reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

hej dziewczyny
nie wytrzymałam i zrobiłam test amil czułość 20, i wyszła jedna kreska :( nie spodziewałam się dwóch, jednak nadzieje miałam. w tym cyklu serduszkowanie było w dniu pozytywnego test owu, a na następny dzień z rana owulacja. no i znów nic z tego :(:(:( jestem bardzooo zawiedziona. w tym cyklu bardzo źle się czułam , wszystko mnie boli, jajniki mi chciały wyskoczyć i skręcało mnie w brzuchu,wszystko do tej pory mi buzuje a tu nic :(:(:( chyba coś ze mną nie tak.mam już dość, przestałam brać suplementy i w ogóle mam dość:(:(

Kirra- na dziewczynke powinno się współżyć 2-3 dni przed owu, większy odstęp daje statystycznie więcej chłopców:), no ale w moim przypadku przytulania były na nieco ponad 20h przed owu i nic:(:(:(:(

dziewczyny za Was &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

mamawcześniaka- na tym etapie nie wierzyła bym jednak lekarzowi , mi w pierwszej ciąży nie chciał za nic w świecie powiedzieć wcześniej niż po usg połówkowym. więc &&&&&&&&&&&&&&&&&

reklama
Ana87 juz raczej sie nie łudze, ze to bedzie dziewczynka. Bylam u tego gina z pierwsza ciaza i na tym etapie nie bylo widac plci i nie powiedzial. Dzidzia tym razem byla w dobrj pozycji. W poniedzialek mam wizyte w klinice to poprosze zeby zerkneli a jak nie to 25 listopada polowkowe.
Dowiedzialam sie tez ze mam 5 polipow na szyjce macicy. Sa podobno male i nie nalezy sie nimi przjmowac bo powstaly przez hormony w ciazy. Do przez nie mialam plamienia!

Ana to ja trzymam kciuki, moze coś z tego będzie, no oby było :) A u mnie cóż, remont trwa nadal, ale juz blizej konca-wreszcie, bo syf w domu taki ze szkoda gadac, przejsc sie nie da, juz mnie to denerwuje. Ale dzis juz kuchnia pujdzie na ostatni ogień i można sprzatać :) i jeszcze poprawki w 3 pokojach, bo to przeciez nie schnie i na calych scianach banie sie robia. a z moim samopoczuciem było nie najlepiej, bardzo bolał mnie ten jajnik na którym zrobiła się torbiel, najgorzej w nocy bo spac nie moglam, a jeszcze maz mi kazał z nim meble dzwigac, myslalam ze zejde ze swiata, ale dzis 26dc i jest lepiej, juz nie czuje bolu, wiec moze sie wchłoneło to.

mamawczesniaka gratuluje synka :) Chyba jakiś supermen z tego męża żołnierzyka ;) a mały powinien mieć na imie - Victor - zwyciezca ;)

Mamawczesniaka, masz bardzo fajne podejście. Podoba mi się. Bardzo się cieszę, że dzidzia zdrowa. :tak:
Daria, mi bardziej chodziło o to, że dzieci wzajemnie do siebie podobne, bo to męża to wiadomo. Chociaż Wy wszyscy do siebie bardzo pasujecie. ;-) Jak się czujesz? Plamienia ustały?
Kiraa, najlepiej byłoby, gdybyś przeczytała posty Piranhii od kiedy się tutaj pojawiła. Nikt Tobie nie da 100% przepisu na dziewczynkę, bo taki nie istnieje. Co do odstępu od owu - wg Piranhii nie ma on specjalnego znaczenia. Liczy się głównie dieta, ph i suplementy.

Hejka! Czy kiedyś będzie mi dane usiąść z kawusią na spokojnie przy kompie i dokładnie Was przeczytać? ;-) Znów posty przerzucone wyrywkowo w biegu bo mam tylko 10 minut, i to z Kają na kolanach dopisującą swoje uwagi do mojego posta. Niestety wklejam tylko małą część tego co napisałam wcześniej bo restet kompa wywalił moją twórczośc prosto w kosmos a nie mam już czasu by to odtworzyć.

Polisia, szok, że za taką kwotę lekarz nawet nie opisywał obrazu! Na pierwszym zdjęciu dzidzia ustawiona jest częściowo tyłem a częściowo bokiem (widać tył główki i plecki) a na drugim centralnie z przodu, nuba zatem nie widać na żadnym ujęciu.

mamawczesniaka, gratuluję kochana z całego serca, na pewno synek będzie przeszczęśliwy mając braciszka (jednak Kaja i Krzyś to zupełnie 2 inne światy i czasem się zastanawiam czy doczekam się dnia kiedy będą się bawić razem). Widziałam zdjęcie USG, synek jest prześliczny i na pewno wymyślicie mu piękne imię. Ja pamiętam, że zanim zaszłam w ciążę to tak bardzo pragnęłam córeczki, jednak już w ciąży kiedy miałam świadomość, że rośnie we mnie prawdziwy cud spragniony mojej miłości, a już zwłaszcza kiedy ujrzałam jego bijące serduszko, to płeć zeszła już na dalszy plan i mając drugiego synka byłabym tak samo przeszczęśliwa. Ty na pewno patrzysz na to inaczej po tym wszystkim co przeszłaś, najważniejsze by dziecko było zdrowe a życie zawsze potem uświadamia nam, że kolejne dziecko jest znów czymś najpiękniejszym co mogło nas w życiu spotkać i żaden inny scenariusz życia nie dałby nam tyle szczęścia. Nie byłabym jednak sobą gdybym nie rozłożyła tego na czynniki pierwsze :-D Pisałaś o 5 czynnikach: dieta, suplementy, pH, jony, hormony.

