałam o Tobie. Daj znak co i jak. Tule mocno z samego rana.
U mnie bez zmian, zero plamień takich jak w poprzednich cyklach, brzuch boli na @ i mam dziwne bulgotanie. Także od jakiegoś czasu mój mocz poranny nie różni się od dziennego bo jak w zegarku budzę się o 2:30 i siusiu. Zwariowany ten cykl:szok:. I właśnie przez to opóźnienie nie będę miała jak starać się w listopadzie:-(. Jeżeli nie dostanę @ a test i tak będzie ujemny to chyba i tak będę musiała iść do gina.

reklama
Ana masz absolutna racje niestety.Ciezko dzis znalezc bezinteresownego lekarza ktory zechce na prawde pomoc.
strasznie mi przykro, wiesz jak mocno Ci kibicowalam od samego poczatku :-(mialo byc dobrze, co sie stalo :no: Nie pytam czy idziesz o lekarza bo pewnie nie masz na to sily nawet. Trzymaj sie dzielnie Kochana, bo zadne slowa nie ukoja tego co teraz przezywasz. :-(

krystianmartin trzymam mocno kciuki wszystkim czym sie da i czym potrafie !! :-) Brak objawow na @ jest dobrym objawem, czekamy wiec na rozwiazanie w ciagu najblizszych paru dni ale z calego serducha mocno kibicuje zeby byla fasolcia :happy:

Dorcia dzien dobry śpiooooooooooooooooooooooooooooochu !!! :-) Jak dzisiejszy dzionek sie zapowiada ? Jakies malpowe objawy sa czy nadal brak ?

Aktualizuje wizytke u gin. Endometrium wczoraj mialo 4,3mm. Dla porownania miesiac temu na usg w 7dc mialo 4,7mm :cool:

Ostatnia edycja:
Do góry