1) Czy oboje z M stosowaliście w miarę restrykcyjną dietę (postanowiłam odejmować pół punkta jeśli M nie stosował diety, dziewczyny z tabelki dawajcie więc znać jeśli tylko Wy stosowałyście dietę i łykałyście suplementy :-))?

2) Jakie dawki jakich suplementów brałaś i czy M łykał Calcium Citrate z Mg w takich samych dawkach oraz dużą dawkę witaminy C i żurawinę?

3) Czy sprawdzałaś pH po starankach i pilnowałaś niskiego aż do owulacji?

4) W jakiej fazie był Księżyc i jak zwiększyłaś wpływ jonów ujemnych?

5) Jaki był poziom hormonów i czy M sprawdzał poziom testosteronu?

Matik, mój poprzedni cykl to dopiero była sieczka, plamienia od 8 dpo a krwawienie w 14 dpo. Czasem po prostu tak się zdarzy gdy np. organizm wyprodukuje gorszej jakości komórkę jajowa, z której powstanie powstanie gorszej jakości ciałko żółte produkujące mniej progesteronu, u mnie szaleje prolaktynemia czynnościowa i gdy mam więcej stresu czy zmęczenia to zaburza właściwą pracę hormonów. Nie ma 100% skuteczności :no:, to tylko tymczasowy wynik wyliczony z naszej tabeli :-), robiąc WSZYSTKO (a udało się to chyba tylko Elmo) ma się 80-90% szans, trzeba o tym pamiętać.

ewelin, dzięki kochana! :-*

Kiraa, poczytaj tutaj https://www.babyboom.pl/forum/stara...ecka-chlopiec-dziewczynka-1147/index1762.html. Możliwe, że to low ionic strength, jeśli tak to rozwiązaniem problemu byłby miernik elektroniczny, na in-gender polecany jest ten Hanna Checker PH Meter | eBay

zakrecona, według mnie lepsza przerwa bo podobno przy codziennych staraniach wzrasta poziom testosteronu.

Ana, a który dziś dpo? Sprawdzałaś kiedyś poziom hormonów?

Jeszcze raz apel do babeczek z poniższej tabeli, dajcie znać czy M też stosował odpowiednią dietę i czy też łykał takie same dawki Calcium Citrate, Mg, witaminy C oraz żurawiny.

L.p.​
Nick​
Planowana płeć​
Ilość czynników wziętych pod uwagę​
Czy udało się​
1​
Piranha​
dziewczynka
6​
TAK
2​
Noemi​
dziewczynka
5​
TAK
3​
Nullka​
dziewczynka
6​
TAK
4​
Ann29​
dziewczynka
4​
TAK
5​
Truskafffka​
dziewczynka
4​
TAK
6​
Magda_z_uk​
chłopiec
6​
TAK
7​
Czarna​
chłopiec
3​
TAK
8​
Elmo​
chłopiec
7​
TAK
9​
Ewelin​
dziewczynka
6​
TAK
10​
Mamawczesniaka​
dziewczynka
5​
11​
Polisia​
dziewczynka
5​
12​
Agulek​
dziewczynka
4,5​
13​
Myszka281​
dziewczynka
3​
Dotychczasowa skuteczność 100%​

mamawcześniaka- ostatnio u lekarza widziałam dwóch braci, jeden miał może 6 lat drugi może 2 lata. i powiem Ci że podbili moje serce:) byli tak do siebie podobni jak dwie krople wody:) i ten młodszy cały czas robił to co starszy, wszystko po nim papugował. to było takie słodkie:):):):) no i sobie pomyślałam - a co by nie- dwóch synów to też fajna sprawa mieć :):):)
Daria- ja już się nie chce nakręcać. :( w tym teście wyszła bardzo delikatna kreska druga jednak tego typu test tak ma chyba:( jestem już tak bardzo zrezygnowana . chciałabym żeby @ przyszła ponieważ bardzo się źle czuje. jestem tak opuchnięta jak balon :) a powiedz mi badałaś szyjkę macicy? ja domyślałam się że nic z tego nie wyszło ponieważ szyjka była cały czas opuszczona bardzo nisko i bardzo twarda, a czytałam że po zapłodnieniu unosi się do góry że trudno ją sięgnąć. jestem ciekawa jak to jest.

Airfix- ja ostatnio postanowiłam wymalować korytarz i wzięłam się za mycie okien. wykańczające:) obyś szybko się uporała z bałaganem :):):)

reklama
witajcie dziewczyny :-)
sama nie wiem czy wszystko u mnie ok? chyba te kreski nie ciemnieją tak jakbym chciała na testach :baffled: a nawet Wam powiem, ze poranny test miał jaśniejszą kreskę niż ten wieczorny... co za los... co ma być to będzie nic więcej nie mogę zrobić od tego co do tej pory robiłam... luteine biorę... pozostało mi siedzieć i czekać :-( w ciąży z Hanią strasznie mnie bolał brzuch jak na @ - a teraz nic! Nie wiem nawet czy to dobrze czy źle - czy po prostu teraz jest inaczej... dziękuję wszytskim za kciuki!

Matik -ja nie pomogę ponieważ biorę zupełnie inne suplementy... magneż biorę - bo niestety muszę... (odtswiałam go do czasu owulacji). Przykro mi strasznie, że wredna @ nadeszła - ściskam...

Do góry